reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Czy Wy też macie okropne sny w ciąży?

Mi się dziś śniło ze mąż mnie zdradza
emoji34.png
obudziłam się taka zdenerwowana brzuch mnie rozbolał z tego wszystkiego. Jeszcze potem zauważyłam taki różowo brzoskwiniowy śluz na wkładce. Chyba ze zdenerwowania jakieś naczynko mi pękło. Przed chwila zaś krew z nosa... codziennie wydmuchuje zastygla krew z nosa dziąsła krwawia.

A ciąża to podobno stan błogosławiony...
Miłego weekendu

Witajcie
Ja też ostatnio ciągle mam jakieś dziwne/okropne sny a przed ciaza rzadko się zdarzało żebym w ogóle pamiętała co mi się snilo...może za dużo mam czasu na myślenie o wszystkim i stąd takie sny...
Co do krwawień to ja z nosem mam ten sam problem! Dziąsła na szczęście nie krwawiące ale za to chórze do dentysty bo co chwila coś mi dolega...ehh
Julka wszystkiego najlepszego

reklama
Julka wszystkiego najlepszego i zdanego egzaminu :)

Ja za pierwszy nie płaciłem ale w sumie rodzilam na ogólnej a marek był ze mną bo nikt inny nie rodził. A teraz pytalam lekarza to mówi że za darmo tylko to chyba na zasadach kto pierwszy ten lepszy.
w Kaliszu całe szczęście wszystkie sale porodowe są jednoosobowe, więc rodzisz w takiej bez wzglęu czy jesteś sama czy to poród rodzinny

Sto lat Julka i piątki na egzaminie!

A ja psychologa dziecięcego potrzebuję bo zwariuje! Młody po tym szpitalu ciągle ataki płaczu ma bez powodu. Tłumaczę mu, przytulam ale to nic nie daje... co jeszcze robić?
wszystko robisz prawidłowo ale potrzebujecie czasu i cierpliwości...

Anulka super wieści [emoji106]

Czy Wy też macie okropne sny w ciąży?

Mi się dziś śniło ze mąż mnie zdradza [emoji34] obudziłam się taka zdenerwowana brzuch mnie rozbolał z tego wszystkiego. Jeszcze potem zauważyłam taki różowo brzoskwiniowy śluz na wkładce. Chyba ze zdenerwowania jakieś naczynko mi pękło. Przed chwila zaś krew z nosa... codziennie wydmuchuje zastygla krew z nosa dziąsła krwawia.

A ciąża to podobno stan błogosławiony...

Miłego weekendu

f2w3kw7ijzzr6lqp.png
no patrz mi dziś prawie to samo.. z tym że żyliśmy w jakimś dziwnym trójkącie na który się zgadzałam dopóki nie zobaczyłąm, że tej drugiej poświęca więcej czasu.. Szkoda,że nie pamiętam jej twarzy, już ja bym jej dała :D Jakieś chore te nasze sny, ciekawe co by psycholog na to powiedział :D

Najgorsze jest to ze byłam już taka foka z wielkim brzuchem a ona rozmiar S ładna zgrabna a pyskata taka była. A mój jeszcze zadowolony był. Najgorsza to ta bezsilność we śnie... masakra...

Psycholog [emoji1] wole nie wiedzieć [emoji16]

f2w3kw7ijzzr6lqp.png

mam mozliwość kupienia detektor tętna za 65zł angel sounds ma któraś polecacie
chcę się zdecydować bo przez to łożysko strasznie słabo odczuwam ruchy
Jeśli jest okazja to czemu nie...
Masz łożysko powodujące pewnie?
Powiem Wam tak na mocne ruchy przyjdzie jeszcze czas. Teraz nie ma co się dziwić że są słabe.

Ja mam tyłozgięcie i częściej czuje ból kręgosłupa niż ruchy bliźniaków. Czasami kilka razy dziennie czuje bulgotanie myzianie a czasami raz albo prawie nie czuje...
A ból kręgosłupa codziennie...niestety

f2w3kw7ijzzr6lqp.png

Ha ha dobre te Wasze sny :D

Anulka, gratulacje!

Wiecie, te płacze to np.dziś się obudził, wzięliśmy go do nas a on w ryk, takie darcie się a nie płacz, pytamy się chcesz piciu, jeść, boli Cię coś? - on, że nie i dalej wrzask i tak 5 minut bez powodu...

Nie mówiąc już, że przy każdym przebieraniu żale, że ma ała choć dawno nic go nie boli a pokazuje na miejsca, gdzie miał wenflony. Ale to rozumiem, widać jeszcze pamięta...Ale to darcie bez powodu...grrr...powoli tracę cierpliwość...

Na dodatek jestem chora i nie wiem, czy mi samo przejdzie bo kaszlę już kilka dni iwcale nie jest mi lepiej.

Ja też dziś miałam okropny sen. Śniło mi się, że jetem w jakimś gabinecie i dziewczyna przede mną miała aborcję i coś się nie udało (nie będę opisywała szczegółów, ale masakra jakaś), a ten sen pewnie dlatego, że czytałam jakieś forum i chorych płodach. Nie wchodzę tam więcej.

Anulka, super wieści:)

reklama
Hejka!

Daria, mnie też czasami brzuch piecze, zwłaszcza na bliźnie po cc/
Lizzy - do szkoły rodzenia nie chodziłam, a jeżeli chodzi o opiekę nad noworodkiem, to nawet przed pierwszym dzieckiem byłam spokojna, bo skończyłam kiedyś Liceum Medyczne - opiekunka dziecięca, były ćwiczenia na lalkach i praktyki. Ostatnio koleżanka mówiła do mnie, że czytała czym się różni rampers od body, a inna kiedyś próbowała założyć pampersa tył na przód i ja się dziwiłam, że można nie wiedzieć, a to przecież oczywiste. I dopiero po chwili dotarło do mnie, że oczywiste może jest, ale dla kogoś kto ma już dzieci lub taką szkołę, a inne przyszłę mamy muszą się tego wszystkiego nauczyć.
Jolciu - zdrówka dla Ami no i męża :) Przypomnij mężowi teraz, jak Ty wymiotowałaś i się nasłuchałaś, a on stan podgorączkowy ma i jęczy!! Faceci :) Miałam jechać z naszego kościoła jako opiekun do młodzieży na Światowe Dni Młodzieży, no ale teraz to ewentualnie na porodówkę pojadę :]
Julka - spełnienia marzeń, powodzenia na egzaminie, zdrowia, szczęścia i samych dobrych dni!!!
Malinko - bądź przy nim, po szpitalu może tak być. Przejdzie mu, wiesz do tego jeszcze bunt dwulatka, a że w szpitalu jest się tylko dla dziecka to on tak dalej chce. Chwilę potrwa zanim przyjdzie normalna codzienność, wytrwałości i dużo cierpliwości! I zdrowia!
Patuska, też miewam takie durne sny, norma w ciąży ponoć. Trzymaj się z tą całą resztą, bo nieźle Ci daje w kość!!
Anulka, też byłaś w Zakopanem?? Ja też tam się dużo nałaziłam :) Bardzo się cieszę z Twoich pozytywnych wieści, pięknie, wspaniale!! Super!!!!!!!!!!!! :) :) :)

Do góry