reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lipiec 2010

reklama
oczekiwanie poziom glukozy jest na paoczatku badany i to robia z krwi przy okazji innych badan,a to co sie pózniej pije czyli glukoze to badania krzywej cukrowej .
jedyneczka ja tez wole sie ogolic bo jakos tak nie chcałabym sie taka obrosnieta do porodu połozyc .

Patipaula gratuluję kolejnej córeczki, a powiedz co chcieliście? Jak M. zareagował?

A ja dziś zadzwoniłam do przychodni, żeby się umówić na 15-go do mojego gina i dowiedziałam się, że od 1 lutego tam nie pracuje :szok:, a ja potrzebuję zwolnienie koniecznie od 15-go, bo z wychowawczego przecież zrezygnowałam, a do pracy nie wrócę :baffled:, no i umówiłam się do jakiejś babki, ale mnie pielęgniarka tak "dodatkowo" wcisnęła. A na wszelki wypadek umówiłam się też na wizytę na 16-go do mojego gina, tylko w innej przychodni, ale wolałabym nie zmieniać przychodni, bo wiem, że w tamtej gorsze usg mają, no i dojazd gorszy. Jak mi ta lekarka wystawi zwolnienie to zostanę, żeby mi prowadziła ciążę, no chyba, że mi nie przypadnie do gustu :confused:. Ehhh, a już się tak dobrze układało, a teraz będę się niepotrzebnie denerwować :dry:.

Patipaula gratuluję kolejnej córeczki, a powiedz co chcieliście? Jak M. zareagował?

A ja dziś zadzwoniłam do przychodni, żeby się umówić na 15-go do mojego gina i dowiedziałam się, że od 1 lutego tam nie pracuje :szok:, a ja potrzebuję zwolnienie koniecznie od 15-go, bo z wychowawczego przecież zrezygnowałam, a do pracy nie wrócę :baffled:, no i umówiłam się do jakiejś babki, ale mnie pielęgniarka tak "dodatkowo" wcisnęła. A na wszelki wypadek umówiłam się też na wizytę na 16-go do mojego gina, tylko w innej przychodni, ale wolałabym nie zmieniać przychodni, bo wiem, że w tamtej gorsze usg mają, no i dojazd gorszy. Jak mi ta lekarka wystawi zwolnienie to zostanę, żeby mi prowadziła ciążę, no chyba, że mi nie przypadnie do gustu :confused:. Ehhh, a już się tak dobrze układało, a teraz będę się niepotrzebnie denerwować :dry:.

Ja chciałam synka (musze sie oswoic z ta mysla ze to dziewczynka-przekonam się dokładnie 24 lutego na połówkowym), a mezowi było wszystko jedno.Cieszy się i się śmieje ze się zdziwi jego mama bo była pewna ze bedzie chłopak-nie raz nam wróżyła z obrączki przez te 10 lat małżenstwa i zawsze nam wychodziło ze będziemy mieć trójkę dzieci -2dziewczynki i 1 chłopca. Nawet moja pani ginekolog obstawiała ze bedzie chlopak.

geperty miałam identyczna sytuacje z moja gin jak byłam w tamtym tygodniu to sie okazało ze moja ginka jest ostatni dzien i mówiła ze niestety ale to nie od niej zalezy.ide teraz do innej bo jestem zapisana na 16 lutego,podobno z opini słyszałam ze fajna ale czy to wiadomo

kama korzystaj z pobytu i baw się nadal tak dobrze jak dotąd:tak:

kasik dobre z siostrą, ale kocha widać mame bo chciała odwiedzać:-D

emih nie pamiętam kiedy perla miała wrócić. A mruczka się też nie odzywa,przeoczyłam coś? Masz badania jutro na cyto ponowne?Fajny mężuś z tymi mazidłami, jaki dbały o swoje dobro:-)mój nie robi mi takich niespodzianek ale na szczęście na kosmetyki mi nie żałuje, to już ja się skąpa zrobiłam ostatnio bo na budowę wszystko bym odkładała:happy2:
cześć Dziewczyny!!
Jedyneczko dzięki za troskę:-)
Ostatnio chorowałam trochę i miałam taką rwę,że musiałam leżeć w domu. Potem pojechałam do cioci na wieś, a od 2 dni muszę nadrabiać zaległości...
Miałam też straszny sen-urodziłąm córeczkę z oczami pieska huski-takie niebieskie z granatową obwódką...Lekarz powiedział,że to przez kieliszek szampana, który wypiłam na Sylwka...

Jestem ;-)
oczekiwanie niestety wieczór dzisiaj samotny bo M rano pojechał do pracy na 24 h więc relaksuję się bo mam dzisiaj całe łóżko dla siebie :-D:-D:-D:-D

mammi - ja też tego jarząbka nie znalazłam na liście, może jakis nowy...;-)
A co do wizyty, to przykre. Facet faktycznie nie powinienien był tak sie zachować, ale najważniejsze żeby był dobrym specjalistą. Może miał zły dzień i sam teraz żałuje:-). Każdy tak chyba ma, ja też staram się być ok, ale czasem moje samopoczucie bierze górę i nie dokońca jestem miła. Później zazwyczaj wewnętrznie jest mi głupio, więc może warto dać mu szansę;-).

Dobra zmykam do łazienki, bo padam z nóg, dopiero od rana weszłam do domu, bo musiałąm odwiedzić po pracy rodziców i jakieś zakupy zrobić:confused:.
Może jeszcze dziś zajrzę, jeśli nie - miłych snów, a niektórym możliwości zaśnięcia:-).

reklama
Jeśli chodzi o tą moją ostatnią wizytę to tak jak pisałam na infekcję dostałam Pimafucin i dodatkowo Furaginum, no i teraz siusiam na jasno żółto :szok: miała któraś z Was kiedyś te tabletki?

Do góry