reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Nie planuję porodu rodzinnego. Pierwszy miałam rodzinny i bardzo źle to wspominam. Nie chcę, żeby mąż patrzył na mnie w tym stanie. To jest dziewczyny moje zdanie i każdy inaczej to przechodzi, więc się nie sugerujcie. Ja mówię kategorycznie nie.

reklama
Fazerka starsza córcia jest zaszczepiona, Lenkę tez miałam zamiar zaszczepić, chciałam poczekać na lato, ale nie zdążyłam niestety. Choć wiem, że szczepionka nie wyklucza choroby, ale może ciut zminimalizować objawy.

Malinka - myślisz, ze coś maluchowi w brzuszku grozi jak Lenka ma ospę? Kurcze ja nawet o tym nie pomyślałam. Ja ospę przechodziłam jako dziecko. A wczoraj miałam wizytę mogłam zapytać ale do głowy mi nie przyszło. Może zadzwonię do gina swego. Kurcze nie wyobrażam się izolować od Niej teraz , potrzebuje mnie teraz mocniej. Pozostaje mi tylko mieć nadzieję, ze wszystko będzie dobrze.

Hope nie szczepilas dzieciaczkow na ospe ze zalapala?

Dariazgr w pierwszej ciazy mialam raz bol migrenowy glowy, po porodzie raz na jakiś czas sie odzywalo, a w tej ciazy to niezliczone ilosci migreny mam... (przed pierwszą ciaza nie wiedzialam co to migrena) dodam tylko ze migrena przez hormony powstaje.

Dariazgr w pierwszej ciazy w ogole tez mnie piersi nie bolaly, teraz przez ponad 3 miesiace baaardzo... nie ma co porównywać kazda ciaza inna ;)

Moj maz jest na każdym usg i przy porodzie chyba tez będzie (narazie mam taki plan, zobaczymy jak wyjdzie w praniu) dlatego wizyty mam o 19/20 zebysmy razem jezdzili. Czy ktoras z Was planuje jeszcze porod rodzinny?

Witam sie spiaco piatkowo :)
Ja planuję. Mąż był już przy dwóch pierwszych. Nie wyobrażam sobie rodzić bez niego. Bardzo mi pomogła jego obecność.

Fazerkamm ja bym chciała żeby mąż był przy cesarskim ale u Nas W szpitalu tego nie praktykują. Szkoda bo gdyby było ok mógłby on pokangurowac maluszki zanim dojdę do siebie.
No ale cóż niech czeka pod drzwiami.
własnie widziałam na stronce mojego szpitala,że cesarki w towarzystwie też nie praktykują ale mam nadzieję że nie będzie potrzebna

Nie planuję porodu rodzinnego. Pierwszy miałam rodzinny i bardzo źle to wspominam. Nie chcę, żeby mąż patrzył na mnie w tym stanie. To jest dziewczyny moje zdanie i każdy inaczej to przechodzi, więc się nie sugerujcie. Ja mówię kategorycznie nie.
Dlaczego źle wspominasz? Jak bardzo intymne i nie chcesz to nie pisz

Fazerka starsza córcia jest zaszczepiona, Lenkę tez miałam zamiar zaszczepić, chciałam poczekać na lato, ale nie zdążyłam niestety. Choć wiem, że szczepionka nie wyklucza choroby, ale może ciut zminimalizować objawy.

Malinka - myślisz, ze coś maluchowi w brzuszku grozi jak Lenka ma ospę? Kurcze ja nawet o tym nie pomyślałam. Ja ospę przechodziłam jako dziecko. A wczoraj miałam wizytę mogłam zapytać ale do głowy mi nie przyszło. Może zadzwonię do gina swego. Kurcze nie wyobrażam się izolować od Niej teraz , potrzebuje mnie teraz mocniej. Pozostaje mi tylko mieć nadzieję, ze wszystko będzie dobrze.
Jak TY byś się zaraziła to by maleństwu coś mogło grozić ale ospa chyba nie zagraża, poza tym skoro przeszłaś to masz przeciwciała. Jednak pogadaj z lekarzem ;) Wiem, że dla nas różyczka jest chorobą niebezpieczną z tych zakaźnych. Ja jej nie przeszłam :(

Hope nie szczepilas dzieciaczkow na ospe ze zalapala?

Dariazgr w pierwszej ciazy mialam raz bol migrenowy glowy, po porodzie raz na jakiś czas sie odzywalo, a w tej ciazy to niezliczone ilosci migreny mam... (przed pierwszą ciaza nie wiedzialam co to migrena) dodam tylko ze migrena przez hormony powstaje.

Dariazgr w pierwszej ciazy w ogole tez mnie piersi nie bolaly, teraz przez ponad 3 miesiace baaardzo... nie ma co porównywać kazda ciaza inna ;)

Moj maz jest na każdym usg i przy porodzie chyba tez będzie (narazie mam taki plan, zobaczymy jak wyjdzie w praniu) dlatego wizyty mam o 19/20 zebysmy razem jezdzili. Czy ktoras z Was planuje jeszcze porod rodzinny?

Witam sie spiaco piatkowo :)

ja zdecydowanie planuje rodzinny, to moj pierwszy i nie wyobrazam sobie byc tam sama, razem stworzylismy dzieciaczka, to teraz razem bedziemy to przezywac, na kazde usg tez chodzimy razem :)

ja zdecydowanie planuje rodzinny, to moj pierwszy i nie wyobrazam sobie byc tam sama, razem stworzylismy dzieciaczka, to teraz razem bedziemy to przezywac, na kazde usg tez chodzimy razem :)
Nie musi zaglądać wszędzie;) Mój nie zaglądał, stał przy mojej głowie . Nie wspomina tego źle, ae znam przypadki kiedy rodzące zwały swoich partnerów, że to przez nich ten ból;) i tego sama chyba bym nie chciała słyszeć

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was ma problem z nieustannymi krwotokami z nosa? Niby to normalne, że w ciąży naczynia są osłabione i może się zdarzyć, że krew poleci, ale u mnie ostatnio kilka razy dziennie leci, trochę mam już dość i pomysły się skończyły co robić. Nie mogę nieograniczonych ilości wapna pić...

Hope, jak masz przeciwciala, to chyba jesteście bezpieczni obydwoje. Na wszelki wypadek jeśli nie pamiętasz czy przechodzilas ospe zrób badanie. Tylko na wynik chyba się czeka ok. tygodnia, więc nie wiem czy teraz jest sens. I ja na wszelki wypadek poinformowałabym lekarza , że mam w domu maluchy z ospa.

Do góry