reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

nadiaa moj synek tez ma biale dziaselka na gorze, ale nie wiem czy to oznacza zabki bo juz od dluzszego czasu tak ma, myslalam czy to przypadkiem nie plesniawki, ale lekarka powiedziala, ze nie i ze jest ok a nic o zabkach narazie nie wspominala...

dzisiejsza noc poprostu bajka - maly spal 9 godz :szok: czy to normalne?? w sumie nie zachowuje sie jakby mu cos bylo, wrecz przeciwnie wiec moze poprostu takie cudowne dziecko mi sie trafilo? :-)
wczoraj popoludniu poszla kupa, chyba ten rumianek pomogl, jeszcze raz dzieki za rade!! :happy:
milego dnia zycze!!

Lionne,
mój spał dziś 11 ciurkiem :)

reklama
ello

jedyneczka pozazdroscic corze sluchu ;-)

nadiaa a mnie sie wydawalo ze jak facet nie chce nie podnieca go to mu nie stanie . Moj synek ma biale od urodzenia tak jakby mu zeby przeswiecaly ale podobno to nie zeby i normalne

kacperek i fasolka najlepiej zabudowac jedna sciane tylko to zmniejsza pokoj niestety na stale

MMmmMM kurcze u nas po 5,69 :-)
Bylam w szpitalu z dziewczyna z toxo urodzila zdrowiutkie dziecie byla leczona w ciazy

mruczka szkoda salsy a m sie nie popisal :-(

kropa lionne czym nakarmilyscie dzieci ???:rofl2:

Nasza nocka znosna w miare juz wpadlam w rytm tych 3 godz w nocy jakos musimy wytrzymac tylko mnie wieczorem trafia jak chce spac a m cos tam do mnie przemawia i nie spie, potem na drugi dzien zastanawiam sie co on do mnie mowil i co sie dzialo :zawstydzona/y: Chcialabym wyjechac gdzies tak na 3 dni bez dzieci i bez m najlepiej na jakas plaze co by sie wylozyc na sloneczku i pospac ehhh. I jak spedzic romantyczny wieczor jak m sie pyta czy mam jakies zyczenia a ja mam tylko jedno w glowie sen :baffled:

Milego dzionka

Heloł.

Miałyśmy w nocy nadprogramową pobudkę o 1ej. Wstałam do wc a nagle słyszę jakby normalnie stado lwów zaryczało a to mój M zachrapał a mała w ryk:dry:No i teraz jestem jakaś do d...y:baffled: Ale M powiedział że w sobote rano ją weźmie a ja pośpię ,fajnie ale jak życie znam to w tym harmidrze to już nie zasnę:sorry: Wasze słonka też ryczą tuż przed zaśnięciem?:-p W dodatku M ją nauczył na rąsiach zasypiać i nyna ją jak sami zostają żeby sobie film obejrzeć w spokoju i mała ma teraz problem z drzemaniem poza rączkami:baffled:

lionne ja musujące wapno piję;-) Ja też rumianek od wczoraj bo 3 dzień mała kupki niet:-p

kama biedaczko, wracaj do zdrówka jak najszybciej;-) Mnie też łupie chrupie w plecach , niech już zaczną chodzić:-D Ale zaraz, wtedy będziemy pochylone dreptać z nimi czyli zaś na garba będziemy pracować:-D

mysza widziałam rozmowy, aż pomyślałam że one są podstawione bo nieprawdopodobnie głupie:-D

mruczka po coś to wstawiła, tam piszą że w 19tyg, marudne okresy będą coraz dłuższe więc nie powiało optymizmem:-D

aneta ja czasem po 2-3 się skuszę i zjem co kilka dni ale nie więcej bo reakcja alergiczna może być silna po orzeszkach:sorry:

madzik też bym nie jadła samej marchewki:-D A tak poważnie Emi też nie chciała:-p

kacperek to dobre wieści od lekarza. Może idź teraz w piątek , pal licho co sobie pomyśli lekarz, bioderka ważniejsze;-)

Wstała moja godzilla:-p

mruczka ale twój M dał ciała:dry: Nie popuść mu łatwo za to:no: A ja nic nie zrobiłam bo w poszła zapłakana że się z niej śmieje i mi się żal jej zrobiło:-( Bo nie jej wina że jest taka zmierzła z natury jak tatuś:-p:-D

E tam, nie mogły zgwałcić tylko pomolestować bo przecież fizycznie się nie da w sensie dosłownym jak panu ptaszek się nie wzniesie do lotu:-D

lionne o to gratki kupy, ja czekam:-D

dzieńdoberek:-)

nocka spoko, czyli psanko od 21 do 6, a potem znowu kimka, więc dopiero teraz wstała Lilka i nadaje do tv akwarium:-) D dalej chory, chcociaż nafaszerowałam go wczoraj specyfikami różniastymi, więc do Lili nie za bardzo się zbliża, a jutro w delegację jedzie i cały dzień go nie będzie:-(

