reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

To ja jem chyba za Was wszystkie tu. Mam taki apetyt i nic mi nie przeszkadza, dziś zjadłam pizze Guseppe z salami a zagryzlam pączkiem z pistacja, teraz jem płatki czekoladowo bananowe ze spienionym mlekiem z ekspresu :D
Miałam tak w pierwszej ciąży. Mdłości towarzyszyły mi tylko przez chwilę około 8 tygodnia, pierwszy i drugi trymestr był do przeżycia, dopiero trzeci zmiótł mnie z planszy 😆 Obecnie zaczynam dopiero 4 tydzień a od paru dni nie mam ochoty absolutnie na nic, na myśl o jedzeniu jest mi niedobrze. Wczoraj wymiotowałam dwa razy czując się cały dzień jak flak i dziś pół dnia męczyły mnie mdłości 😓 W nocy nie mogę spać... W domu dwulatka z mamozą, która nie usiedzi w miejscu 🫠

reklama
Miałam tak w pierwszej ciąży. Mdłości towarzyszyły mi tylko przez chwilę około 8 tygodnia, pierwszy i drugi trymestr był do przeżycia, dopiero trzeci zmiótł mnie z planszy 😆 Obecnie zaczynam dopiero 4 tydzień a od paru dni nie mam ochoty absolutnie na nic, na myśl o jedzeniu jest mi niedobrze. Wczoraj wymiotowałam dwa razy czując się cały dzień jak flak i dziś pół dnia męczyły mnie mdłości 😓 W nocy nie mogę spać... W domu dwulatka z mamozą, która nie usiedzi w miejscu 🫠
Ja za to w pierwszej ciąży od 7 tygodnia do 13 🤮🤮🤮 a do końca ciąży nie mogłam myć zębów miętową pastą 🤮🤮 oby teraz sie nie powtórzyło… dodatkowo chciałabym być teraz też aktywna , bo w pierwszej przez te rzyganie odpuściłam wszystko … nie dość że 25 kg na plus (z 50 na 75 - ale po porodzie dość szybko karmiąc spadło - dużo tu zrobiły opuchnięte nogi ) to jeszcze ta zadyszka przy próbie porodu naturalnego 🫣

I ja 😀 i Ewi 😀

Ja też mogę jeść wszystko, nie odrzuca mnie, tylko mi niedobrze. Najczęściej jak zjem to przechodzi na chwilę. Najgorzej jak w nocy się budzę 🙂↕️
czasami mam takie uczucie jakbym mocno głodna była i z głodu byłoby mi niedobrze ale to sporadycznie i chwilowo.

Do góry