reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Ja mam 4 na plusie (18t 1d) na razie nie panikuje :) Dziewczyny, które nie przybrały -chyba nie ma się czym martwić na razie, dzidziuś waży ok 300g na razie, a część jeszcze przechodziła przez wymioty i mdłości. Piszą, że na koniec ciąży dziecko i cała reszta tego co się tam gromadzi waży ok 10kg część tej wagi nawet nie osiąga a część przekracza dwukrotnie...

reklama
Ja przytylam +7kg i trochę się niepokoje tempem
Ogólnie jem częściej ale mniejsze porcję bo za dużo od razu zjeść nie mogę jakoś...

3jgx43r84b8drosd.png

Zielona - czekamy!
hahah ale z zastrzeżeniem że tylko na czas ciąży bo tak to i swoich mam w nadmiarze:D
Hahaha, może być :D

Ja przed ciążą, zresztą ciągle, na dietach, jak popuściłam w weekend, to w tygodniu ze trzy dni nabiałowe, cały czas liczyłam kalorie, teraz od czasu do czasu przeliczyłam i na kalorie, które mają przyjmować kobiety w ciąży to niby ok. Tylko jak przed ciążą jadłam 1500 kcal, a teraz 2800 to różnica się odkłada, niestety. A schudłam 10 kg rok przed ciążą. Znowu trzeba będzie :/

Ja brzucho mam już konkretne, nie ma wątpliwości, że to ciąża, nawet spod płaszcza widać.

I tak samo jak Julka nic nie przytyłam. Ważę ok 0,5kg mniej niż na począku listopada. Była u mnie siostra i mówi, że widać, że schudłam, że ciąża mi służy. Wyniki mam dobre, dziecko rośnie prawidłowo, więc nic się nie martwię. Ba!! Cieszę się jak diabli, bo nie mogę za dużo przytyć - i tak już mam duuuuużą nadwagę. U mnie max 7-9kg mogę przybrać.
to ja też tyle mogę;) ale jakoś by mi się lzej zrobiło jakby tak już coś tam przybyło. NIby nie ma co się martwić, dziecko wieksze niż wynikałoby z OM, ciąża ok...

Dziewczyny polecam aplikacje Happy Baby dla tych co się martwią,że za dużo. Wagę wpisuje się co tydzień,aplikacja dzieli ciążę na miesiące i trymestry. Widać jaki jest miesięczny przyrost wagi. Pozwala to kontrolować i reagować w razie zbyt dużego przyrostu miesięcznego np 4kg.

Ostatnio spotkałam się z taką dobrą koleżanką, z którą z racji jej pracy widziałam się jakoś w połowie grudnia i jak mnie zobaczyła powiedziała, że promienieję i ciąża mi służy. Zastanawiam się czy ciąża, czy brak korpo-presji ;) a na dodatek, zapisałam się do fryzjera, żeby coś odmienić (tylko ścięcie, bez koloru)... ;)

reklama
Do góry