reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

reklama
hello:)
pospalam,poszlam na dlugi spacer,po drodze zachaczylam na ryneczku o stoisko owocowo-warzywne i przytachalam koszyk z nektarynkami,czeresniami truskawkami,kalafior na obiad(byly jeszcze jagody ale zjadlam po drodze-takie nieumyte-powstrzymac sie nie moglam:zawstydzona/y:) i zaraz robie uczte,wsio mi jedno jak sie moj cukier trzymac bedzie do tego zapodam sobie mrozona kawe i moze ktoras czesc ciala pusci:-D

dzamena,co tam u ciebie,czyzby cie wzielo albo dalej w dwupaku sie kulasz?
asim widze ze ty tez w stanie pod alarmowym.
jedyneczko ty nasza pracowita mroweczko:-Dprzywiazac cie i zakleic buzie co bys o pomoc nie wolala.
atabe ciesze sie ze wyniki lepsze,tera czekamy na wiadomosci po wizycie,chyba ze cie zaraz w szpitalu zostawia:cool2:
tiffi,madzik a jak tam wasze wizyty?
kacperek i fasolka ja juz od jakis 2-3 tygodni mam kompletnie przygotowane lozeczko,wlacznie z ubrana posciela.
Misslena a gdzie to piersi na ryneczku sprzedaja?:-D:-D
Mruczka kurier pewno uslyszal co innego albo nie chcial cie wcale uslyszec;-)daj mi boziu taki lekki i krotki porod:tak:
louise dupsko bym ci sprala wiesz,tu masz lezec a co ja tu czytam,jakies porzadki w szafeczkach,sprzatanko,Stasiu apeluje do ciebie,posiedz tak sam od siebie w tym maminym brzuszku jescze troche bo ta twoja matka to wsystko na przekór robi;-)kolejna kandydatka do przywiazania!!!
Vanilka biedaku widze ze stres cie zzera,kochana pomysl ze jutro o tej porze bedzie juz po wszystkim a za kilka tygodni nazlepiesz sie zimnego piwka i zapalisz papierocha.
tweenie no jaja sobie robia w bialy dzien,jeszcze troche to trzeba bedzie zamawiac wizyty a pozniej dopiero w ciaze zachodzic.Paranoja jakas!!
emih ty tez na pelnych obrotach.

Tweenie - a przypadki nagłe to co?? Nie ma miejsc dla takich?? W takim razie co planujesz?? Pójdziesz prywatnie czy jak??

Kama - a te Twoje skurcze to jak się objawiają!! Bo mi twardnieje brzuch tak sie dziwnie napina co 10 min od 11, a potem puszcza, ale to nie jest jakies bardzo bolesne. I bardzie odczuwam to w brzuchu niż przy jajnikach!! Kurde stary człowiek, 30 lat na karku a głupi że ho ho!! skurczy nie umiem nawet rozpoznać!

Asim mnie tez sie tak brzuch napina,robi sie twardy jak glaz i bol promieniuje z krzyza do brzucha i tak co jakis czas z tym ze mnie tez jakos specjalnie nie boli,jakbym okres miala dostac.
Kochana skad mamy to wiedziec skoro pierwszy raz rodzic bedziemy.

