reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
Hej;) Wstałam:-D
Wczoraj po przyjeździe przeleżałam resztę dnia bo twardniał mi brzuch, ale pod wieczór się uspokoiło, przespałam całą noc choć jak widać wstałam wcześniej niż zamierzałam, ale jestem wyspana... chwilowo:-p
M jeszcze śpi, potem będzie jechał wywieźć gruz z naszego mieszkania bo sąsiedzi coś się buntują... ehhh Ci ludzie.
Czuję się jakoś tak dobrze, chociaż szczerze zaczynam się zastanawiać jak to będzie wyglądać;D Tzn. poród, jak się zacznie? Czy odejdą mi wody czy najpierw będą skurcze, czy będzie bardzo bolało choć to pewnie głupie;p
Dzisiaj muszę poprasować wszystkie ciuszki i podzielić na te z rozmiarem 56 i 62 żeby się potem nie mieszać:)
Uciekam teraz sobie poleżeć, miłego poranka;*

Oczekiwanie! Wielkie gratulacje!!! Zdrowia dla maluszka i szybkiego powrotu do domku!!:-)

Tiffi trzymaj się!:) Jeszcze troszkę i dzidzia będzie już u Ciebie w ramionach:)) Powodzenia:)

Hej:-)
Ale wqiesci od rana :-)Jak fajnie :-)

oczekiwanie jeszcze raz ogromne gratki
no i tiffi nasza wow :-)niespodzianka :tak:
trzymamy kciuki !!!!!!!!!!!

A ja zajechana jestem :sorry2:
fizycznie !!cale 9 miechow czlowiek sobie odpoczywal a teraz na pelnych obrotach i moj krzyz protestuje -jak babuszka :tak:
macica sie obkurcza i tez daj znac :baffled:cycki jeszcze dochodza do siebie :baffled:
wogle to ja zawsze bylam takim spiochem niczym nasza mysza :-Di tak mi ciezko jak maly budzi sie w nocy na 2 karmienia :zawstydzona/y:ciezko mi sie rozbudzic :baffled:co ja bym zrobila jak by czesciej sie budzil :confused::szok:

wlasnie jem arbuza :-)bede testowac czy malemy podchodzi -OBY TAK !!
ide narazie bo tygrys sie wybudza,slysze tylko jak kupala wali w pampka ;-)

o matko co za wieści :szok: tiffi trzymam mocno kciuki, żeby gładko poszło!!
a ja noc do bani- tak spuchłam, że na wadze od wczoraj mam 2 kg więcej :eek: masakra, nie?
no i już się nie nastawiam, że urodzę zaraz........pewnie gdzieś jeszcze z dwa tygodnie pochodzę znając moje "szczęście":eek:

Vanilka madzik to widzę, ze wy więcej sypiacie ode mnie:-D niezłą perspektywa- chociaż coś ;-)

Witam z rana ale ciezkawo :zawstydzona/y:

OCZEKIWANIE GRATULUJE
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

kama to czekanie okropne a jeszcze dodatkowo jakos nie spie, bo w pierwszej to spalam gdzei popadnie i kiedy popadnie a teraz nie przynajmniej bym mogla przespac to czekanie :tak:

arlecia oby ta pelnia byla skuteczna dla naszych dziewczyn a jak bedzie laskawa to moze i ja bym sie zalapala ;-)

atabe kama takich natretow trzeba olewac albo wymyslic jakas odpowiedz co by im w piety poszla, ale przepraszam pusta glowe mam :-(

emih za chwilke to ten kociol ci z glowki wyjdzie i zagosci w domku pewnie

misslena nie ogladaj takich rzeczy, teraz i w najblizszym czasie (o ile juz nie na zawsze) bedziesz odbierala takie rzeczy duzo mocniej niz przed ciaza, szkoda sie meczyc i zamartwiac

kropa powodzenia

tiffi dobrze ze wszystko ok, M sie spisal :-) szkoda ze te badania takie dlugie i meczace ; a co do pracy to kazdy jest madry jak jego to nie dotyczy
POWODZENIA WLASNIE CZYTAM ZE ZROBILAS MEZOWI NA ZLOSC I SIE RUSZYLAS Z DOMU KONKRETNIE :-)

louise jakas taka dziwna prawidlowosc, ze albo kilka na raz albo zadna :tak:

madzik udanego spacerku

vanilka pierwszy raz slysze ze matka narzeka ze sie dziecko rzadko w nocy budzi :baffled: a co do budzika niezly masz :-D:-D:-D

