reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

reklama
My po drugim spacerku ,więc dzisiaj około 3 godzin na dworze
Nadia moja tez waży 6900 ,więc idą z Alicją łeb w leb-a urodziła się 3130 gram
Kropa dzięki za kinka spiworka , bo tez poszukuję.
Kasik zdrówka dla Bartusia!!Moja od początku pije Nan ha
Dziewczyny a wy kiedy zamierzacie zmienić gondole na spacerówki??

madzik ja myślę, że Marcelo jeszcze z miesiąc, półtora pojeździ w gondoli i niestety na zimę do spacerówki się przesiądziemy. Bo dodatkowo mamy w wózku śpiworek taki ciepły, polarowy i gruby, więc ten śpiwór+ Mały= dosyć ciasno

kasik spróbuj zrobić ten kleik na marchwiance, czyli na wodzie z marchewki to działa
aneta no nie ma to jak życzliwe słowo od teściów. No o mojej teściowej to już nie będę pisać, bo przecież po co będzie wydawać kasę na wnuczkę
kropa brrr ale sytuacja, ale rzeczywiście jak jestem z małą sama w domu nigdy nie zamykam drzwi do łazienki

No dobra najadłam się kolacją, a teraz pora małą kąpać, a potem standard i znów wieczór zleci

Cześć Dziewczyny:-)
Na razie tylko nadrobiłam, zacznę jutro odpisywać. Dostałam @, jeden dzień umierałam, a na drugi miałam depresję- taki fajny był rok bez @.:baffled: Mała super, nawet smoczek działa na spaacerku:tak:Jesteśmy już prawię 2 h. :happy: Na basen też chciałam chodzić, ale póki co nie mam kasy, u nas karnety bardzo drogie- ok 400 zł.
Mamy już wielorazowe pieluszki i są super:tak:

kropa nauczyłam się nie zamykać drzwi oprócz wejściowych. To taka jedna z moich paranoi. Jak coś robię w łazience to tylko przy otwartych drzwiach, gdzieś mam, że ktoś chodzi.
Andrzej nie robi 5 dzień kupy tylko puszcza kleksy i bąki. Chyba zapodam mu jutro czopek glicerynowy. A oprócz tego nie chce jeść. O 5.30 zjadł z obu cyców w sumie 20 min. O 9.00 zjadł z jednego cyca 15 min. O 11.00 tak samo. O 14.00 zjadł dwa cyce czyli 40 min. O 17.00 prawie nic nie zjadł, po 10 min z obu cyców. O 20.00 odciągnęłam 70 to też nie zjadł wszystkiego. Teraz dostał 70 ml sztucznego i zjadł wszystko.
A teraz M go usypia.
tiffi podgrzewacz sisi nie ma tego suwaka.

mruczka napisz coś więcej o tych pieluszkach, jestem ciekawa
agatka za późno zamówiłam ten sisi, no trudno będzie bez

M nosi małą, a ja muszę zrobić płatności za zakupy na allegro. Ostatnio znów kupiłam małej trochę bluzeczek, póki co starczy chyba bo już nie mam gdzie tego upychać, a w ogóle to mała tak rośnie i to głównie nogi jej rosną, no niech tam będzie miała długie nóżki.

reklama
Witam:-)
Dziewczynki, czy Wasze dzieciaczki mają jakąś książeczkę ubezpieczeniową z zusu?Mamy w piątek to badanie słuchu i jest potrzebny dokument ubezpieczenia. A moj M ma kadry w Warszawie i nie wiem, jak to załatwić:baffled:

Agatka dzięki za linka:-)
Tiffi mam np takie pieluszki Mio unico- autorskie pieluszki wielorazowe oraz nosidła mei tai - Otulacz " Kukuryku 1 ". To są jedne z tańszych, ale markowe potrafią nawet 100 zł kosztować, więc póki co mnie nie stać;-)Powinno się mieć 20 do kompletnego przejścia z pampersów. Ja poki co używam do środka zwyklej tetry lub specjalnych wkładek, np z mikrofibry.Przytrzymuje Ci to właśnie taka pieluszka jak z linku. Dużo informacji jest na www.pieluszkarnia.pl Przy małym siku do pampersa Mała zaraz się wierciła i płakała, a w zasikanej tetrze może siedzieć nawet godzinę:szok:Nie mam pojęcia, od czego to zależy. Generalnie, żeby zebrać komplet trzeba zainwestować ok 1000 zł. Ale nie trzeba od razu. Ja sobie to podzieliłam na 3 miesiące. Ale przekonałam się do tych pieluch. Na wyjścia i na noc używamy jeszcze pampków, ale to i tak duża oszczędność. Ja wydawałam na pampki 250-300 zł miesięcznie, więc mi się takie przejście opłaci.:happy:
Perla, ale Laurka już duża!!!A siedzi już sama?

Do góry