reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
To u mnie chyba odrazu rozkładał nogi bo jeden i drugi lekarz odrazu na początku usg stwierdzili ze chłopak, mój oczywiście twierdzi ze to przez to ze został dobrze obdarzony przez naturę jak i tatuś haha a tak poważnie to dużo zależy od tego jak się ułoży no i od sprzętu ale ogólnie jakby dzidzia współpracowała to powinien być w stanie określić. ja teraz zmieniłam lekarza ale u mnie to inna historia

tak sie zastanawiam..czy pojsc sie zapisac do ginekologa innego aby sprawdzic czy ten moj to jest taki n a prawde fajny jak mi sie wydaje..wiele osob w 16 tygodniu mowi ze zna juz plec..a ja nie:( bo musze czekac na polowkowe badania gdzie zbadaja bardzo dokladnie wszystko...i teraz nie wiem czy czekac na polowkowe czy isc gdzie indziej sprawdzic juz..hmmmm
Moja gina wcześniej też nic nie powiedział, a kiedy zapytałam się w którym tygodniu możemy się dowiedzieć to powiedziala że po 20 tc. Teraz bylam w 18 i od razu zapytała się czy chcę poznać płeć, bo ładnie się ustawił. Tez wydaje mi się, że zależy od ułożenia dziecka i od sprzętu.

Cześć mamusie:)
dziś dopołudnia nie mieliśmy światła no masakra!!! nie wiedziałam jak funkcjonować;P ale już jest to chyba zabiorę się za jakieś prasowanie.
Chociaż pogoda mnie dobiła......tyle śniegu napadało że masakra taka breja się zrobiła na dworze że człowiek topi się w błocie. Dobrze że K odbierze córcię z przedszkoa ale w przyszłym tygodniu już ja się tym muszę zająć.

Pyałyście kiedyś czy jeszcze bolą piersi, no mnie bolą niestety i dośc mi to przeszkadza, są dość wrażliwe na dotyk i nie wyobrażam nie miec np stanika:(

Miłego dnia mimo fatalnej pogody;P

To u mnie chyba odrazu rozkładał nogi bo jeden i drugi lekarz odrazu na początku usg stwierdzili ze chłopak, mój oczywiście twierdzi ze to przez to ze został dobrze obdarzony przez naturę jak i tatuś haha a tak poważnie to dużo zależy od tego jak się ułoży no i od sprzętu ale ogólnie jakby dzidzia współpracowała to powinien być w stanie określić. ja teraz zmieniłam lekarza ale u mnie to inna historia

no bo chłopca generalnie jest łatwiej określić, a jak się np siusiak trochę ukryje, albo jeszcze do końca tam nie urosło, to na dwoje babka wróżyła, moze to wargi sromowe, a moze juz jajeczka :) u mnie ostatnio stwierdzil (to byl 17t) ze prawdopodobnie dziewczynka - ale z duza doza niepewnosci i zeby sie jeszcze w 1000% nie nastawiac ;)

piszecie o bolu piersi a u mnie nic. byly obolale i nadwrazliwe przez pierwsze 2 miesiace a teraz nic, sa obrzmiale ale zadnych boli nie mam. to zle?

U mnie w 12-13 tc mówił ze obstawia chłopca przez ułożenie kości ogonowej bo inaczej rośnie u dziewczyn a inaczej u chłopców ale nie dał pewności a w 15 tc mówił ze chłopak jak byk. drugi lekarz to samo. ale fakt można mieć pecha ze dziecko się nie pokaże i koniec. ostatnio przedemna była kobietą co byla w 26 tygodniu i dalej nie wiedziała a po wizycie mówiła ze dalej się nie pokazało i nic nie zrobisz :) najważniejsze żeby zdrowe było

A ja znowu mam problemy z hemoroidami:( muszę chyba z tym iść do lekarza bo normalnie niefajnie to wygląda

A powiedzcie mi -jak mieszkam gdzie indziej niż zameldowanie musze zusowi zgłaszać ? czy wystarczy im na druku tylko inny adres? ....ja to dopiero jestem przekręt co do l4...hehehhe A jak sie ma "chodzące" l4 to co?
no własnie mnie to kontrolowanie ciężarnej na l4 zastnawia... większość z nas ma chodzące więc po co sprawdzają? Jak któraś ma leżące plackiem to raczej na patologii ciązy leży a nie w domu... Ja mam męża tylko w weekendy, dwoej dzieci które ciągle gdzies muszę zawozić. Skoro l4 zobowiązuje do nieopuszcania domu to mąż powinien wziąć opiekę?

Czesc dziewczynki.

Duzo zdrowka dla Ami i dzieciatka z ospa!

Siedze od rana w pracy i marze o paczkach..... nic nie moge zrobic bo ciagle o nich mysle....

Powiedzcie mi czy ktoras z was ma migreny i bole glowy w ciazy ktorych wczesniej nie miala? Ja mam juz serdecznie dosc :( prawie codziennie boli mnie glowa a raz w tygodniu mam migrene. Nie udalo mi sie umowic neurologa przez NHS (odpowiednik NFZ) wiec ide jutro prywatnie, mam nadzieje,ze to tylko przez ciaze a nie cos powazniejszego bo trwa to odkad zaszlam w ciaze :(
czytałam artykuł , że u kobiet w ciąży mogą się pojawić migreny nawet jeśli wcześniej nigdy nie miały a u tych, które miewały dość często ustępują.. postaram się znaleźć dla Ciebie ten artykuł.

Dziś miałam spotkanie organizacyjne z Komendantem Głownym Policji. Robią świeże mapy punktów większego zagrożenia bo nie zawsze statystyki są wiarygodne, często ludzie nie zgłaszają zagrożen z obawy albo my przewidujemy miejsce gdzie te zagrożenia dopiero mogą nastąpić etc. I nie wiem czy to hormony czy ogólny charakter ale komendant stwierdził, że ze mną to nie bardzo chciałby zadzierać. W każdym razie dziś bardziej denerwowały mnie pokrętne tłumaczenia czego się nie da i dlaczego ;)

reklama
hmm okkkk to mnie uspokoiłyście bo juz sie martwiłam troszkę ze wszystkie wiecie a ja dalej nicccc i niccc całkiem możliwe ze teraz jak pójdę na badania 01.03.2016 do mojego gin zrobi mi usg i cos powieeeee chyba ze da mi od razu skierowanie na to padanie połówkowe i znowu mi nie zrobi badania usg ehh zobaczymyyyy. Ogolnie jak ostatnio byłam na usg mówił ze bardzo się rusza ze nie chciała nawet pokazać się dokładnie az go lekarz zaczepiał a on nic i nic odwracał się dupka i plecami:) tak sobie pomyślałam niezła rozrabiara moja albo rozrabiak moj:) hahha no to co radzicie zeby czekac do tego POLOWKOWEGO BADANIA?

Do góry