reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Wpadam na chwilę bo padam, moja Księzniczka spała dziś w dzien UWAGA!!! - pól godz rano po zabawie, 1,5 godz na spacerze i 15 min do kapania, jakies 20 min temu usnela na noc... Mka dzis nie ma bo w pracy wiec jestem wykonczona jak nigdy.. Wczoraj załatwialismy meldunek i zapisy do przychodni wiec caly dzien jakos zlecial.
mysza ja swoja tez jeszcze w gondoli woze a co do ubierania to u mnie podobnie - masakra, Mała krzyczy jakby ja kto obdzieral ze skory, mam nadzieje, ze jak bedzie wieksza to juz nie bedzie takiej rzezni
Dzis bylam z Alicja w Auchan i zakupilam 4 rodzaje bodziakow, byla promocja za 4.99 ;] a wydawaly mi sie z przyzwoitego materialu wiec wzielam ;]
kasik ja tez doczytalam o chorobie Bartusia i naprawde trzymam kciuki zeby szybko wyzdrowial
ewelad super sprawa z tym zdjeciem na plotnie
Dawno mnie nie bylo wiec sluchajcie wiecie co u tej dziewczyny z Gdyni co miala cesarke i Malutka jakieś problemy z brzuszkiem? Z tego wszystkiego nawet zapomnialam jaki miala nick, no i ciekawe co u reszty ktora zniknela z forum

reklama
hello!
mam chwilkę czasu by napisać podczytuje codziennie rano przy śniadaniu z Franiem na ręce więc pisać ciężko a nawet nie bardzo jest co...
każdy dzień wygląda tak samo do 10 śpimy potem ubieranie, karmienie, śniadanie, internet ok 13 spacer do 15, potem obiad do 18.30 noszenie i zabawianie Frania o 19 jego kąpiel i od kilku dni zaczął zasypiać po kąpieli :) więc wieczór mamy dla siebie z M, jak już pozmywamy, posprzątamy i jak trzeba zrobimy pranie, generalnie rozrywek BRAK!!!!
a teraz idę na top model

Mam chwilunie bo Nadinka zasnęła:tak:

mruczka to wrażliwą ma pupcię Karolinka, jak księżniczka na ziarnku grochu:-D Ja też nie mam żadnych talentów tego typu no chyba że bardzo ukryte:-D

kasik to dobrze że z Bartusiem lepiej;-) No właśnie myslałam żeby rozebrać ale raz że bałam się ją ruszyć żeby się nie darła:-D Dwa -miałam fotelik i trochę by mi było niewygodnie ją rozbierać i ubierać a trzy lipiłam na inne dzieciaki i wszystkie jeździły w kurtałach właśnie:baffled: Ale następnym razem wybiorę się z wózkiem i ja rozbiorę bo tam faktycznie ciepło.

ewelad o fajna taka fota:tak: Lilianna miała pewnie tylko zły dzień a to nawet najwspanialszym (czyt. mnie:-D) się zdarza:-D

gregorka może skoki bo moja też jakieś zachciewaje nocne ma ostatnio częstsze:-p Ja z Emi w 6 miesiącu dostałam więc mam nadzieję że jeszcze trochę będę wolna od miesiączników:-p O 20ej to ja już wykąpana nosa nie wyściubiam z domu , nie dajesz rady wcześniej tak?:sorry:

mysza ja też jakaś oklapła jestem:baffled: Oby do wiosny:-D My też mamy sajgon przy zakładaniu czapki właśnie i zakładam ostatnio taką nie wiązaną co niewiele zresztą daje:-p
Moja od wczoraj nie płacze znów w kąpieli bo zabawiam ja od pierwszej chwili zanurzenia w wodzie rybką termometrem i pomaga póki co o dziwo:tak: I na ubieranie po też jej przyniosłam zabawki co ją nieco zajmuje.

magdzia to bardzo ładnie Ci śpi, moja sypia 3-4 razy po 10-15 minut:-p Chyba że jestesmy na spacerze to i pół godziny pośpi:-D Albo jak dziś u mnie na klacie 1,5h:-p Ale jak ona na klacie to figa w domu zrobiona :-p Mimo to lubię czasem tak z nia poleżeć:happy: to była asieńka chyba, córa miała operacje i na szczęście wszystko dobrze jeśli dobrze pamiętam.

