reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Witajcie kochane!:-)

Ja dzis dużo później niż zwykle, ale wzięłam dziś urlop na rządanie i postanowiłam się porządnie wyleżeć przez weekeng, bo katar mam gigant. Zrobiłam sobie więc wypasione śniadanko (twarożek z jogurtem naturalnym, cebulką,papryczką i ogóraskiem - pycha) i spałaszowałam je na kanapie pod kocykiem, teraz leże popijając herbakę z sokiem malinowaym. Wczoraj w/g waszych wskazówek wypiłam to gorące mleko z czosnkiem, msłem i miodem - ohyda:wściekła/y:. Ale jakoś dałam rady...

Nie przebrnęłam przez wszystkie posty, więc wybaczcie jak przeoczyłam coś ważnego. Widzę jednak, że odbyła się tu jakas poważna stanikowa debata;-).

atabe - aby zdjecie szwów nie bolało:-)
louise - krzywa cukrowa jest niestety obowiązkowym badaniem i żadnej z nas nie ominie. Słyszałam, że u nas w jednym labolatorium, jeśli przyniesiesz cytrynę i dasz ją przed zrobieniem miksturki, to Ci ją wgniatają. Wtedy podobno znośniej się to pije. Może więc spróbujcie spytać o to u siebie, ja na wszelki wypadek zabiorę ze sobą cytrynę;-)

reklama
Witajcie kochane!:-)

Ja dzis dużo później niż zwykle, ale wzięłam dziś urlop na rządanie i postanowiłam się porządnie wyleżeć przez weekeng, bo katar mam gigant. Zrobiłam sobie więc wypasione śniadanko (twarożek z jogurtem naturalnym, cebulką,papryczką i ogóraskiem - pycha) i spałaszowałam je na kanapie pod kocykiem, teraz leże popijając herbakę z sokiem malinowaym. Wczoraj w/g waszych wskazówek wypiłam to gorące mleko z czosnkiem, msłem i miodem - ohyda:wściekła/y:. Ale jakoś dałam rady...

Nie przebrnęłam przez wszystkie posty, więc wybaczcie jak przeoczyłam coś ważnego. Widzę jednak, że odbyła się tu jakas poważna stanikowa debata;-).

atabe - aby zdjecie szwów nie bolało:-)
louise - krzywa cukrowa jest niestety obowiązkowym badaniem i żadnej z nas nie ominie. Słyszałam, że u nas w jednym labolatorium, jeśli przyniesiesz cytrynę i dasz ją przed zrobieniem miksturki, to Ci ją wgniatają. Wtedy podobno znośniej się to pije. Może więc spróbujcie spytać o to u siebie, ja na wszelki wypadek zabiorę ze sobą cytrynę;-)
kasik ratujesz zycie-czyli ze mozna dodawac cytryne i nie przeklamuje wynikow :) to ja sobie wezme na bank i sama dodam jak cos bo akurat cytryna to zawsze u mnie zwalcza mdlosci :tak: a ty sie kuruj kochana-pod kocykiem caly weekend wypoczywaj i spozywaj naturalne leki :-):tak:

Vanilka Mnie ratują głównie lumpki.Część ciuchów kupuję w H&M,ostatnio odkryłam C&A.Oni mają rozmiarówkę prawie każdego ciucha do 48:happy2:
W zwykłym sklepie kupienie ciucha w moim rozmiarze graniczy z cudem.Choć podobno w tesco jest też większa seria, w Carrefour zdarzaja się też czasami,ale tamte ciuchy jakoś mnie nie przekonują:baffled:A jeżeli chodzi o Ciebie,to widziałam zdjęcia i nie powinnaś mieć problemu z zakupem ciuchów w "zwykłych"sklepach:no:

Kurka miałam już żylaka na nodze po poprzedniej ciąży i niestety zaczął rosnąć:-(
mammi jak zaczne puchnac to wiem jak bede wygladac :baffled:
tutaj to i nawet do 52 rozmiarowka .

jedyneczka tak ja jadlam na sniadanie ptasie mleczko :happy2:
zdrowo co ;-)
Moj m jak wraca zawsze z pracy kupuje bo uwielbia ,a ja mu podjadam :happy2:

Ja juz tutaj zaliczylam picie glukozy :tak:tylko ,ze mi akurat to smakuje :happy2:
jak rozpuszczona wata cukrowa :happy2:
z racji ,ze moj tato ma cukrzyce wiec musialam miec dokladne badanie cukru .

louise no widzisz, też piłam ten płyn po czarnobylu i pamiętam tylko że coś mdłe to było i tak samo mam z glukozą, pewnie od wrażliwości zalezy a ty widać wrażliwiec smakowy:tak:kasik ma racje, słyszałam o tej cytrynie, może to coś dla ciebie.

