reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Witam:-)

malewa my kupujemy kołyskę-taką do pół roczku.Dzidzia będzie w niej spała tak ok.4 miesiące.Jak Szymonek skończy 2 latka to kupimy mu tapczanik,albo fotelik,a dzidziusia przeniesiemy do łóżeczka:tak:Między naszymi dzieciaczkami jest tylko miesiąc różnicy;-)Będziesz kupowała podwójny wózeczek?

Ja teraz na wiosnę kupie dla Nadii jakąś lekka spacerówke typu laska, ona i tak woli zdecydowanie chodzić niż w wózku siedzieć, najwyżej jeden wózek będe pchać a drugi ciągnąć ;-)

reklama
Magdzia ja jak Patipaula też jestem z Gdańska :tak:, a ty skąd jeśli można wiedzieć?

Malewa mój synek przerzucił się na duże łóżko jak miał 2,5 roku, ale ma taki normalny tapczan jak dla dorosłego, bez barierek itp, jakbym miała pośrednie łóżeczko to bym pewnie przeniosła go wcześniej :tak:, a twoja córcia będzie miała ponad 1,5 roku i takie łóżeczko jak pokazałaś, tzn z wysokimi, obszernymi barierkami myślę, że się sprawdzi :tak:.

Byłam dziś w laboratorium co wiązało się z rannym wstaniem :baffled:, a na dodatek, któraś z was podzieliła się bezsennością również ze mną, bo w nocy 2 godziny leżałam i spać nie mogłam, a jak o 6-stej mi się udało zasnąć to zaraz wstawać trzeba było :dry:, ale jestem niewyspana :dry:.

A Ty z jakiej dzielnicy jesteś-Ja z Orunii

Mruczka a gdzie wyczytałaś,że opryszcza wargowa jest grozna?Ja jak byłam w ciąży z Szymusiem tez miałam opryszczkę,ale nie przypuszczałam,że ta na ustach jest grozna dla dzidzi:confused:

GepertyDzięki.Mam nadzieję,że wystarczy rozmowa.Z resztą u nas bardziej zawsze sprawdza się rozmowa niż awantura,bo ta raczej nic nie daje;-)

malewaSzymonek jeszcze sporo czasu na spacerach spędza w wózku i nie mam pojęcia co robić:unsure:Pewnie kupię wózek jako ostatnia.Poczekam do czerwca,wtedy będę widzieć jak często mały używa wózka i czy konieczny jest podwójny.

mammi wydaje mi sie że latem jeszcze nie taki problem, najgorzej jesień jak jest chlapa i zima jak śnieg. Bo moja Nadinka to po śniegu najbardziej sie lubi czołgać, może do przyszłego roku jej przejdzie. Ahh myśle że jeszcze dużo dylematów będziemy miały

Malewa, Mammi, mój synek porzucił wózek jak miał rok i 7 miesięcy, może wasze bąble też szybko z niego zrezygnują, a w razie czego myślę, że taka dostawka do wózka by się sprawdziła :tak:, no ale jak dłuższy dystans to już gorzej :baffled:, przydałby się M. i drugi wózek :sorry2:.

Malewa, Mammi, mój synek porzucił wózek jak miał rok i 7 miesięcy, może wasze bąble też szybko z niego zrezygnują, a w razie czego myślę, że taka dostawka do wózka by się sprawdziła :tak:, no ale jak dłuższy dystans to już gorzej :baffled:, przydałby się M. i drugi wózek :sorry2:.
cze dziewczynki!
jeali chodzi o lezeczka to moj maluch spi w turystycznym! w lipcu nowa dzidzia przejmie turystyczne, a Krisowi kupimy drewniane lozeczko ze szczebelkami, ale takie w ktorym odczepia sie boczne panele ze bszczebelkami i powstaje tapczanik dla juniora, np. taki:
NEW CHILDS HAUCK BERLIN BABY COT BED & SPRUNG MATTRESS on eBay (end time 23-Jan-10 22:00:25 GMT)
a wozeczek podwojny bedziemy kupowac, bo nie wyobrazam sobie jedna reka pchac wozek, a druga prowadzic drugie dziecko... jestesmy zdecydowani po poczytaniu opinii na taki:
GRACO STADIUM DUO KOLEKCJA 2009 GWAR PL PROMOCJA (879087794) - Aukcje internetowe Allegro

hej dziewczyny :)
Ja wstałam niedawno i zjadłam sniadanko :)
Zimno u nas -jakieś -5 stopni więc dzisiaj chyba spacer sobie podaruje.
Dzisiaj na obiad na obiad mam ogórkową i już się nie mogę doczekać-w ciązy bardzo zupy mi smakują :)
Mruczka nie martw się opryszczką-napewno nie zaszkodzi dziecku.

reklama
Witamy sie z rana:-) My dzisiaj wstalismy o 4 , czyli godzine pozniej niz wczoraj:-D
A i moj M mi zrobil niespodzianke bo mialo go nei byl a dzwoni rano o 8 zebym mu drzwi odkluczyla bo stoi pod drzwiami:-):-):-):-)

Do góry