Mój M chorzutki , chyba mu pójdę pomasować plecki:sorry:

wieczorynka:-)

wypuściłyśmy się z Lilą na miasto-D jechał zrobić sobie testy, bo będzie się odczulał, a my śmignęłyśmy do galerii handlowej, no i Liliputa zaliczyła pierwszy świadomy shopping; skąd wiem, że świadomy?- nie spała ani minutki, a na jej twarzy odmalowała się bezbrzeżna fascynacja:-D

agatka świetnie, że kupsztal nadszedł, a jeszcze świetniej, że junior ma wyczucie i zgotował apokalipsę tatusiowi:-D
Gregorka pewnie się w administracji dowiedzieli, że nie chodzicie na spacery i odcięli media, żeby Was wypędzić:-D moja póki co na spacerach grzeczna i śpi prawie cały czas:tak: moje dziecko w kwestii spania nocnego mnie tak rozpieszcza, że mogę spokojnie wybaczyć jej takie niewielkie 'awarie':-)
nadiaa ja tam z topografii nie jestem lotna, ale wiem gdzie:-) ja już załatwiłam wstępnie chrzciny, tzn rozmawiałam z księdzem w mojej parafii, nastawiłam się na megatrudnosci i poszłam tak z głupa, przy okazji, z przekonaniem , ze nic z tego-my bez ślubu i do tego chcę, żeby Lilka miała 2 chrzestne i zaliczyłam szokensa- bez problemu najmniejszego:szok: jescze wysłuchałam, jakie to piękne, że chcemy ochrzcić, także wnioskuję, że kościoły pustoszeją, stąd to liberalne podejście:tak: my też w listopadzie planujemy chrzciny
Mysza u nas też apokalipsa przy czapce- to po mamusi ma te skłonności chyba, bo ja czapek niet, złamałam się dopiero w ciąży, ale to ze względu na dzidzię:-)
magdzia o Asieńkę chyba pytasz- zniknęła i nie oddzywa się:sorry2:
jedyneczka jak M chory, to może nie plecki mu smaruj:-D

a o Ashikę i mammi też się martwię, Vanilka i dzamena, perla-przepadły, ale to mamy arobione po łokcie, więc się znajdą:tak: Jasia, Cynamonka też zniknęły

Ostatnia edycja:
mysza to wykorzystałaś cały urlop wypoczynkowy w 2010 r.?, pamiętaj, że należą Ci się 2 dni opieki, chyba, że M już je wziął.
magdzia Andrzej dziś spał 15 min. ale cały dzień był z M.

Mój M jest wielce zmęczony po całodniowym pobycie z synem. Mówi, że go wszystko boli. A ja po ich całodniowym pobycie razem musiałam mieszkanie doprowadzić do porządku, bo znów na 2 kamienia 5 butelek zużyte i pieluchy porozwalane po całym mieszkaniu nie mówiąc o ubraniach. Chyba M wszystkie ubrania Andrzejowi przymierzał co były w komodzie, tak go szykował na spacer (wystawienie wózka przed dom).
Idę spać bo oczka mi się zamykają. Dobranoc.

jedyneczka jak jsteśmy w centrum to rozpinam bluzę i zdejmuję czapę. Moja też trochę kicha, ale mam nadzieję, że to tylko takie sporadyczne kichanie. Ja teraz mam blisko do centrum mogę iść na piechotę, i biedrona blisko, i bazarek i centrum i park, a jak wyprowadzę się na tą wieś to hmmmm
Ha ha ha własnie zdąrzyłam powiedzieć do M że mam nadzieję że nasze dziecko nie wpadnie w jakieś złetowarzystwo, sektę, narkotyki czy nie będzie chciała być modelką, a ty piszesz, że zostanie modelką ;-)
mruczka to wrażliwe to twoje dziecię. A jeśli chodzi o możliwość dorobienia, to moze jakaś firma z badań rynku -trzeba jakieś dane wklepywać do kompa, albo jakieś analizy robić. A tak w ogóle to można skontaktować się z osobami, które robią badania rynku, odpwoiadasz na pytania czasem coś testujesz jednorazowo można zarobić od 30zł w górę czasem po kilkaset złotych, a czasem dają jakieś produkty. Miałąm kiedyś dużo kontaktów do takich osób ale w Wawie
ewelad ja też myślałam o tt, ale chyba tweenie odradzała
gregorka innych części nie słuchałam więc nie wiem
magdzia ta dziewczyna- asienka - pisała po porodzie że u niej wszystko ok, a potem przestała się odzywać. A co do spania, to nieźle spała, moja w sumie spałą dziś 1h na balkonie i nadal nie śpi
ewa u mnie też każdy dzień tak samo wygląda, jak dzień świstaka
agatka ooo dobrze, że przypomniałaś o tych 2 dniach tylko czy to nie ejst proporcjonalnie, że jak w połowie roku się urodziło dziecko to 1 dzień

