reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
Vanilka powtórzę to co edytowałam w poprzednim poście.Zazdroszczę Ci słoneczka za oknem:rolleyes:
No niemiło....Zwłaszcza,że jestem na minusie od początku ciąży i staram się ograniczać.Niektóre dziewczyny już 5 przybrały,a ja ani grama,a i tak mu zle:baffled:Wogóle był jakiś wkur.....bo strasznie dużo pacjentek miał....Może przęmęczony...

mammi a co on mysli ,ze bedziesz chudla w ciazy :confused:
Przeciez tez jesz masz zachcianki jak kazda kobieta .
Tymbardziej ,ze tylko 1 kg masz na plusie ..co za jelop !!

Licząc od pierwszej wizyty to mam -1 kg.Na tamtej wizycie było -2.
W sumie to dobry ginekolog,nawet go lubię i na ogół na nim psów nie wieszam,ale dziś się zdenerwowałam.To jest człowiek konkretny,rzeczowy,a dla mnie to ważne,ale dziś...no cóż...postaram się o tym zapomnieć;-)
Chciał mi robic USG,ale powiedziałam mu,że miałam robione wczoraj,więc zrezygnował,ale jak zapytałam,czy płeć dałoby się już poznać to stwierdził,że dopiero w 20 tyg:confused:Może to wina gorszego sprzętu,bo 3D to on w gabinecie nie ma.

kasik nie znam nietety tego lekarza:no: Pierwszy raz słyszę to nazwisko i nawet na liście specjalistów szpitala Ujastek go nie ma:shocked2: Może pracuje tylko w przychodni przyszpitalnej...

mammi no wiesz co paranoja,człowiek idzie teraz do lekarza i czuje sie jakby na skazanie szedł.sorki ja wiem ze kazdy ma prawo byc zmeczony ale lekarz któremu płacisz 120 zł a który cie nie słucha i ma ciebie głeboko gdzies to jakas paranoja,on z was pacjetek ma dziennie cała moja miesieczna wypłate a nie potrafi poswiecic pól godz

tiffi tak-przez 1 miesiac placi pracodawca
Tak właśnie myślałam, ale coś niby nastąpiły zmiany, ale teraz to już jestem na zwolnieniu i tyle
jedyneczka no właśnie, jak ja mam tą maszynką się wydepilować, potem mam czerwone krostki, a tak po kremie byłam gładziutka. A swoją drogą ciekawa jestem jak to jest przy porodzie, bo wiem, że trzeba się przygotować
mammi co do suchej skóry to ja mam bardzo suchą, tylko ja leniwiec jestem i jak mam się usmarować cała to mi się nie chce. A co do dzieci to nieźle kombinują i uwierz to nie kwestia wychowania, a po prostu bycia wśród społeczeństwa, robią wszytsko co mogą by coś ugrać. Apetyczna ta twoja cytrynka. Mammi ja też mam te wyniki ujemne, to źle???? a wyniki takie:
VDRL ujemny,
Antygen HBs ujemny,
P-ciała p?Toxoplasma gondi IgM <3AU/ml
P-ciala p?Toksoplasma gondii IgG <3 IU/ml
P-ciala p/CMV IgM <8 AU/ml
P-ciala p/CMV IgG 2,8 IU/ml
emih a ty mówisz o jakimś zamkniętym wątku. Ja chętnie się pojawię
maruśka co do zemsty faraona, moim zdaniem nie da się jej ustrzec w takim sensie że powiedzieć, że kogoś spotka a kogoś innego nie. Ja byłam 2 razy (1 razem było ok 2 dopadło mnie), wódeczka i inne specyfiki nie skutkują, wszystko zależy od twojej flory bakteryjnej i tego jak zareaguje twój organizm. Mnie bardzo dopadło - nasza jelitówka przy tym to pieszczocha brzucha. Musiałam jechać do lekarza dostałam dwa zastrzyki domięśniowo i dożylnie
mysza ja mam morfologię co 4 tyg na każdą wizytę, ostatnio miałam TSH i T$ dodatkowo. Ja lubię warzywa na patelnię, chyba są zdrowsze niż nie jedna potrawa
vanilka ja nie byłam na zakupach ciążowych i nie mam żadnych spodni, chodzę w dawnych niedopiętych, ale muszę pojechać na zakupy

Dziewczyny czy możecie coś więcej napisać o tym połówkowym, co się na nim dzieje i w końcu kiedy powinno być przeprowadzane. Bo mnie gin kazał iść w 23 tyg - powiedziała, że wtedy najlepiej

Ja już po wizycie, ale po kolei. Generalnie wyniki ok, hemoglobina i hematokryt mam poniżej, ale nie chce mi gin przepisać żelaza z powodu zaparć. Zaparcia są bardzo duże, więc mam syrop brać i czopki glicerynowe i niestety hemoroidy więc mam maść. To moja główna przypadłość -niestety. Na USG mam iść dopiero w 23tyg pytałam, czy to nie za późno, ale ona powiedziała, że wtedy najlepiej wszystko widać. Chyba ostatnia dowiem się jaka płeć, bo to USG będę miała w połowie marca. Trochę się denerwowałam, al doktor przyłożyła mi jakieś ustrojstwo do brzucha i słyszałam jak bije serduszko, więc się trochę uspokoiłam. Nadal muszę brać duphaston, bardzo twarda szyjka. Trochę podpytałam o różne rzeczy nawet o sok malinowy i pani doktor powiedziała, że można tylko w umiarkowanych ilościach (raz dziennie do herbaty jest ok). No i mam zwolnienie i jeszcze -2kg od początku ciąży

Ja tez juz po wizycie.

Byłam badana wszystko ok. Miałam tez USG dopochwowe i normalne(zwykłe normalne u mnie w przychodni nie ma 3d). U niuni wszystko ok. Tak niuni-wszystko wskazuje ze bedzie dziewczynka. Powiedziała ze moze się mylić,ale nic nie dynda miedzy pośladkami. Połówkowe mam 24 lutego-więc wtedy powiedziała ze będzie lepiej widac (i bardziej bedzie widać płeć)- bo bedę miała robione na innym sprzęcie(w innej przychodni).
Na bóle brzucha przepisała mi nospe forte 3x1tab, i mam odpoczywać nie chodzic dużo i się nie przemęczać. Powiedziała ze to moja druga ciąża i dlatego te bóle krzyza juz sa.
Następna wizytę mam 2 marca i przed wizyta mam zrobić test obciążenia glukozą. Mam tez zrobić badanie na HIV.Powiedziała mi gdzie mam iśc-i tam mi zrobią za darmo.

mammi rozumiem Twoje zdenerwowanie bo 120 zl to nie mały grosz ale rzeczywiście gin musiał mieć zły dzień skoro ogólnie jestes z niego zadowolona, lekarz tez czlowiek ale tego glupiego komentarza o slodyczach mogl sobie darowac.
Ja tez od poczatku ciazy przytylam 0,4 kg a tak ciagle waga spada, jak nie o 2,5 kg to na ostatniej wizycie ponad kg, ale jemy co chcemy wiec wydaje mi sie ze dzidzia dostaje wszystko na co ma w danej chwili ochote;-)

reklama
tiffi tak mowia wlasnie ze w 22 tyg najlepeij polowkowe bo wtedy najlepiej wszystko widac. A bada lekarz na takim USG wszytskie narzady dzidzi, w sumie chyba najwazniejsze serduszko. a rozumiem ze od jutra leniu****esz 30 dni tak???

Do góry