reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

reklama
dziewczyny pisałyście niektóre, że was mdli na widok mięska. Ja nie mam kłopotów z jedzeniem, ale mam problem z ..... otwieraniem lodówki. Tak, tak z otwieraniem. Jestem bardzo wyczulona na zapachy i lodówka mi po prostu śmierdzi. W 2 mc ciązy myłam lodówkę 3 razy a na 4 raz poprosiłam o to kuzynkę, bo myślałam ze zwymiotuję. No i mówię Wam, że zapach sobie nie poszedł. ... Więć za każdym razem kiedy otwieram lodówkę, żamykam nos ręką lub poproistu wstrzymuję oddech. Wiem, że to dziwne dla Was, ale dla mnie stało się codziennościa. Koszmar....
ja mam podobnie wszystko mnie drazni nawet deodorant mojego M,a co do pochłaniaca to nie wiem czy pomoze ale spróbowac można
hanami gratuluje chłopaka
niestety ja ide do gina dopieo 11 lutego moze cos zobaczy??

hanami gratulacje wielkie i kolejny chłopaczek u lipcóweczek :-D Corin gon1a ja mam dopiero 15stego wizytę także też poczekam sobie jeszcze :crazy:

Cześć Mamy,
Dziś wróciliśmy, miałam trochę do czytania, ale już jestem na bieżąco.
Wypad był fantastyczny! Zrelaksowaliśmy się, odpoczęliśmy, naśmialiśmy i tak dalej...
Ale oczywiście nie byłabym prawdziwym wścibinosem, gdybym nie skorzystała z okazji i nie zajrzała do Dziabąga.
Moja koleżanka jest Ginką, no to zrobiłyśmy USG. Tyle, co się Maleństwa naoglądałam, to chyba żaden lekarz by nie miał cierpliwości, a że kumpela, no to wszystko mi opowiedziała. 16 tc i 2 dni, waga 175g (co zawiera się w moich + 5 kg) 11 cm długości :) i wszystko w porządku!!! Najpierw trzyałlo rączkę pod głową, potem była czkawka, a rzucało całym brzuszkiem, jak balonikiem, potem Dzidzia ssała kciuk, podrapala się za uchem i najlepsze było, że cały czas kierowała buźkę wprost na głowicę, więc się napatrzyłam, że hej. Miała skrzyżowane nóżki, tylko czasem kopniaka strzelała. w zasadzie to było b. dokładne mierzenie, jak na USG połówkowym, ale wiadomo, że to jeszcze za 3 tygodnie, na dziś wszystko jest w normach :)
Podglądałyśmy też płeć, no i potwierdzam swoje przypuszczenia. Dziewczynka!!! Oczywiście dr A. nie dała 100%, bo to właśnie teraz się wszystko klaruje, ale można z b. dużym prwadop. powiedzieć, że to Dzaibąga płci żeńskiej :)
Jestem szczęśliwa do granic - ale to wiadomo :)

Hanami, gratuluję chłopaka, wychodzi że jest 4:3,, czy się mylę?...

Dzięki Orchidea,
i jeszcze jedno, mnie rozłożyło na łopatki! Otóż podczas badania, Dzidzia wyciągnełą rączkę tak do góry, i nie uwierzycie, ale rozłożyła paluszki i taką "piątkę" pokazała, normalnie szok, każdy paluszek był wyraźny, choć mają pewnie po 2 milimetry. Ale wyglądało cudnie! Może chciała przybić piątkę?...

Hahaha pewnie chciała z mamuśką się przywitać :-D i powiedzieć mamus patrz to ja Twoja córeńka :-D jej a ja jeszcze tyle czasu do kolejnej wizyty :wściekła/y:

Witam wszystkie brzuchatki!
Ja pierwszy dzień wstałam z łóżka, niestety przeziębienie jeszcze trzyma chociaż widać delikatną poprawę. Wybraliśmy się dziś na zakupy no i oczywiście nie mogłam oprzeć się sklepom z ciuszkami dla dzieci.... Sobie nic nie kupiłam a córci stertę ciuszków na wyprzedażach po 6-10zł. Pochwalę się na odpowiednim wątku. Ceny bez obniżek to szok! Dobrze że koleżanki mają też córy to poratują.
Hanami gratuluję chłopczyka a Ślimakowej córeczki :-)
Anula1989 witaj ;-)
Anulka przykro mi z powodu twojej znajomej [.*.]
Wasze zwierzątka super, ja niestety nie mam się czym pochwalić w domu nie mamy żadnego zwierza, ale wszystko do nadrobienia :).

hanami no nie gadaj ze chlopak kolejny hehehe gratulacje ^^ ciekawe czy mi powie, bo mi na tym ostatnim usg z pogotowia wykazalo ze jestem w 13t 4d czyli wizyta 27.01 wypada mi niby rowno 14tc. CHyba to za wczesnie zeby mi stwierdzili co to jest, ale podpytac sie moge. A ty bylas ze sluzby czy prywatnie?

slimakowa jacieeeeeeeeeee, ja tez chce wiedziec czy mam ta dziewczynke czy nie :-D ale wam dobrze wstretne baby :-D

reklama
em_ka może powie Ci już mi ostatnio powiedział lekarz,że gdyby to już był 13 tydzień to coś mógłby wypatrywać a tak nici dwóch dni mi zabrakło :wściekła/y: więc myślę,że masz dużeee szanse na poznanie co siedzi w brzusiu :D

Do góry