Wczorajszy wieczor i pol nocy byly okropne :-( bole i skurcze ale nieregularne, wiec w koncu polazlam do wanny z nadzieja ze cos sie rozwinie albo w jedna albo w druga strone i co??? I nici chwile lepiej a potem dalej meczylo jakby zaskoczyc nie moglo ehh M trzymal reke na brzuchu i "rozmawial" z synem. Dzis rano sie okazalo ze tlumaczyl mu zeby jeszcze tydzien poczekal :wściekła/y: nastepnym razem idze gdzies gdzie go nie ma :wściekła/y:
Dodatkowo z samego rana dzwonila moja spanikowana mama, juro nad ranem leci do siory do hiszpanii i nie spakowana a Mati u niej zostal i tym sposobem ja juz dawno na nogach i w tzw obrocie :tak: cos czuje ze dzis ciezki dzien bedzie :-( i nadal mnie cale podwozie pobolewa wraz z udami ale bez skorczy, przynajmniej na razie;-)

czesc dziewczyny:-)

Ale nowiny:-) Tiffi trzymam kciuki aby szybko poszło a jednak pełnia zadziałała :-D

swoja droga to zauwazyłam pewna zalezność:

jako pierwsza urodziła Perla która miała termin prawie jako ostatnia
druga była kasik
trzecia maruśka obie po 37 tyg
i vanilka z terminem
madzik zreszta tez
agata _ natalia z połowy lipca
oczekiwanie w terminie i teraz tiffi która ma termin na 27 lipca.
Wiec reasumujac co kilka terminówek wpada jedna niespodziewanie.
Wniosek? Następna bedzie atabe, kama, mysza , aisim albo anetha:-)
A ze działa zasada hurtowo lepiej :-D:-D:-D to dziewczyny jak nam zycie wszystkie rozsypiecie się jednego dnia:cool2:
Ale tweenie i louise - wy nie świrujcie i czekajcie ze mną do lipca:eek::-D

Patipaula- a pamiętasz moze jak sie ta masc nazywała?

Witam. Ja drugi dzień pobudka 5:10 i już po spaniu, najpierw M wstaje-jedzie do pracy, później zaraz za nim synek...więc ja już pospać nie mogę dłużej...wczoraj w sumie nic nie zrobiłam a byłam tak zmęczona jakbym całe mieszkanie wysprzątała, a sprzątanie w planach dzisiejszych...a tak mi się nie chce...a jutro jadę do rodziców poodpoczywać bo M dalej nie będzie...
atabe a ja Ci życzę abyś jednak juz na porodówce się znalazła:tak:
mysza powodzenia na ktg
madzik udanego spacerku z córeczką:tak:
vanilka udanego rozszerzania diety:tak:
Miłego dnia, ja idę coś posprzątać.

czesc dziewczyny:-)

Ale nowiny:-) Tiffi trzymam kciuki aby szybko poszło a jednak pełnia zadziałała :-D

swoja droga to zauwazyłam pewna zalezność:

jako pierwsza urodziła Perla która miała termin prawie jako ostatnia
druga była kasik
trzecia maruśka obie po 37 tyg
i vanilka z terminem
madzik zreszta tez
agata _ natalia z połowy lipca
oczekiwanie w terminie i teraz tiffi która ma termin na 27 lipca.
Wiec reasumujac co kilka terminówek wpada jedna niespodziewanie.
Wniosek? Następna bedzie atabe, kama, mysza , aisim albo anetha:-)
A ze działa zasada hurtowo lepiej :-D:-D:-D to dziewczyny jak nam zycie wszystkie rozsypiecie się jednego dnia:cool2:
Ale tweenie i louise - wy nie świrujcie i czekajcie ze mną do lipca:eek::-D

Patipaula- a pamiętasz moze jak sie ta masc nazywała?

jak tak według tej listy, a raczej odwrotnie to ja będę ostatnia.....matko dziewczyny zróbcie mi coś, ja chce urodzić już- czuję się okropnie, spać nie mogę, puchnę i boli mnie wszystko nawet włosy :eek: do tego te durne telefony ja nie wiem, ale czuję się jakby wszystko sprzysięgło się przeciwko mnie :-(

atabe- proponuje nagranie na sekretarce ustawić tak po 10 nieodebranych sekundach:
" jeszcze nie urodziłam jak chcesz mnie zdzażnić i sie o to to zapytac to zostaw wiadomosc jezeli masz jakąs inna sprawę to wyslij sms":-D albo " jak dzwonisz zapytac czy urodziłam to zabiję"
ciekawe jakie były by miny dzwoniących:cool2:

reklama
jak tak według tej listy, a raczej odwrotnie to ja będę ostatnia.....matko dziewczyny zróbcie mi coś, ja chce urodzić już- czuję się okropnie, spać nie mogę, puchnę i boli mnie wszystko nawet włosy :eek: do tego te durne telefony ja nie wiem, ale czuję się jakby wszystko sprzysięgło się przeciwko mnie :-(

ee ostatnia to na pewno nie a co do tel przestan je odbierac po prostu najwyzej zaczna zawracac glowe twojemu m ;-)
co do porodu przestan w kolko myslec nei sprzataj i zjamij sie czyms zupelnie nie zwiazanym z tematem hmmm wiem ze nielatwo ale warto sprobowac zrelaksuj sie moze jakas kosmetyczka?? albo paznokcie idz sobie zrobic cos tylko dla siebie

Do góry