reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Madzia - zdrowia!
Nieufna - nie czytaj takich rzeczy! To dopiero można się nakręcić. Ja teraz unikam takich rzeczy. Nie jest to nam do niczego potrzebne :)

Miłego dnia!

reklama
witam:)

Kusicie tym Zakopanym ale ja jestem na l4 wiec nie wyjadę:(

Julka wszystkiego najlepszego:D

Julka spełnienia wszystkich marzeń ;) Pięknego bajkowego ślubu i zdrowego jak ryba synusia!!!:)

Papagena i nieufna ja też miałam dość wcześniej bo dokładnie w 20 tyg i 6 dniu ale tak kazała mi lekarka ;)

U mnie weekend kiepski ... Od rana boli mnie brzuch dość mocno ... Wiem niestety ze to moja wina bo ciężki tydzień w pracy, dzisiaj dyżur.... Mam dola bo nie zdążyłam nic kupic na Walentynki dla męża (nadprawde caly tydzień siedzialam w pracy:(() a chciałam jakieś fajne body sukienkę czy cokolwiek ... Jutro widze się z nim maks 20 min ... :(( Ogólnie musze zwolnić wiem o tym tylko to w moim przypadku ciężkie....
Ogólnie mam też dola bo pielęgniarka z którą jestem dowiedziała się ze jej 28 latanie córka (która ma 2 dzieci) ma nowotwór smutne. ...
Na szczęście za tydzień jedziemy nad morze i bardzo tego potrzebuje....

Co do ludzi ze wsi to powiem tak kiedyś ich nie lubiłam bo myślałam że to "takie wiesniaki" i wogole.... ( teraz mi glupio) ale powiem tak pracuje w Poznaniu i na wiosce 50 km od Poznania i szczerze to zdecydowanie wolę ludzi z wioski... W Poznaniu pacjenci są strasznie rozczeniowi, negatywnie nastawieni, nic im kompletnie nie pasuje i są chamski i wulgarni.... Ludzie na wsi mimo że są biedniejsi niż w Poznaniu to są bardziej otwarci, normalni, życzliwi można z nimi porozmawiać ... Oczywiście zarówno na wsi jak i w mieście są wyjątki ale ja pisze tak ogólnie .... To jest moje zdanie..

Co do szkoły rodzenia ja się zapisałam do bezpłatnej szkoły i idę pierwszy raz w środę i napisze co i jak i czy mi się podoba...

Wszystkim milej soboty z dobrym humorem ;))

witajcie. Ja juz po egzaminie. był.beznadziejny. w ogóle pytania z kosmosu i dużo musiałam pisać i intuicyjnie. a niestety wykładowca lubi czyste definicje także do dupy :(

Hejka :happy: Wczoraj wróciliśmy z Zakopanego, 5 superowych dni spędziliśmy głównie na spacerowaniu (rekord jednego dnia 19km :-D )ale to wszystko nic, 09.02- chyba najwspanialszy dzień w moim życiu- odebrałam telefon z wynikiem amniopunkcji, tyle nerwów, myśli, płaczu i mamy wynik prawidłowy żeński :yes::yes::yes: popłakałam się ze szczęścia, nic lepszego na tym urlopie nie mogło mnie spotkać... Tak się cieszę
A teraz mam do nadrobienia 100 stron :biggrin2:
Świetna wiadomość :) nic dziwnego, że łzy szczęścia płynęły :)

Nedi- to zależy też od wyposażenia szpitala, tam gdzie Ami rodziłam wszystkie pokoje były pojedyncze nie było takiej jednej 'zbiorczej'.

sny- w ciaży podobno to normalne... ja też często śnię o jakiś bzdurach... na szczęście nie przejmuje się tym za bardzo ;)

Patuska- mnie też od jakiegoś czasu cały czas boli kręgosłup... najgorzej jest jak w nocy chcę się przekręcić na drugi bok i przy chodzeniu.

Malinka- Maciuś po prostu jeszcze przeżywa to operację, to normalne.... ja dorosła kobieta po wypadku w nocy budziłam się z płaczem i spać nie mogłam przez kilka miesięcy... a co dopiero taki mały chłopiec, który do końca wszystkiego nie rozumie... Wasza obecność przy nim to bardzo dużo! cierpliwość i bliskość to naprawdę dla niego teraz najważniejsze!

Madziolina i Malinka dużo zdrówka!

