reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Witajcie dziewczyny!!
Nocka ok-jedno budzenie na jedzonko
Teraz mała śpi w lezaczku ,przed chwilą zjadła marchewkę z jabłkiem z Hippa juz pol sloiczka i bardzo jej smakuje-samej marchewy nie chce
Nadia ja jej dawałam z Hippa marchewke-pierwsza marchewka no i własnie tej nei chce,a z jablkiem jej smakuje,więc tak jej będe podawać :)Ile Twoja mała zjada jednorazowo ze słoiczka?moja narazie pół.
M dzisiaj bierze mała na spacer i jadą do jego mamy,a ja wyruszam do sklepów :)))
Jedyneczka ja mam kurtki rozmiar 68 i ma dobre-mysle ,ze 74 by nawet moja miała za duze ,a to juz klops jest 6600 waży.
Kropa duża na raz potrafi Radzik wtrąbić-moja to tak 120-130 paręrazy siezdarzyło 150 .
Dziewczyny normalnie tak się cieszę,że to moje dziecko tak ładnei zajada te owocki ze słoiczka,że ładnei połyka i nie muszę się trudić przy karmieniu :)
Zaraz muszę coś skombinować na obiad ,chyba spagetti zrobię,albo kupię Kfc,jak pójdę na zakupy hehe-to jest dobry pomysł.

reklama
Dzień dobry
Witam się tylko i uciekam do obowiązków. Syf w całym domu, nie ma nawet miejsca, żeby coś postawić. Na stole w kuchni stoi zastawa już od chrzcin (12 września). I mała pocisnęła kupę, więc idę przebrać. Oczywiście chciałam tylko napisać, że po modyfikowanym mała robi ładne kupki, ale dziś w nocy znowu cycała i co? odrobina zieleni :-D
Miłego dnia życzę i pojawię się później, tylko ogarnę ten ładnie mówiąc nieład :-)

madzik- zjada pol sloiczka i wiecej nie chce- dzis jej dalam jabluszka z brzoszkwiniami na sprobowanie bardzo jej smakowalo chociaz sie krzywila :p i potem chichotala sobie :D ale chciala wiecej- niestety zobaczymy czy jej nie zaszkodzi i tak jej dalam az 5 lyzeczek ;o :-D

lione- to normalne ;p moja codziennie spi w nocy 11 -12 godzin :)

Ostatnia edycja:
no to dobrze, juz sie martwilam ze to za dluga przerwa w jedzeniu, ale skoro on nie placze, ze glodny noi Wy mowicie ze Wasze dzieciaczki jeszcze dluzej spia to ok, nie szukam ju zproblemu tam gdzie go nie ma ;-)
fajnie, ze tak ladnie zjadaja ze sloiczkow, mam nadzieje ze i u nas nie bedzie przebojow, ale to jeszcze dlugo, bo dzieci karmione tylko piersia duzo pozniej sie zaczyna karmic czyms innym niz mlekiem no nie?

Hejka!:-)
Bartulo śpi, iwęc mam chwilę.
Nie wychodzę dziś na dwór, chociaż pogoda przepiękna, ale Bartek coś pokaszluje i pojawił się lekki katarek, więc frida poszła w ruch!:tak:
Muszę sie pochwalić, bo mój bobas wszamał wczoraj i dziś po pół słoiczka jabłuszka. Tarte mu nie podeszło. Pluł na odległość. Gość na topie - woli chemię, a co? Takie czsy!:-) Tak na poważnie, to mam nadzieję, że nie ma tam za dużo konserwantów...

kama - biedaku, zdrowiej!:tak:
mruczka - to M. przegiął pałę. Oj mój po powrocie musiałby błągać o litość...;-)
ewelad - może dobrze jak D. pojedzie. Przynajmniej nie będzie chuchał na Lilę. A wiadomo, jak facet chory, to...:baffled:

