reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
hello:)
pospalam,poszlam na dlugi spacer,po drodze zachaczylam na ryneczku o stoisko owocowo-warzywne i przytachalam koszyk z nektarynkami,czeresniami truskawkami,kalafior na obiad(byly jeszcze jagody ale zjadlam po drodze-takie nieumyte-powstrzymac sie nie moglam:zawstydzona/y:) i zaraz robie uczte,wsio mi jedno jak sie moj cukier trzymac bedzie do tego zapodam sobie mrozona kawe i moze ktoras czesc ciala pusci:-D

dzamena,co tam u ciebie,czyzby cie wzielo albo dalej w dwupaku sie kulasz?
asim widze ze ty tez w stanie pod alarmowym.
jedyneczko ty nasza pracowita mroweczko:-Dprzywiazac cie i zakleic buzie co bys o pomoc nie wolala.
atabe ciesze sie ze wyniki lepsze,tera czekamy na wiadomosci po wizycie,chyba ze cie zaraz w szpitalu zostawia:cool2:
tiffi,madzik a jak tam wasze wizyty?
kacperek i fasolka ja juz od jakis 2-3 tygodni mam kompletnie przygotowane lozeczko,wlacznie z ubrana posciela.
Misslena a gdzie to piersi na ryneczku sprzedaja?:-D:-D
Mruczka kurier pewno uslyszal co innego albo nie chcial cie wcale uslyszec;-)daj mi boziu taki lekki i krotki porod:tak:
louise dupsko bym ci sprala wiesz,tu masz lezec a co ja tu czytam,jakies porzadki w szafeczkach,sprzatanko,Stasiu apeluje do ciebie,posiedz tak sam od siebie w tym maminym brzuszku jescze troche bo ta twoja matka to wsystko na przekór robi;-)kolejna kandydatka do przywiazania!!!
Vanilka biedaku widze ze stres cie zzera,kochana pomysl ze jutro o tej porze bedzie juz po wszystkim a za kilka tygodni nazlepiesz sie zimnego piwka i zapalisz papierocha.
tweenie no jaja sobie robia w bialy dzien,jeszcze troche to trzeba bedzie zamawiac wizyty a pozniej dopiero w ciaze zachodzic.Paranoja jakas!!
emih ty tez na pelnych obrotach.

Tweenie - a przypadki nagłe to co?? Nie ma miejsc dla takich?? W takim razie co planujesz?? Pójdziesz prywatnie czy jak??

Kama - a te Twoje skurcze to jak się objawiają!! Bo mi twardnieje brzuch tak sie dziwnie napina co 10 min od 11, a potem puszcza, ale to nie jest jakies bardzo bolesne. I bardzie odczuwam to w brzuchu niż przy jajnikach!! Kurde stary człowiek, 30 lat na karku a głupi że ho ho!! skurczy nie umiem nawet rozpoznać!

Asim mnie tez sie tak brzuch napina,robi sie twardy jak glaz i bol promieniuje z krzyza do brzucha i tak co jakis czas z tym ze mnie tez jakos specjalnie nie boli,jakbym okres miala dostac.
Kochana skad mamy to wiedziec skoro pierwszy raz rodzic bedziemy.