czesc dziewczynki -ja tez od rana zalatana bo wczoraj sobie uswiadomiłam ze moje dziecie ma komisje na 8-15 wiec od samego rana rozmowy z psychologiem ,wywiad z nami a o 12 komisja teraz czekam na wyniki tzn orzeczenie,które by bardzo pomogło Filipsowi ,z tego latania i nerwów znów mnie cały brzuch boli,o 15 mam zadzwonic i pytac ,teraz w medzyczasie oprzytomniałam ze licytuje wózio na aukcji ,i całe szczescie wygrałam a usiadłam 8 min przed koncem i udało mi sie kupic za 250zł i sama odbieram wiec bez kosztów co mi teraz na reke bo bez kasy jestesmy ,ten remont i rachunki mnie wykoncza.pani z przedszkola wydajaca opinie o małym napisała ze miała mały kontakt z rodzicami -co za małpa ale zadzwonic po kase to potrafiła jak sie spózniłam z płaceniem
tweenie dzieki za linka bo ten wózio to z tych co mi wysyłałas:tak:
emih szkoda ze ja nie mieszkam blizej ,to bys mi na poród mogła Kasie przyprowadzic -napewno bys była spokojniejsza
a z tesciową to ty sie bardzo przyjaznisz widze:-D
vanilka ja ci sie nie dziwie ze ty masz stracha ,kazda z nas pewnie by była posr...a na twoim miejscu ,na pewno troche poboli ale przestanie a za to jaka nagroda,pierwszy buziak od Was a drugi od e-ciotek dla niuniusia
przeczytałam tak poobierznie bo zdazyłam dopiero co usiasc wiec tyle co luknełam ale zaraz nadrobie
powodzenia dziewczynki na wizytach

Tweenie - a przypadki nagłe to co?? Nie ma miejsc dla takich?? W takim razie co planujesz?? Pójdziesz prywatnie czy jak??

jutro mam jeszcze do tej poradni zadzwonić, zobaczymy, co mi powiedzą... Pewnie nic ciekawego... Potem zamierzam zadzwonić do rzecznika praw pacjenta i zapisać się prywatnie...

Tweenie to jakiś żart jest chyba. Może Twój M zrobiłby aferkę? Ja miałam tak, że dopiero jak mój M się wk.. i opierniczył lekarkę ze szpitala, to zgłosili mój przypadek do Stacji Sanitarno Epidemiologicznej i mogłam mieć za darmo powtórzone badania.
Emih dobrze, że napisałaś. Ale zmartwilam się, że masz tyle do zrobienia.
Kama ja bym już siedziała w domu na Twoim miejscu:tak:Ale jagódek to Ci bardzo zazdroszczę...
Mysza my dwie wyrodne matki, co pościeli diecku nie dały:happy: Ale dla mnie to jest niepotrzebny wydatek na początek. Pod koniec lata kupię.

Mnie dzisiaj tak coś ciągnie na dole:eek:Szyjka mi się chyba przygotowuje:szok:

reklama

Kama - a te Twoje skurcze to jak się objawiają!! Bo mi twardnieje brzuch tak sie dziwnie napina co 10 min od 11, a potem puszcza, ale to nie jest jakies bardzo bolesne. I bardzie odczuwam to w brzuchu niż przy jajnikach!! Kurde stary człowiek, 30 lat na karku a głupi że ho ho!! skurczy nie umiem nawet rozpoznać!

albo Twoja macica sobie cwiczy i przygotowuje sie do godziny zero albo powoli zaczyna sie.
Tak wiec nie wiecej nie pozostalo jak obserwowac ,liczyc skurcze ,czy sie nasila bol ....brzuch mega twardy sie robi i zazwyczaj jesli juz sie zaczyna powoli to dzidzia malo co sie rusza.

kama wiesz co ja to bym teraz najchetniej wypalila z paczke fajek ;/spila browara na rozluznienie...
Ale zes zapas zrobila :)

tweenie matko Ty masz ciagle jakies jazde ze sluzba zdrowia ;/no i co dalej ??

emih mowisz,ze bedziesz rodzic a K z boku u pielegniarek bedzie czekac :)

dzamena myslalam ,ze juz na porodowce walczysz ,a Ty maraton jak zawsze..pokaz wozek ??
wogle masakra ..co napisali ;/

przypomnialo mi sie,ze baaaardzo dobry sposob na wywolanie porodu jest szalwia ..zrobic mocny napar i wypic z pl szklany ..i tak za 2 dni..
dlatych ktore juz w terminie zaraz beda .

torba dla malucha spakowana .bym zapomniala o waznej rzeczy smoczku :)

Do góry