Lizzy- na szkole rodzenia tatusiowie mieli test mieli ubrać 'dzidziusia' (lalkę) na 9 tylko jeden wiedział jak założyć body, reszta zakładała przez nogi bez rozpinania ich w kroku :D Ja jakoś byłam spokojna o siebie bo w rodzinie dużo maluszków było no i niania byłam przez 11 lat a moje najmłodsze miały 8 miesięcy :)

Lila- dziękuję Ci bardzo! jakoś mam 'total olew' na męża ;) jęczał kwęczał wygoniłam go na górę!

Dziś Ami kończy 23 miesiące :) mój mały robaczek jak co miesiąc zdjęcie na bujaczku robiłyśmy, uciekał mi mały zbój ;) trudno jej robić już te zdjęcia.

Dziewczyny, witajcie weekendowo... Wrocila mi siec, jeszcze nie zdazylam Was przeczytac.

Czy ktoras z Was zna jakies skuteczne sposoby na meskie chrapanie ?!?

Cala noc nie zmruzylam oka, bo m.zawodzil, jak traktor... Albo jakbym byla na lotnisku... Halas nie do zniesienia!
Ze 30 razy krzyczalam, prosilam, szturchalam...zadnej sensownej reakcji :(

Tak naprawde usnelam dopiero po 9-Tej, kiedy m.wreszcie zszedl na dol... Obudzilam po 4 godzinach. Jestem w desperacji!!! Niewiele brakowalo, a zaczelabym go okladac poduszka.
Dzisiaj chyba posciele sobie na niewygodnej sofie w salonie :(

Po takiej "nocy" boli mnie glowa, boli mnie gardlo, boli serce - i boli brzuch. Skurcze nie ustaly, przeciwnie. Niefajnie :(

Anulka zazdroszczę wyniku ! super super ! takie wiadomości unoszą do góry !
Juka wszytskiego naj naj naj!
Malinka synek na 100% odreagowuje to co przeszedł....dużo przytulania a będzie dobrze ! A takie krzyki miał mój Miki ..darł się o nic..i o coraz głośniej ,złości miał spore....przeszło na szczęście !
Zielona a dzwoniłaś jeszcze raz do lekarza? jeśli nie ustaje to twardnienie brzucha...Dzwoń ! noi odpoczywaj nadal !
Jolcia za mc 2 latka ! ale czas leci....buziaki dla Ami !
ja juz nerwy mam przed poniedziałkiem..... ;/

Dziewczyny, witajcie weekendowo... Wrocila mi siec, jeszcze nie zdazylam Was przeczytac.

Czy ktoras z Was zna jakies skuteczne sposoby na meskie chrapanie ?!?

Cala noc nie zmruzylam oka, bo m.zawodzil, jak traktor... Albo jakbym byla na lotnisku... Halas nie do zniesienia!
Ze 30 razy krzyczalam, prosilam, szturchalam...zadnej sensownej reakcji :(

Tak naprawde usnelam dopiero po 9-Tej, kiedy m.wreszcie zszedl na dol... Obudzilam po 4 godzinach. Jestem w desperacji!!! Niewiele brakowalo, a zaczelabym go okladac poduszka.
Dzisiaj chyba posciele sobie na niewygodnej sofie w salonie :(

Po takiej "nocy" boli mnie glowa, boli mnie gardlo, boli serce - i boli brzuch. Skurcze nie ustaly, przeciwnie. Niefajnie :(
Znam ten ból. Mój jedzie jak traktor. Ja wiem że to nie jego wina. Ale mniej chrapie gdy leży na boku. Na plecach najgorzej. A jak naprawdę nie mogłam usunąć to go budzilam tak na serio. Kazalam mu usiąść. Skoro ja nie mogę spać to on też nie będzie. Ma czekać aż usne. Jak urodziła sie Martynka to wygonilam go do innsgo pokoju bo nie dość że przez nią nie śpię to jeszcze on. I tak lepiej. W końcu będę musiała do niego wrócić ale to już po odchowaniu Maji. Reasumując- nie ma takiego sposobu

Mój chrapie co prawda jak jest zmęczony albo pijany ale wtedy chrapie w każdej pozycji. Ale żeby tak non stop to nie. Za to mój ojciec chrapal ale miał bezdech senny to mama rzucala w niego kapciami jak nie pomagało.

Zielona nie dobrze ze skurcze nie mijają...odpoczywaj i gdyby coś to dzwon do lekarza szpitala kogo się da.
Mi to plamienie brzoskwiniowe przeszło. Widać pękła jakaś żyłka w pochwie albo coś...ale to już drugi raz w ciągu półtorej miesiąca... dziwne to...ale ważne ze to nie żywa krew

f2w3kw7ijzzr6lqp.png

reklama
Do góry