reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

reklama
niom rozumiem moze trzeba watek zalozyc smskow zwyklych:)

Corin ja chętnie wezme kawałeczek placuszka:)

Niczka jesli kotek sie meczy i jest to choroba nieuleczalna to lepiej zeby zasnal w spokoju niz zyl z bolem przez reszte zycia uzalezniony od opiekuna i pieniazkow, bo jesli ktos niemialby na zastrzyki to cierpialby straszliwie. Najlepsza decyzja jaka moglas podjac i uwierz ze wiem co czujesz. Ja musialam oddac swoje 3 fretki ktore byly ze mna od tak dawna do adopcji, jedna trafila do dobrego domu i wiem ze ma sie dobrze, ale dwie pozostale ciagle snia mi sie po nocach bo nie wiem czy ktos je zaadoptowal, jesli tak to do jakiej rodziny trafily, nie chce nawet sie dowiadywac bo i tak za duzo zajmuja mi miejsca w glowie. Musialam to zrobic bo nie mialabym mozliwosci trzymania ich wszystkich w domu D i tak zostawilam jednego frecia i jaszczurke. Niestety czasami trzeba wybrac mniejsze zlo, nie win siebie za to, czasami tak jest a na pewno z czasem zafundujecie sobie zwierzaczka ktory bedzie mogl byc z wami do konca. Glowa do gory :*

ej dziewczyny mam pytanie, czy wy tez rano po zjedzeniu badz wypiciu czegos macie bol zoladka? mi sie wydaje ze mi juz macica uciska go bardzo i do momentu kiedy sie nie poruszam i sie dobrze nie ulozy to przy najmniejszej ilosci jedzenia badz plynu odczuwam bol, tak jakby mi ktos kleszczami go sciskal. Po 5 min przechodzi ale sytuacja powtarza sie kazdego dnia. A moze to poprostu przez pozycje dzieciatka, ktore mam caly czas po prawej stronie i chyba dupka siega az pod zebra.

Ostatnia edycja:
Emka ja tez mam codziennie cos z zołądkiem - czuje takie kłucie albo takie zgniatanie/ciezkosc, cos jakby mi ktos do srodka kamieni nawrzucal.. Nie wiem czy to to samo co u Ciebie ale tez dziwne :confused:

Ale ładna pogoda dzisiaj:-) Moze gdzies wyskocze...
Na szczescie nie musze lezec- wczoraj mialam ta wizyte u gin. (bez USG niestety :-p) i powiedziala, ze szyjka sie poprawila wiec po prostu mam dalej brac no-spe 3 razy dziennie. A dzidzia tak jak mi sie wydawalo lezy głowa do góry wciaz - tak moja gin wyczula przy badaniu tetna i macaniu brzucha.
Ja sie zmartwialam, ze nadal sie nie obróciła ale babeczka do mnie - co sie martwisz, jeszcze ma czas, a najwyzej zrobimy ciecie. Z takim spokojem to powiedziala jakby to byla najnormalniejsza rzecz w swiecie. Choc chyba normalniejsze powinno byc takie odwracanie dziecka przez lekarza jak Emka wczoraj "pokazala", albo chociaz próba odwrócenia...
Teraz sie coraz bardziej martwie, ze Nadia sie juz nie odwróci i bede miec cesarke :-(

Witam niedzielnie lipcóweczki:)

Corin ja sie pisze na ciacho, najlepiej z lodami waniliowymi i bitą smietaną..mniammm

Już dawno chciałam was podpytac o jedna rzecz... czy myjecie sie szorstka gąbką także na brzuchu? Bo ja tak robie, jakos sie tak przyzwyczaiłam, że tylko szorstką gąbką się masuję, inaczej nie czuje sie wcale umyta heh.. no i masuje nią też brzucho, oczywiściee nie bardzo intensywnie, ale skóra zawsze jest potem lekko zaczerwieniona, lepiej ukrwiona, no ale nie żeby mnie szczypała czy bolała:):) chyba to nie zaszkodzi???

veronique, Nic sie nie zamartwiaj, to dla dobra waszego, ale i też twojego kotka, bo tylko sie męczyl biedaczek.. A pani w schronisku chyba jakaś dziwna, przecież lepiej oddać do nich niż tak jak niektorzy wywalić gdzieś do lasu albo i jeszcze gorzej... co za baba, nie powinna cie obwiniać za jego chorobę, przeciez inaczej byś go nie oddawała..

Ostatnia edycja:
kateria to ze jestes pierworodka nie znaczy ze mala ma czas do 32 tc, mozliwe ze tak jest w wiekszosci [przypadkow ale nie we wszystkich. Szwagierka tez rodzila pierwszy raz a maly sie jej odwrocil dopiero w 37tc a straszyli ja cesarka, wiec poczekaj cierpliwie, jeszcze ma czas. a jak nie to probuj z tymi cwiczeniami na odwrocenie dzidziola, podobno mozna probowac sie troszke powyginac i mowia ze skutkuje :-D

dodis ja sie myje myjka, tez szorstka jest i mam dokladnie tak jak ty, jak mam gabke miekka to nie czuje sie wcale umyta, mimo tego ze wiekszosc dnia siedze w domu. PO brzuszku tez nia jezdze i watpie zeby cos sie stalo przez to, unikam jednak mocnego szorowania piersi bo pozniej mam strasznie podraznione brodawki.

Ostatnia edycja:
Dzieki Emka, moze spróbuje "break denca" :-D
Dodi ja sie szoeuje tak jak Ty i mysle ze to nie zaszkodzi, nawetmoze troche pomóc bo krem sie lepiej wchłania i skóra bardziej nawilzona - tak to sobie tłumacze, oby słusznie :-D
Veronique tez uwazam ze zrobilas co najlepsze i napewno kazdy z Nas postapil by tak samo. Postaraj sie juz o tym nie myslec, choc wiem ze ciezko :*

Corin ja tez chce - duuuuzo :-)

dodi ja nie myję się szorstką gąbką ale to ze wzgledu na to że mam łożysko z przodu i bardzo wrażliwe pod pępkiem. Nawet na usg jak przyciska to odczuwam dyskomfort. Poza tym myslę że masazyki gąbkowe są wskazane;)

Ja mialam przeboje zoladkowe dopoki maly nie usadowil sie nizej. Latwiej mi sie oddycha i mozna sie najesc :-p, ale za to skraca mi szyjke, naciska na pecherz i czasami na jakies nerwy (a wtedy boli...)

reklama
No ja tez tak sobie tłumaczę, że lepiej kremy sie wchłaniają...moze to coś pomoże i rozstępów nie dostaniemy hehe:)

Ja piersi tez masuje gabką, ale delikatnie, chociaż w sumie to wrażliwych juz nie mam teraz:) najbardziej szoruje tyłek :-) i udka:)

A myslałam, że tylko ja sie tak torturuje szorstka gąbką :-D

Ja mam teraz zdecydowanie mniejsza pojemnośc żołądka.. ja za dużo w siebie wepchnę to mam wrażenie, ze wszystko siedzi mi w gardle..

sestina, wspolczuję tej wrażliwosci brzuszka:( ale dasz rade:)

Do góry