reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

reklama
Hej;) Wstałam:-D
Wczoraj po przyjeździe przeleżałam resztę dnia bo twardniał mi brzuch, ale pod wieczór się uspokoiło, przespałam całą noc choć jak widać wstałam wcześniej niż zamierzałam, ale jestem wyspana... chwilowo:-p
M jeszcze śpi, potem będzie jechał wywieźć gruz z naszego mieszkania bo sąsiedzi coś się buntują... ehhh Ci ludzie.
Czuję się jakoś tak dobrze, chociaż szczerze zaczynam się zastanawiać jak to będzie wyglądać;D Tzn. poród, jak się zacznie? Czy odejdą mi wody czy najpierw będą skurcze, czy będzie bardzo bolało choć to pewnie głupie;p
Dzisiaj muszę poprasować wszystkie ciuszki i podzielić na te z rozmiarem 56 i 62 żeby się potem nie mieszać:)
Uciekam teraz sobie poleżeć, miłego poranka;*

Oczekiwanie! Wielkie gratulacje!!! Zdrowia dla maluszka i szybkiego powrotu do domku!!:-)

Tiffi trzymaj się!:) Jeszcze troszkę i dzidzia będzie już u Ciebie w ramionach:)) Powodzenia:)

Hej:-)
Ale wqiesci od rana :-)Jak fajnie :-)

oczekiwanie jeszcze raz ogromne gratki
no i tiffi nasza wow :-)niespodzianka :tak:
trzymamy kciuki !!!!!!!!!!!

A ja zajechana jestem :sorry2:
fizycznie !!cale 9 miechow czlowiek sobie odpoczywal a teraz na pelnych obrotach i moj krzyz protestuje -jak babuszka :tak:
macica sie obkurcza i tez daj znac :baffled:cycki jeszcze dochodza do siebie :baffled:
wogle to ja zawsze bylam takim spiochem niczym nasza mysza :-Di tak mi ciezko jak maly budzi sie w nocy na 2 karmienia :zawstydzona/y:ciezko mi sie rozbudzic :baffled:co ja bym zrobila jak by czesciej sie budzil :confused::szok:

wlasnie jem arbuza :-)bede testowac czy malemy podchodzi -OBY TAK !!
ide narazie bo tygrys sie wybudza,slysze tylko jak kupala wali w pampka ;-)

o matko co za wieści :szok: tiffi trzymam mocno kciuki, żeby gładko poszło!!
a ja noc do bani- tak spuchłam, że na wadze od wczoraj mam 2 kg więcej :eek: masakra, nie?
no i już się nie nastawiam, że urodzę zaraz........pewnie gdzieś jeszcze z dwa tygodnie pochodzę znając moje "szczęście":eek:

Vanilka madzik to widzę, ze wy więcej sypiacie ode mnie:-D niezłą perspektywa- chociaż coś ;-)

Witam z rana ale ciezkawo :zawstydzona/y:

OCZEKIWANIE GRATULUJE
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

kama to czekanie okropne a jeszcze dodatkowo jakos nie spie, bo w pierwszej to spalam gdzei popadnie i kiedy popadnie a teraz nie przynajmniej bym mogla przespac to czekanie :tak:

arlecia oby ta pelnia byla skuteczna dla naszych dziewczyn a jak bedzie laskawa to moze i ja bym sie zalapala ;-)

atabe kama takich natretow trzeba olewac albo wymyslic jakas odpowiedz co by im w piety poszla, ale przepraszam pusta glowe mam :-(

emih za chwilke to ten kociol ci z glowki wyjdzie i zagosci w domku pewnie

misslena nie ogladaj takich rzeczy, teraz i w najblizszym czasie (o ile juz nie na zawsze) bedziesz odbierala takie rzeczy duzo mocniej niz przed ciaza, szkoda sie meczyc i zamartwiac

kropa powodzenia

tiffi dobrze ze wszystko ok, M sie spisal :-) szkoda ze te badania takie dlugie i meczace ; a co do pracy to kazdy jest madry jak jego to nie dotyczy
POWODZENIA WLASNIE CZYTAM ZE ZROBILAS MEZOWI NA ZLOSC I SIE RUSZYLAS Z DOMU KONKRETNIE :-)

louise jakas taka dziwna prawidlowosc, ze albo kilka na raz albo zadna :tak:

madzik udanego spacerku

vanilka pierwszy raz slysze ze matka narzeka ze sie dziecko rzadko w nocy budzi :baffled: a co do budzika niezly masz :-D:-D:-D

