reklama
atabe
Fanka BB :)
Mi też lekarz kazał brać na razie tyko kwas foliowy.Właśnie ja tez jestem ciekawa jak z tym becikowym. Ale dlaczego by mieli nie dawać becikowego jak się chodzi prywatnie.To by byla głupota.
wiem, ze głupota, ale jest dużo sprzecznych informacji w necie i sama zaczęłam się zastanawiać...
ania_pestka
Fanka BB :)
Dziewczyny a jak u was z witaminkami,lykacie cos?Bo w UK zalecaja tylko kwas foliowy a w poprzeniej cos tam bralam ale to bylo prawie 7 lat temu???
Ja na razie tylko kwas foliowy, a dodatkowe witaminy to lekarz na pewno zleci za jakiś czas, chyba po pierwszym trymestrze.
_WiKtOriA_
Szczęśliwa mama
witam cala ciaze chodzilam prywatnie nalez sie normalnie. Bo wyplacaja na podstawie aktu urodzenia i pesel do tego ;-)Dziewczyny jak to jest z tym becikowym? czy jeśli moją ciąże poprowadzi lekarz przywatnie, a nie na nfz to dostane becikowe?
Też słyszałam, ze przechodzenie ciazy jest dziedziczne....
...i to mnie trochę uspokaja...bo maja mama i moja siostra przechodziły całą ciąże bezobjawowo....
Ja chcę już do gina....bo oszaleje...w poniedziełek mam wizytę...to będzie wg OM 6 tydzień 2 dzień...jak myslicie, zobaczy już coś konkretnego? Serduszko na przykład?
Tak powinnaś juz coś zobaczyć Dzidzia powinna miec ok +/- 4 mm i serduszko powinno juz bić!! Także trzymam kciuki!!
Ja ide na wizyte terazw piątek i też nie moigę się doczekać!!
mój gin kazał mi brać tylko kwas, ale nie wiem czy później da mi jeszcze coś innego
Ja też biorę tylko folik tz żelazo + kwas bo miałam niedawno anemię! Ale przy piątkowej wizycie zapytam o jakieś suplementy diety, jakieś witaminy i minerały może! Ale lepiej jak gin coś poleci niż samej kupic w aptece!! Przynajmniej ja tak myślę!
Dziewczyny jak to jest z tym becikowym? czy jeśli moją ciąże poprowadzi lekarz przywatnie, a nie na nfz to dostane becikowe?
Spoko dostaniesz becikowe! Tylko teraz przepisy się zmieniły i tezeba mieć zaświadczenia od lekarza ze chodziłąś w czasie ciązy na badania i wizyty! Te zaświadczenia trzeba pokazać i na tej podstawie wypłacają.
Jeśli się nie mylę trzeba 2 zaświadczenia na trymestr!! ale tego nie jestem pewna!!:-)
reklama
witam cala ciaze chodzilam prywatnie nalez sie normalnie. Bo wyplacaja na podstawie aktu urodzenia i pesel do tego ;-)
Wiktorio tylko że ty juz urodziłąś a teraz od 1 listopada przepisy się zmieniły i jest troszkę inaczej ale wypłacają czy chodzi się prywatnie czy państwowo to nie ma znaczenia!:-)