czesc dziewczynki -ja tez od rana zalatana bo wczoraj sobie uswiadomiłam ze moje dziecie ma komisje na 8-15 wiec od samego rana rozmowy z psychologiem ,wywiad z nami a o 12 komisja teraz czekam na wyniki tzn orzeczenie,które by bardzo pomogło Filipsowi ,z tego latania i nerwów znów mnie cały brzuch boli,o 15 mam zadzwonic i pytac ,teraz w medzyczasie oprzytomniałam ze licytuje wózio na aukcji ,i całe szczescie wygrałam a usiadłam 8 min przed koncem i udało mi sie kupic za 250zł i sama odbieram wiec bez kosztów co mi teraz na reke bo bez kasy jestesmy ,ten remont i rachunki mnie wykoncza.pani z przedszkola wydajaca opinie o małym napisała ze miała mały kontakt z rodzicami -co za małpa ale zadzwonic po kase to potrafiła jak sie spózniłam z płaceniem
tweenie dzieki za linka bo ten wózio to z tych co mi wysyłałas:tak:
emih szkoda ze ja nie mieszkam blizej ,to bys mi na poród mogła Kasie przyprowadzic -napewno bys była spokojniejsza
a z tesciową to ty sie bardzo przyjaznisz widze:-D
vanilka ja ci sie nie dziwie ze ty masz stracha ,kazda z nas pewnie by była posr...a na twoim miejscu ,na pewno troche poboli ale przestanie a za to jaka nagroda,pierwszy buziak od Was a drugi od e-ciotek dla niuniusia
przeczytałam tak poobierznie bo zdazyłam dopiero co usiasc wiec tyle co luknełam ale zaraz nadrobie
powodzenia dziewczynki na wizytach

Tweenie - a przypadki nagłe to co?? Nie ma miejsc dla takich?? W takim razie co planujesz?? Pójdziesz prywatnie czy jak??

jutro mam jeszcze do tej poradni zadzwonić, zobaczymy, co mi powiedzą... Pewnie nic ciekawego... Potem zamierzam zadzwonić do rzecznika praw pacjenta i zapisać się prywatnie...

Tweenie to jakiś żart jest chyba. Może Twój M zrobiłby aferkę? Ja miałam tak, że dopiero jak mój M się wk.. i opierniczył lekarkę ze szpitala, to zgłosili mój przypadek do Stacji Sanitarno Epidemiologicznej i mogłam mieć za darmo powtórzone badania.
Emih dobrze, że napisałaś. Ale zmartwilam się, że masz tyle do zrobienia.
Kama ja bym już siedziała w domu na Twoim miejscu:tak:Ale jagódek to Ci bardzo zazdroszczę...
Mysza my dwie wyrodne matki, co pościeli diecku nie dały:happy: Ale dla mnie to jest niepotrzebny wydatek na początek. Pod koniec lata kupię.

Mnie dzisiaj tak coś ciągnie na dole:eek:Szyjka mi się chyba przygotowuje:szok:

reklama

Kama - a te Twoje skurcze to jak się objawiają!! Bo mi twardnieje brzuch tak sie dziwnie napina co 10 min od 11, a potem puszcza, ale to nie jest jakies bardzo bolesne. I bardzie odczuwam to w brzuchu niż przy jajnikach!! Kurde stary człowiek, 30 lat na karku a głupi że ho ho!! skurczy nie umiem nawet rozpoznać!

albo Twoja macica sobie cwiczy i przygotowuje sie do godziny zero albo powoli zaczyna sie.
Tak wiec nie wiecej nie pozostalo jak obserwowac ,liczyc skurcze ,czy sie nasila bol ....brzuch mega twardy sie robi i zazwyczaj jesli juz sie zaczyna powoli to dzidzia malo co sie rusza.

kama wiesz co ja to bym teraz najchetniej wypalila z paczke fajek ;/spila browara na rozluznienie...
Ale zes zapas zrobila :)

tweenie matko Ty masz ciagle jakies jazde ze sluzba zdrowia ;/no i co dalej ??

emih mowisz,ze bedziesz rodzic a K z boku u pielegniarek bedzie czekac :)

dzamena myslalam ,ze juz na porodowce walczysz ,a Ty maraton jak zawsze..pokaz wozek ??
wogle masakra ..co napisali ;/

przypomnialo mi sie,ze baaaardzo dobry sposob na wywolanie porodu jest szalwia ..zrobic mocny napar i wypic z pl szklany ..i tak za 2 dni..
dlatych ktore juz w terminie zaraz beda .

torba dla malucha spakowana .bym zapomniala o waznej rzeczy smoczku :)

Do góry