reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Cześć dziewczyny. Wreszcie słoneczko wyszło.
Ja dziś znowu z młodym na kolejne egzaminy, potem do lekarza, zakupy i w domu siedzę, bo mąż na 14 do pracy. Też mnie jego praca drażni, bo pracuje bardzo różnie (także w weekendy), ale też często jest kilka dni w domu, co nie zmienia faktu, że lubię, jak jest w domu:)

Ja mam spoko teściową. Daleko mieszka, więc nasze kontakty nie są zbyt częste, ale zawsze jest życzliwa i się nie wtrąca. Poza tym jest pediatrą, więc będę miała dobrze;) A teść to już w ogóle dusza człowiek. Fantastyczny.

Spokojnego dnia Wam życzę :)

Julka nie. Pracuje na budowie...

Za to bardzo by chciał chociaż na jednym badaniu być obecny a nigdy nie może... w sumie też bym chciała żeby był. Może na połowkowe się uda.

Hope nie szczepilas dzieciaczkow na ospe ze zalapala?

Dariazgr w pierwszej ciazy mialam raz bol migrenowy glowy, po porodzie raz na jakiś czas sie odzywalo, a w tej ciazy to niezliczone ilosci migreny mam... (przed pierwszą ciaza nie wiedzialam co to migrena) dodam tylko ze migrena przez hormony powstaje.

Dariazgr w pierwszej ciazy w ogole tez mnie piersi nie bolaly, teraz przez ponad 3 miesiace baaardzo... nie ma co porównywać kazda ciaza inna ;)

Moj maz jest na każdym usg i przy porodzie chyba tez będzie (narazie mam taki plan, zobaczymy jak wyjdzie w praniu) dlatego wizyty mam o 19/20 zebysmy razem jezdzili. Czy ktoras z Was planuje jeszcze porod rodzinny?

Witam sie spiaco piatkowo :)

Julka przyzwyczaisz się do późnego wstawania ja na początku budziłam się o 4 bo tak zawsze do pracy wstawałam teraz to nie jest jakoś późno ok 7 ale czasami i do 9 potrafię

mój mąż w poprzedniej ciąży pracował jako kierowca na międzynarodówce przyjeżdżał na weekendy nie był na żadnym badaniu później miał wyrzuty na połówkowe spóźnił się 30 minut a z porodem udało mu się bo to była sobota teraz też nie chodzi był tylko na pierwszym prenatalnym

Dariazgr w pierwszej ciazy mialam raz bol migrenowy glowy, po porodzie raz na jakiś czas sie odzywalo, a w tej ciazy to niezliczone ilosci migreny mam... (przed pierwszą ciaza nie wiedzialam co to migrena) dodam tylko ze migrena przez hormony powstaje.

Dariazgr w pierwszej ciazy w ogole tez mnie piersi nie bolaly, teraz przez ponad 3 miesiace baaardzo... nie ma co porównywać kazda ciaza inna ;)

Moj maz jest na każdym usg i przy porodzie chyba tez będzie (narazie mam taki plan, zobaczymy jak wyjdzie w praniu) dlatego wizyty mam o 19/20 zebysmy razem jezdzili. Czy ktoras z Was planuje jeszcze porod rodzinny?

szczepionka nie wyklucza zarażenia, minimalizuje za to objawy. Chociaż jak widziałam jak moja Młodsza była obsypana to nawet w tą minimalizację zwątpiłam i co ciekawe starsza szczepiona była tradycyjnie a Młodej opłaciłam skojarzoną żeby miała mniej wkłuć

Fazerkamm ja bym chciała żeby mąż był przy cesarskim ale u Nas W szpitalu tego nie praktykują. Szkoda bo gdyby było ok mógłby on pokangurowac maluszki zanim dojdę do siebie.
No ale cóż niech czeka pod drzwiami.

reklama

ja sobie nie wyobrażam rodzenia samej, mąż był przy dwóch porodach, nawet nie dyskutuje ze mną o trzecim bo to dla niego tak normalne jak to,że oddycha.. Ja rodziłam dośc szybko, na sali się śmiali że skoro był 2 razy to trzeci może sam w domu przyjąć ;)
Bardzo sobie chwalę poród rodzinny ale nie każdy facet się nadaje. Jakbym wiedziała, że będę się denerwować jego stanem psychicznym to poprosiłabym kogoś innego o towarzystwo. Jak jest druga osoba to inaczej podchodzą do pacjentki na porodówce.

Do góry