reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Zuzu, dzieki - bardzo fajny, szkoda ze nie obejrze wozia na zywca przed zakupem. Musze sie zdac na (nie)praktyczny zmysl mojej drugiej polowki:sorry2:

Ile tych rozkow trzeba dla malucha? Wystarczy jeden plus otulaczka (tak do szpitala)? Potem bede go raczej ukladac w spiworku wydaje mi sie.

Kwoka - to rosnie tak jak moj synus. W 30 tym tyg mial 1400g, teraz juz pewnie ciut wiecej (1500?). Masz ucisk na miednice? Bo ja mam straszny przez to "zadokowanie"

Ostatnia edycja:
reklama
kociatka ja mam dwa rozki i mysle ze wystarczy gdyby sie jeden ubrudzil jest drugii powiem ci ze gdyby nie to ze jeden dostałam w prezencie, ja miałabym jedna sztuke bo wogole nie zastnanawialam sie nad kupnem drugiego,otulaczka nie kupuje wcale, w lecie to do wozia mozna tylko kocyk a pozniej tak jak piszesz - spiowrek:)

Mi zostal do kupienia fotelik, laktator, biustonosze i kosmetyki.. A i to nieszczesne pranie + prasowanie ;-)
Co do poscieli to kupilam taka z ochraniaczem na szczebelki, falbanka maskujaca i moskitiera na łóżeczko. Wyszlo mnie duzo drozej ale tworzylo taka sliczna calosc, ze nie moglam sie powstrzymac :zawstydzona/y: i przez to mam tylko jeden komplet na razie bo i tak sporo pieniazkow poszlo. Pozniej zobaczymy co dalej. Chociaz teraz mysle ze ta moskitiera to w sumie nie do konca potrzebna prawda, poza wzgledami estetycznymi ktore mnie skusily :-p A ten ochraniacz na szczebelki - tez nie wiem, bo wlasnie sobie uswiadomilam, ze nie bede mojej córuni widziala przez niego.. Co myslicie? :confused:

Super, ze dzieciatka zdrowe i tak rosna. Ja mam usg dopiero 17ego i wtedy sie pewnie dowiem ile Nadunia wazy. To bedzie 31tyg i 6 dni na wizycie.

katerina ja też zamierzam kupić pościel z moskitierą.. wydaje mi się,ze na lato w sam raz! Uchroni dziecko przed muszkami, komarami itp...

katerina ja ochraniacze mam nawet 3 chyba jeden nowka od kolezanki a dwa kupila mi na ciuch ciuchu ale nowe z metka sa takze nie kupuje innych tyle wystarczy mi i sadze ze sa przydatne w razie czego dzidziolek sie nie uderzy w glowke jak bedzie sie pozniej krecic... sama posciel mnie ciekawila teraz:) a o moskitierze nawet nie mysle mam skosy w pokoju na poddaszu wiec sie nie zmiesci i mysle ze to zbedne jest:) a moskitiere zaloze w oknie:)

Witam;-)jestem tylko na chwile...
Marzenka &&&& zeby bylo dobrze:tak:
Maqnio gratuluje duzej niuni :-)u mnie tak srednio...teraz chwile siedze jem budyn
Wisienka ja gdy trafilam do szpitala nie miala podobitego ubezpieczenia, nie bylo problemu kazali doniesc:tak:
Co do posicieli ja na razie zamowie ozeczko z posciela a pozniej do kupie jeszcze na zmiane a rozek mam 1:tak:
Reszte mam goraco witam;-)

a to ok, bo myslalam ze to tylko ja tak zaszalałam :-)
Rożki tez mam dwa, bo najpierw jeden kupilam a potem drugi dostalam tak jak Maqnio. Gdybym wiedziala, ze mi go dadza w prezencie to bym nie kupowala ;-)

Ciekawe jak tam Wisienka...

Maqnio wkroczylsmy w kolejny tydzien:-)aby jeszcze miesiac wylezec;-)
Uciekam juz, zycze milego wieczoru;*

reklama
Do góry