Mruczka współczuje M, jak wpadnie w Twoje ręce
Ashika ja mam to samo- rano jak D wychodzi do pracy i coś do mnie mówi, a ja potem kompletnie tego nie pamiętam- strach, żebym mu kiedyś czegoś nie obiecała w tym letargu:-D
jedyneczka mój D czasami jak zaciągnie to los masakros, ale na szczęście Lilki to nie rusza:-) trzymam kciuki za kupsztala, moje dziecię jest po mamusi skrupulatne niesłychanie- w ramach rekompensaty za przedwczoraj, wczoraj były 2 kupy-matematyka musi się zgadzać:-D

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki . Nocka spoko mala pospala od 20 do 6 potem zjadla i do 8 a pozniej troche pogadala i znowu poszla w kimono wstalo przed 10 i znowu odlecialo dziecie moje a ja skorzystam z okazji i starszym posiedze bo nadal w domu ale w poniedzialek juz do przedszkola idzie.

Nadia moj mial tez biale na dziaselkach i po jakims czasie zaczely zabki wychodzic.
Jedyneczka to ci wspolczuje tego czego m nauczyl Nadinke pamietam jak ja wlasnei zrobilam ten blad tyle ze moje dziecie bylo starsze i juz ciezsze a ja zaczelam usypiac na rekach kolyszac i chodzic i sie tak nauczyl i co potem jak mial 9 miesiecy ja biedna takiego klocka musialam nosic i usypiac na rekach bo inaczej nie chcial zasnac az wkoncu zaczelam sie klasc kolo niego i usypiac w ten sposob wiec teraz powiedzial o nie odkladam do lozeczka i zasypia sama jak ma problem to lekko przykladam raczke do glowki z drugiej strony pieluche i lekko kolysze glowke i zasypia.
Ashika no wlasnie myslalam nad tym a moglabys mi na e-maila wrzucic fotke pokoju???
Lione to normalne.
Mruczka szkoda oj juz widze twojego M pewnie z kwiatami wroci do domu:-)

ashika- dla mojego znajomego dziewczyna wsypala cos do wina na podniecenie ,jak z tym z artykulu dokladnie bylo nie wiem wiec nie swtierdze :p

Cześć dziewczyny:-) Melduje, że żyjemy...Piotruś po zastrzykach dostał jeszcze antybiotyk doustnie jutro na kontrole jedziemy. A Basia dzisiaj była szczepiona, dzielna dziewczynka tylko zakwiliła, wczoraj skończyła 3 miesiące i waży 5860...i w sumie tyle u nas...mała wzywa na karmienie a synka trzeba spać położyć...i tak dzień w dzień...czasami bym się z tego wypisała i uciekła w siną dal....sory że egoistycznie i tylko o sobie ale czasu brak w dodatku myłam ostatnio podłogi i się poślizłam upadłam na kolana na kafelkach i teraz mam siniola spuchnięte kolano i chyba jakaś woda się tam zbiera tak więc latam między dziećmi utykając....Miłego dnia

kropa lionne czym nakarmilyscie dzieci ???:rofl2:

ja karmie piersia. kazdy lekarz sie dziwi, ze maly tak przybiera tylko na piersi i zawsze sie dopytuja czy nie dokarmiam mlekiem mm :-D

lionne ja musujące wapno piję;-) Ja też rumianek od wczoraj bo 3 dzień mała kupki niet:-p

lionne o to gratki kupy, ja czekam:-D

to mam nadzieje, ze u Ciebie tez rumianek pomoze :tak:
ja dzisiaj tez wypije jeden kubek, tak profilaktycznie chyba mozna go pic??
noi zaczne pic wapno, zaszkodzic nie zaszkodzi a pomoc moze no nie? :-)

reklama
No, po wczorajszym rumianku na noc dziś taka kupa że musiałam ją w wanience doszorować:-D

Odkurzyłam pokój i kuchnie, pomyłam podłogi , drugie pranie leci, pozmywane a mała pada:-p Jak Emi przyjdzie jedziemy kurtkę wymienić Nadii w 5-10-15 bo kupiłam 74 na zapas ale za wielka jednak. A teraz lecę sosik zrobić bo mam żur z wczoraj ale dziś bez ziemniaków zrobię za to ten sos z kopytkami na drugie. A d...a rośnie:-D

ewelad to smutno że jedzie, choćby zrzędzący zasmarkany to jednak jest do kogo buzie otworzyć:-D To Lilianna poopa ścisła:-D

ashika plaża mówisz hm idziemy na gigant?:-D

ania uważaj na siebie łyżwiarko:-p:sorry: dobrze że lepiej Piotrusiowi.

kacperek będę musiała coś zadziałać z tym usypianiem bo faktycznie jak potem z takim klokiem:-p:-D

Do góry