reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

kasik myślałam,że na Ujastku robią.Jeżeli nie to się napewno nie zdecyduję na tą laserową cesarkę,bo jestem zdecydowana na poród włąśnie na Ujastku:tak:Zresztą bliznę i tak już mam(malutką zresztą) więc dla mnie to nie ma znaczenia.Myślałam,że może pózniej łatwiej się dochodzi do siebie.

Co do tej laserowej cesarki to mammi raczej chyba głownie chodzi o to że blizna będzie mniej widoczna bo dochodzenie do siebioe po takim zabiegu to chyba takie samo!! Swoje trzeba wycierpieć!!

reklama
Aisim mój synek urodził się 56cm długi i ważył 3470g, ubranka w rozmiarze 56 nosił miesiąc z kawałkiem :tak:, ale też trzeba patrzeć na długość bo czasem ten sam rozmiar różni się z długości o 3-5 cm, a tyle to dziecko urośnie przez 1-2 miesiące :tak:.

taaaaaaaaaaaaaa promocje a moze jeszcze by jaki rabat dali za krotszy okres porodu.No ale wiesz ja to sie normalnie zastanawiam czy sobie aby nie brac kredytu i nie fundnac,najwyzej przez rok nie bede jadła ,to i tez szybko schudne
No w wawie koszt 10-12tyś poród w prywatnym szpitalu,klinice

Ale u mnie pada śnieg, pada śnieg, a ja leniwie dziś siedzę sobie, zaraz pomyślę o obiedzie - dziś znów leniwe z bułką tartą cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem
- uwielbiam

dziewczyny zrobila Wam sie juz taka kreska ciemniejsza na brzuchu od pepka w dol? bo mi sie wlasnie zaczela robic :szok::szok::szok: nie za wczesnie to aby troche??? widzialam na zdjeciach ze kobiety maja ale to juz jak jest duzy brzuszek. a u mnie nie jest za duzy. no co prawda nie jest tez ta kreska b widoczna dopiero taki ciemniejszy cien. ale jest-wlasnie dzis zauwazylam

tiffi a u nas cudne slonce i blekitne niebo i zero padajacego sniegu-wszystko sie topi. pycha obiadek :tak::-)
ja robie dzis grzybowa z hortexu-bardziej mi smakuje niz robiona przez kogos :zawstydzona/y::-D

Ostatnia edycja:
kasik myślałam,że na Ujastku robią.Jeżeli nie to się napewno nie zdecyduję na tą laserową cesarkę,bo jestem zdecydowana na poród włąśnie na Ujastku:tak:Zresztą bliznę i tak już mam(malutką zresztą) więc dla mnie to nie ma znaczenia.Myślałam,że może pózniej łatwiej się dochodzi do siebie.

Ja też tam idę, ale nie wiem czy będę rodziła naturalnie czy przez cc. Zalezy jak zdecyduje lekarz, mam astmę i w 8 miesiącu musze to skonsultować z moim pulmunologiem, wszystko będzie zależało od mojej wydolności oddechowej. Na początku ciąży nie widział przeciwskazań, ale kazał pojawić się w 8 mies.;-)

dziewczyny zrobila Wam sie juz taka kreska ciemniejsza na brzuchu od pepka w dol? bo mi sie wlasnie zaczela robic :szok::szok::szok: nie za wczesnie to aby troche??? widzialam na zdjeciach ze kobiety maja ale to juz jak jest duzy brzuszek. a u mnie nie jest za duzy. no co prawda nie jest tez ta kreska b widoczna dopiero taki ciemniejszy cien. ale jest-wlasnie dzis zauwazylam

tiffi a u nas cudne slonce i blekitne niebo i zero padajacego sniegu-wszystko sie topi. pycha obiadek :tak::-)
ja robie dzis grzybowa z hortexu-bardziej mi smakuje niz robiona przez kogos :zawstydzona/y::-D

Ja jeszcze tej krechy nie mam, nawet nie wiem kiedy ona powinna sie zrobić:shocked2:

U nas chyba też ładnie, słonko świeci, ale więcej nie wiem bo dziś kocykuję na kanapie;-)

ide zmyc gary-calyyyyy zlew. ja nie wiem ale jak siedze w domu to je produkuje w zastraszajacym tempie-dopiero umyte i znow pelno...:wściekła/y: no i obiad trzeba wstawic...

kasik w sumie taka niepewnośc to jest chyba wkurzająca.Ja już dwukrotnie upewniałam się-pytając mojego gina,czy aby na 100% będzie cesarka,żebym potem jakiejś niespodzianki nie miała;-)

louise linię mam,co prawda nie jest bardzo wyrazna,ale jest:happy2:

Zmykam na zakupki;-)

I ja się witam z rana:tak:

emih mam nadzieje że M dotarł cały i zdrowy i właśnie się nim cieszycie;-)

maruśka a ile osób pracuje u was?bo ponoć jak do 20 (u mnie tak jest)to zus wypłaca:-(

louise połóż się kwietuszku i nie przemęczaj Brałaś coś na ten brzuszek?

mammi ale sen, nie mogę i ta Vanilka okładająca bobo liściami kapusty:-D

a no widzisz, u nas pracuje 2000 osób :-)

reklama
Ale Wy dziewczyny dzisiaj rozgadane, wkońcu doczytałam, ale już wszystko prawie zapomniałam, chyba musiałabym normalnie zeszyt jakiś mieć i notatki robić ;)

Jeżeli chodzi o ubranka to moja Nadinka jak sie urodzila miała 55 i 3450, pierwsze 2 tyg nosiła 50 póxniej 56, 62 a po dwóch mies 74. start miała ostry a póxniej juz troche przystopowala.

Z koszulami to ja miałam 2 swoje rozpinane na guziczki, w szpitalu dawali ale mialam je do kostek a z przodu rozporek do karmienia do krocza więc...

co do kupna stanikow to mysle ze jeszcze troche za wczesnie, nie wiadomo jak mocno nas napąpują maleństwa

a co do linii na brzucholcu to ja jeszcze nie mam a ostatnio to mi się pojawiła może w 38 tc

Do góry