I jestem na chwilę, wstawiłam fotkę córci na wątek zdjęciowy i widziałam, że niektóre Wasze maluchy jedzą już deserki? Moja Mała kończy dziś 3 miesiące, myślicie, że mogę jej taki deserek z np. Gerberka już dać?
Mysza u mnie w ogóle Mała malutko śpi w nocy, budzi się co 2 góra 3 godziny na jedzenie

Ostatnia edycja:
Ok jestem. Także nadrabiam :-D M robi jakąś pieczeń na obiad. Zamknął się w kuchni :-) Ja byłam odebrać moje pojemniczki na mleko modyfikowane. Jeszcze tylko termos i jest szansa, że w nocy nie będę musiała opuszczać mojego łóżkowego królestwa.
kasik- widzę, że i u Was słoiczki poszły w ruch. My zaczynamy zabawę równo za miesiąc :happy: Mam nadzieję, że choróbsko Bartusia nie weźmie i ze to tylko chwilowe. U nas frida chodzi codziennie.
nadiaa- ale Cię rozpieszcza córcia z tym spaniem. Ja też bym tak chciała, ale u nas max 6 godz. spania i to tylko po kąpieli. Później już się budzi co 3-4. Także w nocy 2 karmienia jak nic muszą być.
madzik - ale smaka zrobiłaś tym kfc. Ja wczoraj eMkowi z maca niosłam "wyprawkę" na obiad :-)
jedyneczka - dobra kupa nie jest zła :-p Ja Ninę tylko raz wsadziłam pod kran, była mocno zdziwiona... Jeszcze miałam problem z ustawieniem temp. i bardzo jej się nie podobało.
ania_pestka- oj biedna Ty. Wrażeń to Ci nie zazdroszczę. Mam nadzieję, że z kolanem ok. I szybko się zagoi. Ja jutro szczepię, ale dopiero pierwszy raz. Biorę 5w1 i rotawirusy. Kasa od prababci, bo mnie chyba nie byłoby stać.
kacperek i martynka - widzę, że i u Ciebie takie superowe nocki. Eshhh czemu ta moja nie chce tyle spać. Jak byłam u brata budziła się dopiero o 3 (kąpana o 19, zasypiała o 20), a tu różnie ale najpóźniej 1 to już musi jeść.
ewelad- Ty to już wiem, że jesteś w gronie mam wyspanych :-D A powiem szczerze, jak czasem zdarzy się jakiś cud i Nina da mi więcej pospać to jestem bardziej nieprzytomna niż po "zarwanej nocce" (czyt. z 2 karmieniami):zawstydzona/y:
jedyneczka- u mnie był okres, że był ryk przed zaśnięciem. Ale to chyba dlatego, że jej się kimało na cycu i była niedojedzona. Tak ją odstawiałam, bo myślałam, że już pojadła. Teraz na mm wiem, że zjada przed snem 120ml odstawiam do wyrka i raczej jest spokój. Pokręci się i zaśnie. Bywa, że jej się pomarudzi, ale to sporadycznie, ogólnie chodzi jej o to, żebym jeszcze chwilkę posiedziała przy niej i dopiero się ewakuowała.
Ashika - ja też marzę o śnie. Ale mnie by wystarczyły takie 2 godzinki, żeby wiedzieć, że nic się nie będzie działo i sobie tak odpłynąć. A ja zawsze mam włączone czuwanie, bo wiem, że M nie usłyszy płaczu małej.
Mruczka- to M będzie miał wpierdziel... Mam nadzieję, że Ci zrekompensuje te nerwy :happy:
Ale zapachy z kuchni. A mała się wybudza, bo po nocnym cycaniu się pręży i bąki puszcza. Zafundowałam sobie jajecznicę na śniadanie i są efekty. Ale chciałam, żeby mi z cyców spuściła, bo ciągle nie umiem się wybrać do lekarza. Może jutro jak będę na szczepieniach, to się przejdę do gina.

reklama
Do góry