reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
hej
Wpadam na chwilę się przywitać, jestem na wyjeździe i chora :-(
Znów mnie połamało, rano wstałam z lekkim bólem gardła, poszliśmy na spacer nad morze. Potem obiad i jak wróciłam to gardło mnie boli na maxa, zimno mi, a buzię mam mega rozpaloną i bolą mnie mięśnie rąk. Mój M poszedł do sklepu po zakupy dla mnie, zjadłam już 2 ząbki czosnku, 1 cytrynę, 3 kiwi, wypiłam gorącą herbatę z miodem i sokiem malinowym, wzięłam tabletkę apapu. Co jeszcze moge zrobić?
Ledwo wyszłam z mega kaszlu i kataru, który trwał ponad miesiąc i skończył się z tydzień temu to znów coś. Ja nigdy nie chorowałam!
Przepraszam, że tylko o sobie ale nie daję rady z tymi chorobami

Chyba dziewczyny przechodzimy skoki rozwojowe ciąży ze przyszła połowa a każda coś tam boli kluje... widać to się robi normalne..,

f2w3kw7ijzzr6lqp.png

Moja starsza też chrapała przy migdale. Oprócz tego nic jej nie było z tego o czym mówią jak migdał przerośniety: ani częstej anginy, ani zapalenia ucha. Jedynie to chrapanie. Wstawała niewyspana a tu trzeba było do szkoły. PO wycięciu migdałka jak ręką odjął,

Baby-witaj :)
Jolcia, super pamiątka i śliczna córa... oj będą chłopaki się uganiać:p
Mój mąż też chrapie i jak nie śpię to też go budzę, trudno ;)
Idziemy do szkoły rodzenia, postanowione... ja nie miałam do czynienia z dziećmi, a w najbliższej rodzinie najmłodszy ma 20lat, haha.., od strony męża są dzieci, ale daleko.
Dziś pół dnia na nogach... urządzamy salon i przy okazji mebelki dziecięce oglądaliśmy... a i wózki się trafiły to też ;) padam!

Patuska, u mnie też odcinek lędźwiowy i też S. Współczuję i Tobie i sobie :(
Iwona, u nas też angin nie było, ale ciągły katar i kaszel, bo katar spływał, nic na niego nie pomagało.
Doris, do kiedy tam macie być nad tym morzem? To nie za fajnie, bo miałaś odpocząć, a tu choróbsko :( Chyba nic więcej na daną chwilę nie możesz, oby przeszło!!!

Lila, przyjechaliśmy na weekend żeby zmienić klimat trochę ale ja planuję zostać tutaj jeszcze kilka dni z córką, M musi wracać jutro, bo w poniedziałek do pracy.

Będziesz doświadczać też pociągania więzadeł, na których zawieszona jest macica, co spowoduje ostry lub tępy ból w pachwinach i podbrzuszu. Ból ten często jest powodem do niepokoju ciężarnych, gdyż jest mylony z bólem towarzyszącym poronieniu czy przedwczesnemu porodowi. Ból ten będzie się pojawiał szczególnie wtedy, gdy zmieniasz nagle pozycję lub poruszasz się zbyt dynamicznie – z czasem nauczysz się chodzić bardziej dostojnie.

takie coś znalazłam i tym usprawiedliwiam nasze samopoczucie ;)

reklama
Będziesz doświadczać też pociągania więzadeł, na których zawieszona jest macica, co spowoduje ostry lub tępy ból w pachwinach i podbrzuszu. Ból ten często jest powodem do niepokoju ciężarnych, gdyż jest mylony z bólem towarzyszącym poronieniu czy przedwczesnemu porodowi. Ból ten będzie się pojawiał szczególnie wtedy, gdy zmieniasz nagle pozycję lub poruszasz się zbyt dynamicznie – z czasem nauczysz się chodzić bardziej dostojnie.

takie coś znalazłam i tym usprawiedliwiam nasze samopoczucie ;)
Dzięki Iwona :) nie wiem czy wytrwam do wizyty wtorkowej jeśli to nie ustąpi... jakbym wiedziała,że mój doktorek ma jutro dyżur w szpitalu to bym pojechała. ..może przedzwonię,podpytam.

Do góry