reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Ja mam 4 na plusie (18t 1d) na razie nie panikuje :) Dziewczyny, które nie przybrały -chyba nie ma się czym martwić na razie, dzidziuś waży ok 300g na razie, a część jeszcze przechodziła przez wymioty i mdłości. Piszą, że na koniec ciąży dziecko i cała reszta tego co się tam gromadzi waży ok 10kg część tej wagi nawet nie osiąga a część przekracza dwukrotnie...

reklama
Ja przytylam +7kg i trochę się niepokoje tempem
Ogólnie jem częściej ale mniejsze porcję bo za dużo od razu zjeść nie mogę jakoś...

3jgx43r84b8drosd.png

Zielona - czekamy!
hahah ale z zastrzeżeniem że tylko na czas ciąży bo tak to i swoich mam w nadmiarze:D
Hahaha, może być :D

Ja przed ciążą, zresztą ciągle, na dietach, jak popuściłam w weekend, to w tygodniu ze trzy dni nabiałowe, cały czas liczyłam kalorie, teraz od czasu do czasu przeliczyłam i na kalorie, które mają przyjmować kobiety w ciąży to niby ok. Tylko jak przed ciążą jadłam 1500 kcal, a teraz 2800 to różnica się odkłada, niestety. A schudłam 10 kg rok przed ciążą. Znowu trzeba będzie :/

Ja brzucho mam już konkretne, nie ma wątpliwości, że to ciąża, nawet spod płaszcza widać.

I tak samo jak Julka nic nie przytyłam. Ważę ok 0,5kg mniej niż na począku listopada. Była u mnie siostra i mówi, że widać, że schudłam, że ciąża mi służy. Wyniki mam dobre, dziecko rośnie prawidłowo, więc nic się nie martwię. Ba!! Cieszę się jak diabli, bo nie mogę za dużo przytyć - i tak już mam duuuuużą nadwagę. U mnie max 7-9kg mogę przybrać.
to ja też tyle mogę;) ale jakoś by mi się lzej zrobiło jakby tak już coś tam przybyło. NIby nie ma co się martwić, dziecko wieksze niż wynikałoby z OM, ciąża ok...

Dziewczyny polecam aplikacje Happy Baby dla tych co się martwią,że za dużo. Wagę wpisuje się co tydzień,aplikacja dzieli ciążę na miesiące i trymestry. Widać jaki jest miesięczny przyrost wagi. Pozwala to kontrolować i reagować w razie zbyt dużego przyrostu miesięcznego np 4kg.

Ostatnio spotkałam się z taką dobrą koleżanką, z którą z racji jej pracy widziałam się jakoś w połowie grudnia i jak mnie zobaczyła powiedziała, że promienieję i ciąża mi służy. Zastanawiam się czy ciąża, czy brak korpo-presji ;) a na dodatek, zapisałam się do fryzjera, żeby coś odmienić (tylko ścięcie, bez koloru)... ;)

reklama
Do góry