reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

reklama
kurcze, to wychodzi na to, że kupowanie takie wózka wielofunkcyjnego to chwilowa sprawa, skoro ma się go zmienić po roku???

Ewcik na to wyglada ze po roku bedziemy szukac nowych ,mysle ze nie dotyczy to tylko wozkow,dlatego tez nie chce na ten pierwszy pojazd mojej cory wydawac kupe kasy.

tak sie zastanawiam z czym zjesc placki ziemniaczane,z czym wy je jadacie?

Kurczę, ile mam tyle opinii :) To chyba zależy od dziecka i od jakości tego wielofunkcyjnego wózka. Bo moje znajome mamy używały spacerówki z zestawów (jedna Mutsy, druga Teotonia) do ponad drugiego roku życia. Spacerówki się sprawdzały, a dzieciaczki lubiły sobie pospać przy dłuższych spacerkach, więc parasolki nie bardzo się nadawały. I one mnie właśnie namówiły na dobry wielofunkcyjny, coby za chwilę nie szukać spacerówki - jak na tańszą parasolkę będzie za wcześnie. Parasolki miały obie, ale używały tylko do jeżdżenia po hipermarketach, bo na spacerki to dzieciaki wolały zwykłe spacerówki.

kama, placki albo ze śmietaną, albo z cukrem :)

keejt - witam i gratuluję zaszczytnego tytułu :happy2:
Byłam po bułki maślane na śniadanko i zaszłam do laboratorium. Okazało się, że muszę mieć swoją glukozę. Normalnie człowiek tyle płaci i jeszcze musi dokładać do tego interesu.:baffled: I w dodatku muszę stawić się o 7. Ahahaha ciekawe, czy wstanę. Co prawda nie robię tego jutro, ale muszę się psychicznie nastawić:-D
Co do wózka, zaczyna mi być wszystko jedno. Nie wiem jakaś taka znieczulica mnie dopadła. Może w czerwcu się przebudzę, albo jeszcze w maju, ale teraz myślę o innych rzeczach :-)

O i zaczął mi się 7 miesiąc wg suwaczka, ale moja niunia i tak jest 5 dni młodsza, więc...

perla - a Ty wlasnie taki kremowy kupilas? Jak z brudem na nim?

ewcik, kropa - moja kolezanka prawie po 2 latach sie przerzucila na lekka spacerowke, to zalezy od wielu rzeczy, przede wszystkim od wzrostu dziecka, jak mu nozki juz beda zwisac albo sie nie bedzie miescil to trzeba zmienic, czesto tez jest zmieniany bo na swiecie pojawia sie 2 dziecko i stelaz jest potrzebny. Lekka parasolka to nie jest juz duzy wydatek, ale tez mnie to przerazilo jak Pani w sklepie mimochodem mi rzucila, ze po poltora roku to spacerowke i tak sie zmienia! :/

keejt - gratuluje i zazdroszcze ogromnie!

ewa81, ewcik - moj mezus przyszedl do mnie raz zpracy i sie mnie pyta czy my bedziemy ten monitor oddechu kupowac, nic o tym zupelnie nie wiedzialam!! jak zaczylam czytac to bylam w szoku!

kama - placki z dodatkiem cebulki w srodku i do tego jakas surowka a na nie soik z pomidorkow i cebulki! o! jami! si emi zachcialo!
Brykam na joge! choc wymeczona jestem po tym sprzataniu!

Oj kobitki, na prawde kamień z serca :-) Dzięki wszystkim :-D
Louise, kierunek studiów: inżynieria środowiska (nie mylić z ochroną) a specjalność: ogrzewnictwo, wentylacja i ochrona atmosfery

czy w ciągu ostatnich 2 tygodni miały miejsce jakieś ważne wydarzenia?? Czy Kama już po ślubie??

my tu marudzimy, że mamy problem z wyborem imienia dla dzidzi, a z boku wątek o dziewczynie, która urodziła czworaczki. To jest dopiero dylemat. A jeszcze jakby mi się urodziło 4 chłopców !?! :-D

Cześć dziewczynki
wielkie buziaki dla wszystkich z osobna- ale całuśna jestem ;),
Ja dziś na chwilkę bo nie wiem gdzie ręce włożyć a chę tak rozsądnie- pół godzinki leżenia, pół sprzątania itd co by się nie sforsować i święta w innym miejscu niż u mamy spędzić...

Keejt- wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!!
Agatha- pamiętam, trzymam kciuki i czekam na opis zdarzenia :cool2:
Ashika, Mammi- gdzie jesteście? ODezwały się dziewczyny? Czy ktoś coś wie?- jeśli nie, to napiszę do nich sms-ki....

