reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
To u mnie chyba odrazu rozkładał nogi bo jeden i drugi lekarz odrazu na początku usg stwierdzili ze chłopak, mój oczywiście twierdzi ze to przez to ze został dobrze obdarzony przez naturę jak i tatuś haha a tak poważnie to dużo zależy od tego jak się ułoży no i od sprzętu ale ogólnie jakby dzidzia współpracowała to powinien być w stanie określić. ja teraz zmieniłam lekarza ale u mnie to inna historia

tak sie zastanawiam..czy pojsc sie zapisac do ginekologa innego aby sprawdzic czy ten moj to jest taki n a prawde fajny jak mi sie wydaje..wiele osob w 16 tygodniu mowi ze zna juz plec..a ja nie:( bo musze czekac na polowkowe badania gdzie zbadaja bardzo dokladnie wszystko...i teraz nie wiem czy czekac na polowkowe czy isc gdzie indziej sprawdzic juz..hmmmm
Moja gina wcześniej też nic nie powiedział, a kiedy zapytałam się w którym tygodniu możemy się dowiedzieć to powiedziala że po 20 tc. Teraz bylam w 18 i od razu zapytała się czy chcę poznać płeć, bo ładnie się ustawił. Tez wydaje mi się, że zależy od ułożenia dziecka i od sprzętu.

Cześć mamusie:)
dziś dopołudnia nie mieliśmy światła no masakra!!! nie wiedziałam jak funkcjonować;P ale już jest to chyba zabiorę się za jakieś prasowanie.
Chociaż pogoda mnie dobiła......tyle śniegu napadało że masakra taka breja się zrobiła na dworze że człowiek topi się w błocie. Dobrze że K odbierze córcię z przedszkoa ale w przyszłym tygodniu już ja się tym muszę zająć.

Pyałyście kiedyś czy jeszcze bolą piersi, no mnie bolą niestety i dośc mi to przeszkadza, są dość wrażliwe na dotyk i nie wyobrażam nie miec np stanika:(

Miłego dnia mimo fatalnej pogody;P

To u mnie chyba odrazu rozkładał nogi bo jeden i drugi lekarz odrazu na początku usg stwierdzili ze chłopak, mój oczywiście twierdzi ze to przez to ze został dobrze obdarzony przez naturę jak i tatuś haha a tak poważnie to dużo zależy od tego jak się ułoży no i od sprzętu ale ogólnie jakby dzidzia współpracowała to powinien być w stanie określić. ja teraz zmieniłam lekarza ale u mnie to inna historia

no bo chłopca generalnie jest łatwiej określić, a jak się np siusiak trochę ukryje, albo jeszcze do końca tam nie urosło, to na dwoje babka wróżyła, moze to wargi sromowe, a moze juz jajeczka :) u mnie ostatnio stwierdzil (to byl 17t) ze prawdopodobnie dziewczynka - ale z duza doza niepewnosci i zeby sie jeszcze w 1000% nie nastawiac ;)

piszecie o bolu piersi a u mnie nic. byly obolale i nadwrazliwe przez pierwsze 2 miesiace a teraz nic, sa obrzmiale ale zadnych boli nie mam. to zle?

U mnie w 12-13 tc mówił ze obstawia chłopca przez ułożenie kości ogonowej bo inaczej rośnie u dziewczyn a inaczej u chłopców ale nie dał pewności a w 15 tc mówił ze chłopak jak byk. drugi lekarz to samo. ale fakt można mieć pecha ze dziecko się nie pokaże i koniec. ostatnio przedemna była kobietą co byla w 26 tygodniu i dalej nie wiedziała a po wizycie mówiła ze dalej się nie pokazało i nic nie zrobisz :) najważniejsze żeby zdrowe było

A ja znowu mam problemy z hemoroidami:( muszę chyba z tym iść do lekarza bo normalnie niefajnie to wygląda

A powiedzcie mi -jak mieszkam gdzie indziej niż zameldowanie musze zusowi zgłaszać ? czy wystarczy im na druku tylko inny adres? ....ja to dopiero jestem przekręt co do l4...hehehhe A jak sie ma "chodzące" l4 to co?
no własnie mnie to kontrolowanie ciężarnej na l4 zastnawia... większość z nas ma chodzące więc po co sprawdzają? Jak któraś ma leżące plackiem to raczej na patologii ciązy leży a nie w domu... Ja mam męża tylko w weekendy, dwoej dzieci które ciągle gdzies muszę zawozić. Skoro l4 zobowiązuje do nieopuszcania domu to mąż powinien wziąć opiekę?

Czesc dziewczynki.

Duzo zdrowka dla Ami i dzieciatka z ospa!

Siedze od rana w pracy i marze o paczkach..... nic nie moge zrobic bo ciagle o nich mysle....

Powiedzcie mi czy ktoras z was ma migreny i bole glowy w ciazy ktorych wczesniej nie miala? Ja mam juz serdecznie dosc :( prawie codziennie boli mnie glowa a raz w tygodniu mam migrene. Nie udalo mi sie umowic neurologa przez NHS (odpowiednik NFZ) wiec ide jutro prywatnie, mam nadzieje,ze to tylko przez ciaze a nie cos powazniejszego bo trwa to odkad zaszlam w ciaze :(
czytałam artykuł , że u kobiet w ciąży mogą się pojawić migreny nawet jeśli wcześniej nigdy nie miały a u tych, które miewały dość często ustępują.. postaram się znaleźć dla Ciebie ten artykuł.

Dziś miałam spotkanie organizacyjne z Komendantem Głownym Policji. Robią świeże mapy punktów większego zagrożenia bo nie zawsze statystyki są wiarygodne, często ludzie nie zgłaszają zagrożen z obawy albo my przewidujemy miejsce gdzie te zagrożenia dopiero mogą nastąpić etc. I nie wiem czy to hormony czy ogólny charakter ale komendant stwierdził, że ze mną to nie bardzo chciałby zadzierać. W każdym razie dziś bardziej denerwowały mnie pokrętne tłumaczenia czego się nie da i dlaczego ;)

reklama
hmm okkkk to mnie uspokoiłyście bo juz sie martwiłam troszkę ze wszystkie wiecie a ja dalej nicccc i niccc całkiem możliwe ze teraz jak pójdę na badania 01.03.2016 do mojego gin zrobi mi usg i cos powieeeee chyba ze da mi od razu skierowanie na to padanie połówkowe i znowu mi nie zrobi badania usg ehh zobaczymyyyy. Ogolnie jak ostatnio byłam na usg mówił ze bardzo się rusza ze nie chciała nawet pokazać się dokładnie az go lekarz zaczepiał a on nic i nic odwracał się dupka i plecami:) tak sobie pomyślałam niezła rozrabiara moja albo rozrabiak moj:) hahha no to co radzicie zeby czekac do tego POLOWKOWEGO BADANIA?

Do góry