My dzisiaj dzień jak co dzień. Mała tak jak rano wstała, tak usnęła na balkonie na 1h ale nie ciurkiem, co chwilę biegałam by ja lulać, a potem wzięłam ją w chustę i poszłyśmy w odwiedziny do Myszy i Niny. Mała jako że towarzyska walnęła dwie kupy, posiedziałyśmy i do domu. Oczywiście w domu kąpanie i nadal nie śpi, ale to już u nas standard. Kurcze w ogóle z M nie mamy czasu dla siebie, bo niby kiedy - oj źle to wróży naszemu małżeństwu. M ma dwa dni urlopu i oczywiście jedzie z rana do domu robić tynki no i tak wygląda urlop mojego M. Zostało mu 4 dni do końca roku, a teraz bierze dwa :-(
Mam pytanie agatka pisała o tym, że w tym roku już nam przysługują 2 dni dodatkowe urlopu opieki czy któraś wie, czy rzeczywiście 2 dni czy jakoś z racji urodzenia w połowie roku to 1???
Dobra kończę muszę pozmywać i z M ustalić jakieś kolory farb

Czesc dziewczynki. Wkoncu udalo mi sie po tylu dniach usiasc mam spore zaleglosci ale nie wiem czy wszytskim odpisze jak nie to moze jutro.
Mala juz coraz lepiej juz nie jest na antybiotyku ale za to starszy tak z zapalenia oskrzeli ktore minely przez weekend z antybiotykiem zosaly ropne kuleczki na migdalach i jak tutaj nie zwariowac siedze w domu i nawet na dwor nie moge wyjsc chociaz wczoraj wyszlam a to dlatego ze musialam isc na poczte odebrac paczuszke z sukieneczka:-)
M na jakis pieprzonych targach oczywiscie nie obylo sie bez wypicia % wkurzyl mnie strasznie i wogole ostatnio cieta jestem na niego bardzo.

Wogole to zaczelam czytac od konca haha
Tiffi wiem co myslisz ja mam to samo z M sie juz oddalilismy nawet zaniklo to wszytsko co bylo dotychczas ale co zrobic jak dziecka nie uciszysz i nie zostawisz na pastwe losy jak placze
Ewelad to najwyrazniej widac ze masz fajnego ksiedza bo ja ci powiem ze mialam problemy z chrztem z 5 osob na chrzestna bralam i slyszalam nie bo to bo tamto masakra a bo nie ma slubu koscielnego a bo brak bierzmowania zwariowac idzie. Mialam juz rezygnowac ale stwierdzilam ze wezem sasiadke a czy bedzie z niej dobra chrzestna czy nie sie okaze ale nie mialam zamiaru czeka do lipca by kuzynka mogla zostac. Ale ze ksiadz nie zapytal sie czy mamy slub koscielny wiec tutaj nam sie udalo bo by mogly byc problemy.ale udalo sie.
Kasik wszystkiego dobrego i zdrowla dla syneczka

To tyle na dzis nie mam sil ide spac. jutro postram sie reszte nadrobic

Ale jestem zmęczona. Wczoraj próbowałam pomagać ojcu przez skype, bo zawirusował sobie kompa i nie może przeglądarki otworzyć... Nie wiem co on porobił, ale jest zdolny - kiedyś usunął sobie system operacyjny.
W nocy mała się obudziła pierwszy raz o 24, później o 3:20 a później o 8. Co z tego skoro od jakiejś 6 już była ze smoczkiem, bo cisnęła kupę :/ Normalnie ja mam już pospane, jak tylko jakiś odgłos mała wyda.... Jestem strasznie przewrażliwiona, nie umiem spać jak ona się męczy. Wstała wypiła 60 mm, walnęła mega kupę i teraz bawi się karuzelą.
M poleciał do pracy. Pogoda do bani, widzę, że popaduje. Ja planów na dzisiaj nie mam. Chciałam pojechać z małą do wola parku, ale nie wiem czy będzie mi się chciało w taką aurę. Pewno tylko błyskawiczne wietrzenie tyłka i leń kanapowy.
Teraz się odciągam. Zaraz załączę dd tvn. A i muszę na vod oblukać modelki, bo się zagadałam z rodzicami na skype i nic nie wiem...
Miłego dzionka. Do sklikania później.

agatka
_natalia- za niewykorzystany urlop dostałam kasę. Miałam umowę przedłużoną do dnia porodu. Co do tych dwóch dni... hmmm niby ok, powiem, żeby M sobie wybrał, ale jego szef to nawet nie chciałby takich rzeczy słyszeć.... niestety tak jest jak się pracuje u prywaciarza - Rusa, żyda w jednej osobie :-D a i jeszcze geja w dodatku :-) M musi chodzić i uważać na swoje "zaplecze", więc w sumie powinni mu jeszcze szkodliwe wypłacać :-D

reklama
Helllo
U nas nocka super-20.30 spanko i dopiero pobudka o 4 ,a później spała do 8 ,więc nie jest źle
Poszłabym na spacer,ale u nas tez pada ,może się jeszcze rozpogodzi
Co tu takie pustki ???
Już któryś raz z rzędu Mysza wita z rana :))A reszta to chyba ma mega grzeczne i śpiące dzieci do 10 hihi
Ja na dzisiaj też zero planów-M dzisiaj cały dzien w pracy ,więc będe częstym gosciem na BB
Miłego dnia laseczki

Do góry