kasik i bardzo dobrze że wzięłaś wolne i polegujesz, oby szybko przeszło.
Ale wiecie teraz chorowałam ok. tygodnia bez leków(oprócz wapna i rutinoscorbinu ale w niewielkich ilościach) a normalnie to szpikowałam się pastylkami na gardło, gripeksami, witaminami, syropami i kroplami do nosa ale chodząc do pracy cały czas i choroba trwała 2-3 tyg. Widać jakie ważne jest samo wyleżenie choroby.Niby od zawsze to wiadomo ale teraz tak na sobie sprawdziłam.

jedyneczko to prawda. wylezenie wazne. ale tez firmy farmaceutyczne robia niezly biznes na chorych i chorobach (patrz szczepionki na swinska grype ;-)) a prawda jest taka ze wiele z rzeczy posiadanych przez nas w kuchni daje rownie dobre efekty w leczeniu lekkich przeziebien. ale czasemniestety antybiotyk jest wskazany bo nic innego nie pomoze i mozna sobie zaszkodzic...

louise to racja, napędzją sobie kaskę do kiesy :wściekła/y:. Najgorsze że zanim lekarz przepisze antybiotyk powinien być wymaz zrobiony i od razu wynik podług którego dobiera lek a u nas szkoda gadać, metodą prób i błędów dobierają i to też często mają swoje firmy "ulubione". Mnie babcia zawsze opatulała pierzyną, polopirynka,poconko i pomagało najlepiej:-)

wiecie co własnie u nas w łódzkiej gazecie na pierwszej stronie jest kobitka na łózku,czeka na badanie w prywatnej klinice bo bedzie tam rodzic koszt porodu to jedyne ponad 6000 tys.nie chce któras adresu?nawet gdybym miała ta kase choc nie mam to chyba bym sie nie zdecydowała na taki poród

wiecie co własnie u nas w łódzkiej gazecie na pierwszej stronie jest kobitka na łózku,czeka na badanie w prywatnej klinice bo bedzie tam rodzic koszt porodu to jedyne ponad 6000 tys.nie chce któras adresu?nawet gdybym miała ta kase choc nie mam to chyba bym sie nie zdecydowała na taki poród
a tu 2 tys.funtow

reklama
jedyneczkaTak jak dziewczyny mówia nie przejmuj sie swoja księgowa. Teraz cała ciążę mozna być na zwolnieniu.

tiffi1Tez na sniadanko u mnie dziś była jajecznica. Szampon tez mi poradziła, ale najpierw mam tym płynem sprubować i myc dziecięcym szamponem.
A jaki szampon ci poleciła???
jedyneczka co do zdolności dzieci to bywa rzeczywiście różnie.Ja się dobrze uczyłam, ale trochę pyskata byłam (w obronie uciemiężonych i niesprawiedliwości)
a co do pracy z geniuszami, pracowałam z takimi, to są bardzo mądre (nie przemądrzałe dzieci) i wcale nie musisz wiedzieć wszystkiego, oni tego nie potrzebują, najgorsze jest to, że nauczyciele nie potrafią z nimi pracować, a głownie pracuje się z nimi w kontekście społecznym, ale to długa historia
oczekiwanie ja za stringami nigdy nie przepadałam, no właśnie a co do koszuli to fakt, trzeba by coś znaleźć
atabe fajne te koszule
staniki no z tymi rozmiarami to nie ma co się sugerować, ja mam mały biust, ale w Polsce 75%kobiet nosi 75b a to bzdura, bo tak naprawdę jak mi kiedyś wyliczono ja powinnam nosić jakiś 60E i co wy na to (a mam niewielki biust). Także podstawa to pójście do dobrego sklepu gdzie ktoś profesjonalnie cię zmierzy. jak vrałam ślub szukałam stanika 65 obwód, nie znalazłam. Bardzo niedobrane nosimy staniki. Moja bratowa ma bardzo duży biust i powinna mieć 65H czy jakoś tak.
Generalnie jest tak, że dobrze dobrany biustonosz powinien być ciasny pod biustem, czyli jak nosisz normalnie 75 to pewnie po dobrym wymiarowaniu powinnaś nosić 65. A jak chcecie się dowiedzieć więcej polecam wejść na forum "lobby dla biuściastych" na gazeta.pl a tam są specjalistki i jak podacie swoje rozmiary one wam powiedzą jaki rozmiar powinnyście nosić. Skorzystajcie bo warto, a efekty was zaskoczą
JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 43 - LOBBY__BIUŚCIASTYCH:) - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
aisim ja chcę kupić jakieś spodnie na allegro, ale żeby miały proste nogawki nie rozszerzane, czy ty może takie kupiłaś jak tak to podaj link
Vanilka no fakt w UK to ceny w H&M to ceny są naprawdę niskie a w Pl lipa, strasznie drogie są ubrania ciążowe
louise na allegro można kupić taniej, ale czasem to porażka, raz kupiłam biustonosz i laska włożyła go w kopertę przyszedł cały pozaginany i nie nadawał się do niczego
dzamena to badanie jest koszmarne, moja przyjaciółka wczoraj dzwoniła, że musi powtarzać i wypić podwójną dawkę

Do góry