Heloł, wstyd się przyznać ale niedawno wstałam:-(

Po pierwsze to nie pojechałam na zakupy z M bo spać mi się chciało no i on stwierdził że od 10ej to za późno bo miał gdzieś spotkanie a musiałby mnie odwozić bo szkoda mi było w moim paliwka:-pwięc pojechał sam i az jestem ciekawa co sobie kupił:tak:

mysza ty wiesz, z karkiem lepiej jak mu dałam poleżeć:-D

rusia to czekamy na fotki, a krokieciki domowe mniam mniam;-)ja nic w tym roku nie robie bo remontem za dwa tygodnie się tłumacze:-Dzresztą jedziemy do teściów a tak zawsze duzo pychot więc o siebie się nie martwie:-)

aneta ja chyba z 4 razy na siku wstawałam i teraz jakaś niedoj.......a jestem:-Dco do ekranizacji książek to ja uwielbiam Bożą podszewke, już czytałam chyba z 3 razy:-)a serial nie wkręcił mnie wcale:no:ale oglądałam ostatnio film "Marlyn i ja" a książki co prawda nie czytałam konkretnie tej ale inną biograficzną tego autora gdzie nawiązywał do książki o tym tytule i muszę przyznać że atmosfera filmu była taka "książkowa", może aktorzy dobrani, nie wiem, ale było to bardzo bliskie temu co sobie wyobrażałam czytając książkę i wogóle film był super:tak: czekam na zdjęcie po fryzjerze;-)

agatha to trzymam kciuki aby nie było to jakieś bardzo nieprzyjemne:sorry2:

mruczka udanego usg;-)

patipaula ty drobniaczku:-)ale najważniejsze że wyniki oki;-)

aisim dobrze że humorek dziś lepszy;-)no właśnie nie wiadomo co z asiką, nie odzywa się:no:a mammi nasza zapracowana bardzo;-)szkołe rodzenia ja zaczynam 4 maja.

louise udka ponoć nie można wędzonego:-(myśmy też pomysleli , zadziałali i zaskoczyło w drugim cyklu a teblety odstawiłam rok wcześniej bo M stwierdził że i tak planujemy i tak, i jak się zdarzy to będzie:-)ale uważalismy przez ten rok i jakoś nie wpadło nam się ale gdybyśmy pewnie trząśli portami żeby nie to by zaskoczyło:-) ja mam czasem smaka na cole albo pepsi ale najbardziej to uwielbiam wodę gazowaną polaris z biedrony, juz lata całe:tak:

ania_pesta no podziwiam, stoisz na rzęsach z niewyspania i taaakie danie szykujesz:-)

dzamenko jestem jestem, zaspałam dzisiaj:-pja wózeczek tez ok. 1000zł kupuje ale jakbym zarabiała z 50 000 miesięcznie to nie m,ówię że nie kupiłabym droższego który mi się podoba:-Dalbo gdyby mi ktoś sprezentował:-p

ewcik ja używałam długo dwufunkcyjnego bo moja chciała głównie chodzić więc wystarczył ale parasolkę taka najtańszą też kupiłam, na wyjazdy typu wakacje , zakupy, do takiego doraźnego wożenia.Pamiętajmy że będziemy jeździć zimą z półtorarocznym maluchem więc taka solidna spacerówa się wtedy przyda na dobrych dużych kołach;-)

kama ja placuchy jadam same albo z cukrem albo z sosikiem mięsnym a'la węgierskim czyli z papryką groszkiem i co tam chcesz wrzucić do niego i keczup albo sos tzatziki na to;-)

Władca pierścieni:-Djesteście NIEMOŻLIWE:-D:-D:-D

keejt to gratulacje:-)teraz już masz luzik;-)

emih to dobrze że tak dozujesz pracę, ja ostatnio tez tak dozuję a anwet poszłam dalej i dozuję więcej tego "leżeć":-Dnie odezwały się jeszcze gagatki:no:

reklama
Oj kobitki, na prawde kamień z serca :-) Dzięki wszystkim :-D
Louise, kierunek studiów: inżynieria środowiska (nie mylić z ochroną) a specjalność: ogrzewnictwo, wentylacja i ochrona atmosfery

czy w ciągu ostatnich 2 tygodni miały miejsce jakieś ważne wydarzenia?? Czy Kama już po ślubie??

keeejt ale jajka :-) ja tez mialam uzupelniajace magistersie inzynieria srodowiska. a podstawowe - inzynierskie: inzynieria i ochrona srodowiska :-):-):-) a pracujesz w zawodzie? jaki mialas temat pracy?-o ile moge zapytac i o ile masz ochote pisac tutaj, oczywiscie

Do góry