Wczorajszy wieczor i pol nocy byly okropne :-( bole i skurcze ale nieregularne, wiec w koncu polazlam do wanny z nadzieja ze cos sie rozwinie albo w jedna albo w druga strone i co??? I nici chwile lepiej a potem dalej meczylo jakby zaskoczyc nie moglo ehh M trzymal reke na brzuchu i "rozmawial" z synem. Dzis rano sie okazalo ze tlumaczyl mu zeby jeszcze tydzien poczekal :wściekła/y: nastepnym razem idze gdzies gdzie go nie ma :wściekła/y:
Dodatkowo z samego rana dzwonila moja spanikowana mama, juro nad ranem leci do siory do hiszpanii i nie spakowana a Mati u niej zostal i tym sposobem ja juz dawno na nogach i w tzw obrocie :tak: cos czuje ze dzis ciezki dzien bedzie :-( i nadal mnie cale podwozie pobolewa wraz z udami ale bez skorczy, przynajmniej na razie;-)

czesc dziewczyny:-)

Ale nowiny:-) Tiffi trzymam kciuki aby szybko poszło a jednak pełnia zadziałała :-D

swoja droga to zauwazyłam pewna zalezność:

jako pierwsza urodziła Perla która miała termin prawie jako ostatnia
druga była kasik
trzecia maruśka obie po 37 tyg
i vanilka z terminem
madzik zreszta tez
agata _ natalia z połowy lipca
oczekiwanie w terminie i teraz tiffi która ma termin na 27 lipca.
Wiec reasumujac co kilka terminówek wpada jedna niespodziewanie.
Wniosek? Następna bedzie atabe, kama, mysza , aisim albo anetha:-)
A ze działa zasada hurtowo lepiej :-D:-D:-D to dziewczyny jak nam zycie wszystkie rozsypiecie się jednego dnia:cool2:
Ale tweenie i louise - wy nie świrujcie i czekajcie ze mną do lipca:eek::-D

Patipaula- a pamiętasz moze jak sie ta masc nazywała?

Witam. Ja drugi dzień pobudka 5:10 i już po spaniu, najpierw M wstaje-jedzie do pracy, później zaraz za nim synek...więc ja już pospać nie mogę dłużej...wczoraj w sumie nic nie zrobiłam a byłam tak zmęczona jakbym całe mieszkanie wysprzątała, a sprzątanie w planach dzisiejszych...a tak mi się nie chce...a jutro jadę do rodziców poodpoczywać bo M dalej nie będzie...
atabe a ja Ci życzę abyś jednak juz na porodówce się znalazła:tak:
mysza powodzenia na ktg
madzik udanego spacerku z córeczką:tak:
vanilka udanego rozszerzania diety:tak:
Miłego dnia, ja idę coś posprzątać.

czesc dziewczyny:-)

Ale nowiny:-) Tiffi trzymam kciuki aby szybko poszło a jednak pełnia zadziałała :-D

swoja droga to zauwazyłam pewna zalezność:

jako pierwsza urodziła Perla która miała termin prawie jako ostatnia
druga była kasik
trzecia maruśka obie po 37 tyg
i vanilka z terminem
madzik zreszta tez
agata _ natalia z połowy lipca
oczekiwanie w terminie i teraz tiffi która ma termin na 27 lipca.
Wiec reasumujac co kilka terminówek wpada jedna niespodziewanie.
Wniosek? Następna bedzie atabe, kama, mysza , aisim albo anetha:-)
A ze działa zasada hurtowo lepiej :-D:-D:-D to dziewczyny jak nam zycie wszystkie rozsypiecie się jednego dnia:cool2:
Ale tweenie i louise - wy nie świrujcie i czekajcie ze mną do lipca:eek::-D

Patipaula- a pamiętasz moze jak sie ta masc nazywała?

jak tak według tej listy, a raczej odwrotnie to ja będę ostatnia.....matko dziewczyny zróbcie mi coś, ja chce urodzić już- czuję się okropnie, spać nie mogę, puchnę i boli mnie wszystko nawet włosy :eek: do tego te durne telefony ja nie wiem, ale czuję się jakby wszystko sprzysięgło się przeciwko mnie :-(

atabe- proponuje nagranie na sekretarce ustawić tak po 10 nieodebranych sekundach:
" jeszcze nie urodziłam jak chcesz mnie zdzażnić i sie o to to zapytac to zostaw wiadomosc jezeli masz jakąs inna sprawę to wyslij sms":-D albo " jak dzwonisz zapytac czy urodziłam to zabiję"
ciekawe jakie były by miny dzwoniących:cool2:

reklama
jak tak według tej listy, a raczej odwrotnie to ja będę ostatnia.....matko dziewczyny zróbcie mi coś, ja chce urodzić już- czuję się okropnie, spać nie mogę, puchnę i boli mnie wszystko nawet włosy :eek: do tego te durne telefony ja nie wiem, ale czuję się jakby wszystko sprzysięgło się przeciwko mnie :-(

ee ostatnia to na pewno nie a co do tel przestan je odbierac po prostu najwyzej zaczna zawracac glowe twojemu m ;-)
co do porodu przestan w kolko myslec nei sprzataj i zjamij sie czyms zupelnie nie zwiazanym z tematem hmmm wiem ze nielatwo ale warto sprobowac zrelaksuj sie moze jakas kosmetyczka?? albo paznokcie idz sobie zrobic cos tylko dla siebie

Do góry