reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Ja płacę 220zł ale cała ciąża nie płacę więc się decyduje no i też ze względu na poprzednią ciaze te badania w 20 tygodniu wszystko ok tych trzecich nie zrobiłam i później się obwinialam

reklama
Ja pewnie pójdę na to trzecie, i tak będę musiała sprawdzać przepływy co tydzień, max dwa, więc w sumie fajnie, jeśli popatrzy na to inny lekarz "świeżym okiem", a do tego jeszcze taki, któremu ufam, że wie co widzi na tym ekranie ;) Zobaczymy co jutro się okaże.
Patuska, u mnie też się anemia pojawiła, do kolecji wszystkich tabletek dołączyłam jeszcze dwie z żelazem. Ciekawe, czy tak już będzie do końca, czy jeszcze jest szansa, że po jakimś czasie zażywania wyniki się poprawią? W każdym razie nastawiłam dziś 2kg buraków na zakwas, i będę pić jak się zrobi - podobno żelazo się w miarę dobrze przyswaja z kiszonych buraków.

W Sonomedika coś koło tego bo jeszcze w moim przypadku po 100 więcej za bliźniaka

Sprawdziłam na stronie...200 usg echo 300 i 100 za bliźniaka

f2w3kw7ihyqz70ec.png

Ale jak do tej pory nie było problemu z serduszkiem to echo musisz robic?

Ja mam dwa koty jestem kociara i nie wyobrażam sobie wyrzucić je bo jestem w ciąży wyniki toxo były dodatnie nie przechodziłam jej nigdy. I nawet wtedy nie myślałam żeby je wyrzucić. Zachowuje środki ostrożności i jakoś żyjemy. Ale jak kot mi nasikal w łazience dostał ścierki poszedł na dwór dostał szlaban na spanie na kanapie na jedzenie typu miesko...i się od uczył nawet wchodzenia do łazienki...

Jak coś nabroja dostaja karę.

Ale Nie jestem zagorzała kociara taka ze kot to świętość ale szanuje zdanie innych ale żeby wrzucać kota albo oddawać bo dziecko się pojawi to wtedy mowie stanowcze NIE.[emoji6]

f2w3kw7ihyqz70ec.png
Jestem takiego samego zdania. Mam koty od nastu lat i nie przechodziłam toxo ale wyrzucać je albo oddawać komuś stanowczo NIE! Do pokoju dziecka na pewno będzie zakaz wchodzenia przez koty bo jak kiedyś rozlozylam łóżeczko na próbę i wózek to nie minęły 2 min a one już tam leżały.

Ja pewnie pójdę na to trzecie, i tak będę musiała sprawdzać przepływy co tydzień, max dwa, więc w sumie fajnie, jeśli popatrzy na to inny lekarz "świeżym okiem", a do tego jeszcze taki, któremu ufam, że wie co widzi na tym ekranie ;) Zobaczymy co jutro się okaże.
Patuska, u mnie też się anemia pojawiła, do kolecji wszystkich tabletek dołączyłam jeszcze dwie z żelazem. Ciekawe, czy tak już będzie do końca, czy jeszcze jest szansa, że po jakimś czasie zażywania wyniki się poprawią? W każdym razie nastawiłam dziś 2kg buraków na zakwas, i będę pić jak się zrobi - podobno żelazo się w miarę dobrze przyswaja z kiszonych buraków.
To jest tak ze żelazo z produktów zwierzęcych przyswaja się lepiej niż z warzywnych ale przy warzywnych można się wspomóc witamina C która pozwala lepiej przyswajać żelazo z warzyw...
Ale jak do tej pory nie było problemu z serduszkiem to echo musisz robic?
Póki co to nie wiem. Wiem ze serduszka są ok. Zobaczymy co będzie dalej jeśli nic się dziać nie będzie.
Jestem takiego samego zdania. Mam koty od nastu lat i nie przechodziłam toxo ale wyrzucać je albo oddawać komuś stanowczo NIE! Do pokoju dziecka na pewno będzie zakaz wchodzenia przez koty bo jak kiedyś rozlozylam łóżeczko na próbę i wózek to nie minęły 2 min a one już tam leżały.
Aga jak po założeniu peesara?

f2w3kw7ihyqz70ec.png

Alinka, podobno przy jednokosmówkowej ciąży bliźniaczej jest zagrożenie czymś, co się nazywa zespół podbierania. Jest to dość groźne dla dzieci, w drastycznych przypadkach może prowadzić do śmierci jednego z dzieci i trzeba sprawdzać dość często jaka jest sytuacja u maluchów, żeby w razie problemów odpowiednio szybko zareagować i wyciągnąć je a brzucha.

Alinka, podobno przy jednokosmówkowej ciąży bliźniaczej jest zagrożenie czymś, co się nazywa zespół podbierania. Jest to dość groźne dla dzieci, w drastycznych przypadkach może prowadzić do śmierci jednego z dzieci i trzeba sprawdzać dość często jaka jest sytuacja u maluchów, żeby w razie problemów odpowiednio szybko zareagować i wyciągnąć je a brzucha.
I jest to ciąża najwyższego ryzyka...
Ale jak się stale monitoruje to jest szansa szybko działać w razie W

f2w3kw7ihyqz70ec.png

reklama
Papagena moja znajoma właśnie tak miała jedna z bliźniąt odbierala tak jakby jedzenia tej drugiej zrobili cesarke w chyba 6 miesiącu teraz mają 8 lat i są zdrowe

Do góry