reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Sto lat Julka i piątki na egzaminie!

A ja psychologa dziecięcego potrzebuję bo zwariuje! Młody po tym szpitalu ciągle ataki płaczu ma bez powodu. Tłumaczę mu, przytulam ale to nic nie daje... co jeszcze robić?

reklama
Julka, wszystkiego co najlepsze dla Was. Powodzenia na egzaminie, dobrze, że to ostatni, czyli od jutra pełny relaks!

Ja mam połówkowe w 19tyg, lekarz, który je robi sam zasugerował, żeby tak wcześnie.

Witajcie :)

Co do wolnego w pracy męża to mój W. od 20.07 ma zakaz wolnego, i wszyscy w tej 'firmie' w Krakowie i okolicy mają taki zakaz... bo Światowe Dni Młodych... mam nadzieję, że urodzę wcześniej! ale już Wojtu poinformował o mojej ciąży i o tym, żeby choć na poród było wolne, choć z usg mam termin na 14.07, a też jeszcze prawdopodobieństwo cc więc po prostu musimy poczekać na rozwój sytuacji, jestem na dzień dzisiejszy spokojna :) Gdyby szef się nie zgodził na wolne (w co wątpię) i udałoby się sn to Siostrę zabieram na poród, dużo 'raźniej' z kimś :) ale to moje zdanie i rozumiem jak ktoś w tym momencie chce być 'sam' :)

Julka- wszystkiego wspaniałego :) tak na już to 5 na egzaminie, na za chwil parę pięknego ślubu i męża blisko Ciebie/Was, a na lipiec szybkiego porodu i cudownego macierzyństwa :) 100 lat!

Malinka- to nie tylko z powodu szpitala takie płacze, z tego co widzę to Maciuś ma dwa latka a w tym czasie mogą wystąpić takie płacze... dobrze robisz przytulaj, tłumacz, rozmawiaj, uspakajaj! bądź przy nim blisko niech wie i czuje, że ma Ciebie/Was :)

Dziś w nocy śniła mi się miseczka pełna mleczka i płatek cyni minis (nie wiem jak to się pisze) a dziś od rana ta reklama mnie prześladuje :( aaaaa....!!!!!!! na śniadanie śledzie w śmietanie z jajem, przynajmniej biało było ;)
Męża mam umierającego pół nocy 'o Jezu, o matko, ledwo żyję, mam temperaturę, zimno mi...' kazałam zmierzyc temperaturę bo wiem jak to jest jak się ja ma mierzy a tam 36,9, mówię zmierz drugi raz może coś źle.... ale dalej to samo 36,9 na dotyk nie był rozpalony... wrrrr!!! jak mnie irytuje takie udawanie no ale jak pisałam, że on tak ma i muszę przeżyć ten weekend! a jak ja się czułam wymiotująco, mdłości etc... to się nasłuchałam, że nic nie robię... eh... no nic muszę dać radę! na szczęście z Ami już coraz lepiej :)

Witajcie :)

Co do wolnego w pracy męża to mój W. od 20.07 ma zakaz wolnego, i wszyscy w tej 'firmie' w Krakowie i okolicy mają taki zakaz... bo Światowe Dni Młodych... mam nadzieję, że urodzę wcześniej! ale już Wojtu poinformował o mojej ciąży i o tym, żeby choć na poród było wolne, choć z usg mam termin na 14.07, a też jeszcze prawdopodobieństwo cc więc po prostu musimy poczekać na rozwój sytuacji, jestem na dzień dzisiejszy spokojna :) Gdyby szef się nie zgodził na wolne (w co wątpię) i udałoby się sn to Siostrę zabieram na poród, dużo 'raźniej' z kimś :) ale to moje zdanie i rozumiem jak ktoś w tym momencie chce być 'sam' :)

Julka- wszystkiego wspaniałego :) tak na już to 5 na egzaminie, na za chwil parę pięknego ślubu i męża blisko Ciebie/Was, a na lipiec szybkiego porodu i cudownego macierzyństwa :) 100 lat!

Malinka- to nie tylko z powodu szpitala takie płacze, z tego co widzę to Maciuś ma dwa latka a w tym czasie mogą wystąpić takie płacze... dobrze robisz przytulaj, tłumacz, rozmawiaj, uspakajaj! bądź przy nim blisko niech wie i czuje, że ma Ciebie/Was :)

Dziś w nocy śniła mi się miseczka pełna mleczka i płatek cyni minis (nie wiem jak to się pisze) a dziś od rana ta reklama mnie prześladuje :( aaaaa....!!!!!!! na śniadanie śledzie w śmietanie z jajem, przynajmniej biało było ;)
Męża mam umierającego pół nocy 'o Jezu, o matko, ledwo żyję, mam temperaturę, zimno mi...' kazałam zmierzyc temperaturę bo wiem jak to jest jak się ja ma mierzy a tam 36,9, mówię zmierz drugi raz może coś źle.... ale dalej to samo 36,9 na dotyk nie był rozpalony... wrrrr!!! jak mnie irytuje takie udawanie no ale jak pisałam, że on tak ma i muszę przeżyć ten weekend! a jak ja się czułam wymiotująco, mdłości etc... to się nasłuchałam, że nic nie robię... eh... no nic muszę dać radę! na szczęście z Ami już coraz lepiej :)
Faceci to mieczaki. Moj jak ma 37 to już jego koniec, umiera.

Hejka :happy: Wczoraj wróciliśmy z Zakopanego, 5 superowych dni spędziliśmy głównie na spacerowaniu (rekord jednego dnia 19km :-D )ale to wszystko nic, 09.02- chyba najwspanialszy dzień w moim życiu- odebrałam telefon z wynikiem amniopunkcji, tyle nerwów, myśli, płaczu i mamy wynik prawidłowy żeński :yes::yes::yes: popłakałam się ze szczęścia, nic lepszego na tym urlopie nie mogło mnie spotkać... Tak się cieszę
A teraz mam do nadrobienia 100 stron :biggrin2:

Anulka super wieści [emoji106]

Czy Wy też macie okropne sny w ciąży?

Mi się dziś śniło ze mąż mnie zdradza [emoji34] obudziłam się taka zdenerwowana brzuch mnie rozbolał z tego wszystkiego. Jeszcze potem zauważyłam taki różowo brzoskwiniowy śluz na wkładce. Chyba ze zdenerwowania jakieś naczynko mi pękło. Przed chwila zaś krew z nosa... codziennie wydmuchuje zastygla krew z nosa dziąsła krwawia.

A ciąża to podobno stan błogosławiony...

Miłego weekendu

f2w3kw7ijzzr6lqp.png

reklama
mam mozliwość kupienia detektor tętna za 65zł angel sounds ma któraś polecacie
chcę się zdecydować bo przez to łożysko strasznie słabo odczuwam ruchy

Do góry