reklama
M
mammi
Gość
Vanilka powtórzę to co edytowałam w poprzednim poście.Zazdroszczę Ci słoneczka za oknem
No niemiło....Zwłaszcza,że jestem na minusie od początku ciąży i staram się ograniczać.Niektóre dziewczyny już 5 przybrały,a ja ani grama,a i tak mu zle
Wogóle był jakiś wkur.....bo strasznie dużo pacjentek miał....Może przęmęczony...

No niemiło....Zwłaszcza,że jestem na minusie od początku ciąży i staram się ograniczać.Niektóre dziewczyny już 5 przybrały,a ja ani grama,a i tak mu zle

M
mammi
Gość
Licząc od pierwszej wizyty to mam -1 kg.Na tamtej wizycie było -2.
W sumie to dobry ginekolog,nawet go lubię i na ogół na nim psów nie wieszam,ale dziś się zdenerwowałam.To jest człowiek konkretny,rzeczowy,a dla mnie to ważne,ale dziś...no cóż...postaram się o tym zapomnieć;-)
Chciał mi robic USG,ale powiedziałam mu,że miałam robione wczoraj,więc zrezygnował,ale jak zapytałam,czy płeć dałoby się już poznać to stwierdził,że dopiero w 20 tyg
Może to wina gorszego sprzętu,bo 3D to on w gabinecie nie ma.
kasik nie znam nietety tego lekarza
Pierwszy raz słyszę to nazwisko i nawet na liście specjalistów szpitala Ujastek go nie ma
Może pracuje tylko w przychodni przyszpitalnej...
W sumie to dobry ginekolog,nawet go lubię i na ogół na nim psów nie wieszam,ale dziś się zdenerwowałam.To jest człowiek konkretny,rzeczowy,a dla mnie to ważne,ale dziś...no cóż...postaram się o tym zapomnieć;-)
Chciał mi robic USG,ale powiedziałam mu,że miałam robione wczoraj,więc zrezygnował,ale jak zapytałam,czy płeć dałoby się już poznać to stwierdził,że dopiero w 20 tyg

kasik nie znam nietety tego lekarza

dzamena
Fanka BB :)
mammi no wiesz co paranoja,człowiek idzie teraz do lekarza i czuje sie jakby na skazanie szedł.sorki ja wiem ze kazdy ma prawo byc zmeczony ale lekarz któremu płacisz 120 zł a który cie nie słucha i ma ciebie głeboko gdzies to jakas paranoja,on z was pacjetek ma dziennie cała moja miesieczna wypłate a nie potrafi poswiecic pól godz
tiffi1
Tak właśnie myślałam, ale coś niby nastąpiły zmiany, ale teraz to już jestem na zwolnieniu i tyletiffi tak-przez 1 miesiac placi pracodawca
jedyneczka no właśnie, jak ja mam tą maszynką się wydepilować, potem mam czerwone krostki, a tak po kremie byłam gładziutka. A swoją drogą ciekawa jestem jak to jest przy porodzie, bo wiem, że trzeba się przygotować
mammi co do suchej skóry to ja mam bardzo suchą, tylko ja leniwiec jestem i jak mam się usmarować cała to mi się nie chce. A co do dzieci to nieźle kombinują i uwierz to nie kwestia wychowania, a po prostu bycia wśród społeczeństwa, robią wszytsko co mogą by coś ugrać. Apetyczna ta twoja cytrynka. Mammi ja też mam te wyniki ujemne, to źle???? a wyniki takie:
VDRL ujemny,
Antygen HBs ujemny,
P-ciała p?Toxoplasma gondi IgM <3AU/ml
P-ciala p?Toksoplasma gondii IgG <3 IU/ml
P-ciala p/CMV IgM <8 AU/ml
P-ciala p/CMV IgG 2,8 IU/ml
emih a ty mówisz o jakimś zamkniętym wątku. Ja chętnie się pojawię
maruśka co do zemsty faraona, moim zdaniem nie da się jej ustrzec w takim sensie że powiedzieć, że kogoś spotka a kogoś innego nie. Ja byłam 2 razy (1 razem było ok 2 dopadło mnie), wódeczka i inne specyfiki nie skutkują, wszystko zależy od twojej flory bakteryjnej i tego jak zareaguje twój organizm. Mnie bardzo dopadło - nasza jelitówka przy tym to pieszczocha brzucha. Musiałam jechać do lekarza dostałam dwa zastrzyki domięśniowo i dożylnie
mysza ja mam morfologię co 4 tyg na każdą wizytę, ostatnio miałam TSH i T$ dodatkowo. Ja lubię warzywa na patelnię, chyba są zdrowsze niż nie jedna potrawa
vanilka ja nie byłam na zakupach ciążowych i nie mam żadnych spodni, chodzę w dawnych niedopiętych, ale muszę pojechać na zakupy
Dziewczyny czy możecie coś więcej napisać o tym połówkowym, co się na nim dzieje i w końcu kiedy powinno być przeprowadzane. Bo mnie gin kazał iść w 23 tyg - powiedziała, że wtedy najlepiej
Ja już po wizycie, ale po kolei. Generalnie wyniki ok, hemoglobina i hematokryt mam poniżej, ale nie chce mi gin przepisać żelaza z powodu zaparć. Zaparcia są bardzo duże, więc mam syrop brać i czopki glicerynowe i niestety hemoroidy więc mam maść. To moja główna przypadłość -niestety. Na USG mam iść dopiero w 23tyg pytałam, czy to nie za późno, ale ona powiedziała, że wtedy najlepiej wszystko widać. Chyba ostatnia dowiem się jaka płeć, bo to USG będę miała w połowie marca. Trochę się denerwowałam, al doktor przyłożyła mi jakieś ustrojstwo do brzucha i słyszałam jak bije serduszko, więc się trochę uspokoiłam. Nadal muszę brać duphaston, bardzo twarda szyjka. Trochę podpytałam o różne rzeczy nawet o sok malinowy i pani doktor powiedziała, że można tylko w umiarkowanych ilościach (raz dziennie do herbaty jest ok). No i mam zwolnienie i jeszcze -2kg od początku ciąży
Ja tez juz po wizycie.
Byłam badana wszystko ok. Miałam tez USG dopochwowe i normalne(zwykłe normalne u mnie w przychodni nie ma 3d). U niuni wszystko ok. Tak niuni-wszystko wskazuje ze bedzie dziewczynka. Powiedziała ze moze się mylić,ale nic nie dynda miedzy pośladkami. Połówkowe mam 24 lutego-więc wtedy powiedziała ze będzie lepiej widac (i bardziej bedzie widać płeć)- bo bedę miała robione na innym sprzęcie(w innej przychodni).
Na bóle brzucha przepisała mi nospe forte 3x1tab, i mam odpoczywać nie chodzic dużo i się nie przemęczać. Powiedziała ze to moja druga ciąża i dlatego te bóle krzyza juz sa.
Następna wizytę mam 2 marca i przed wizyta mam zrobić test obciążenia glukozą. Mam tez zrobić badanie na HIV.Powiedziała mi gdzie mam iśc-i tam mi zrobią za darmo.
Byłam badana wszystko ok. Miałam tez USG dopochwowe i normalne(zwykłe normalne u mnie w przychodni nie ma 3d). U niuni wszystko ok. Tak niuni-wszystko wskazuje ze bedzie dziewczynka. Powiedziała ze moze się mylić,ale nic nie dynda miedzy pośladkami. Połówkowe mam 24 lutego-więc wtedy powiedziała ze będzie lepiej widac (i bardziej bedzie widać płeć)- bo bedę miała robione na innym sprzęcie(w innej przychodni).
Na bóle brzucha przepisała mi nospe forte 3x1tab, i mam odpoczywać nie chodzic dużo i się nie przemęczać. Powiedziała ze to moja druga ciąża i dlatego te bóle krzyza juz sa.
Następna wizytę mam 2 marca i przed wizyta mam zrobić test obciążenia glukozą. Mam tez zrobić badanie na HIV.Powiedziała mi gdzie mam iśc-i tam mi zrobią za darmo.
mammi rozumiem Twoje zdenerwowanie bo 120 zl to nie mały grosz ale rzeczywiście gin musiał mieć zły dzień skoro ogólnie jestes z niego zadowolona, lekarz tez czlowiek ale tego glupiego komentarza o slodyczach mogl sobie darowac.
Ja tez od poczatku ciazy przytylam 0,4 kg a tak ciagle waga spada, jak nie o 2,5 kg to na ostatniej wizycie ponad kg, ale jemy co chcemy wiec wydaje mi sie ze dzidzia dostaje wszystko na co ma w danej chwili ochote;-)
Ja tez od poczatku ciazy przytylam 0,4 kg a tak ciagle waga spada, jak nie o 2,5 kg to na ostatniej wizycie ponad kg, ale jemy co chcemy wiec wydaje mi sie ze dzidzia dostaje wszystko na co ma w danej chwili ochote;-)
reklama
oczekiwanie
tiffi tak mowia wlasnie ze w 22 tyg najlepeij polowkowe bo wtedy najlepiej wszystko widac. A bada lekarz na takim USG wszytskie narzady dzidzi, w sumie chyba najwazniejsze serduszko. a rozumiem ze od jutra leniu****esz 30 dni tak???