reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

witajcie dziewczynki :))
Ja wstałam już , ale kompletnie mi się nic nie chce.Ja mam w piątek wizytę i juz o niej powoli myślę :)Już będe miała czwarty raz usg.
Ja też jestem za nowym wątkiem zamkniętym-tego głównego nie zamykajmy.....
Dziewczyny ja się troszkę martwię bo nic nie przytyłam -no może 0,5 kg a to już drugi trymestr-brzuszka też prawie nie widać, mam nadzieję ,że dzidzia rośnie.

reklama
Madzik ja myślę że nie ma się czym martwic z tym tyciem!! Teraz dopiero się zaczenie!! W drugim trymestrze powinnyśmy tyć około 0,5 kg na tydzień, ale to chyba tez nie jest regułą!!

Oczekiwanie - nie martw się rozłąka, przynajmniej zatęsknicie za sobą porządnie!! A tenc zas napewno szybko zleci))

Dzień dobry wszystkim:-):happy2:

Rano wyprawiłam córę do szkoły,M zawiózł ją jak zwykle i przysnęło nam się jeszcze z Szymonkiem.Wstałam przed chwilą:zawstydzona/y:W ciagu dnia nie sypiam,ale teraz od jakiegoś miesiąca mogłabym spać do 11:-p
Papierosy też paliłam.Zaczęłam jak miałam 17 lat,potem przerwa w ciąży i roczna na karmienie,a potem znowu zaczęłam i ostatecznie rzuciłam ponad 2,5roku temu jak staraliśmy się intensywnie o dziecko.Teraz papierochy strasznie mnie denerwują,a najgorsze jest to że M wypali pół na klatce i zostawia sobie takiego śmierdzącego petka na pózniej.A jedzie ten petek na całe mieszkanie:dry:Podobno taki jest najlepszy:errr:Chyba jednak nigdy nie zrozumiem mężczyzn...

Vanilko kochana życzę zdrówka;-)Wygląda na to,że każda musi to chol...przeziębienie w ciązy przejść.

emih popieram Twoją kandydaturę jak najbardziej:tak:

aisim zastanawiałam sie właśnie rano,czy się pojawisz i proszę- jesteś:-)Super.

M wynalazł gdzieś dom 50km od Krakowa na wsi zabitej dechami za 150 zł miesięcznie.Jedziemy zobaczyć.Była by fajna odskocznia od miasta na weekendy,ferie i wakacje.Dzieciaki miałyby gdzie poszaleć.Zmykam więc.Do popołudnia;-)

nie zapomniala...tylko pamietala ,ze chorobsko macie.
no i jak bylas juz u poloznej??ciekawa jestem usg:happy2::happy2:

oczekiwanie oooo to rozlake przymusowa macie:baffled:
spoko spoko! ;-)
no to widze ze u Ciebie tez chorobsko! trzymaj sie i sie kuruj! herbatka z miodem, imbirem i cytrynka lub z sokiem malinowym, mleko z maslem, miodem i czosnkiem, Rutinoscorbin itd.
w poprzedniej ciazy leczylam przeziebienie na poczatku 9 miesiaca... :sorry2:
u poloznej bylam 30.12! oddalam siusiu i krew do badania, no i tona papierkow...
dobrze ze juz w srode to USG!!! :-)
Oczekiwanie wspolczuje strasznie! wiem co to taka rozlaka w naszym stanie... :-(
Aisim bardzo sie ciesze! :tak:

Witam się z rana:-)

Mammi, nie wiedziałam, że takie są zasady wątku zamkniętego, jeśli tak, to jestem za pomysłem dwóch wątków.

Ja już dzisiaj w pracy, kaszel powoli przechodzi i już jest lepiej.

Używałyście kiedyś płynu do uszu, do rozpuszczania woskowiny?
Chcę kupić mojej małej, bo po katarze zatokowym mam wrażenie, że gorzej słyszy, nawet jestem tego pewna. Tylko nie wiem czy taki płyn działa, nazywa się Acerumen.

Agata

Najlepszy jest dla dzieci Audispray Baby, do Acerumenu misiałabyś jeszcze sól fizjologiczną dokupić.

O mnie też nikt nie pamięta..
Może za mało pisuję. Ale czytam Was regularnie. U mnie jeszcze nie koniec gości, a ja już jestem baardzo zmęczona...
Pozdrawiam poniedziałkowo:-)

Ojej ale tu sie działo na wątku, nie nadażam - zaczynam czytać bo juz sie pogubiłam. W domu miałam gosci i nie miałam czasu na komputer. Zaczynam czytanie o tyle o ile jestem w stanie nadrobic w pracy ;)

spoko spoko! ;-)
no to widze ze u Ciebie tez chorobsko! trzymaj sie i sie kuruj! herbatka z miodem, imbirem i cytrynka lub z sokiem malinowym, mleko z maslem, miodem i czosnkiem, Rutinoscorbin itd.
w poprzedniej ciazy leczylam przeziebienie na poczatku 9 miesiaca... :sorry2:
u poloznej bylam 30.12! oddalam siusiu i krew do badania, no i tona papierkow...
dobrze ze juz w srode to USG!!! :-)
Oczekiwanie wspolczuje strasznie! wiem co to taka rozlaka w naszym stanie... :-(
Aisim bardzo sie ciesze! :tak:

to szybko masz to usg skoro dopiero poszlas ..no ale w sumie to tu sie idzie dopiero jakos ok 12 tyg.Ja musze zazwonic i sie umowic do polzonej ...a co mi sie chce :baffled: mam pytanko z innej beczki ;-)Jaka jest u Was w miescie cena <mniejwiecej > domku 2 bedr .??

mammi zazdroszcze !! my tez zawsze chcielismy miec jakas odskocznie ...noo ale moze kiedys ;-)

madzik na tycie czas jeszcze przyjdzie :happy2:

hej piękne:-D
Nie chce mi się dzisiaj jeść:baffled: obudziłam się o 11 wypiłam herbatke i czekam na głód- ale nie przychodzi, za to troche mnie mdli, czyżby mdłości wróciły:szok:
zazdrosze wam tych sanek:tak: ja dziś sama cały dzień to jedynie przez okno sobie na śnieg popatrze...
Mam do was pytanie- czy macie wszystkie zęby wyleczone< Vanilki nie pytam;-)> bo ja nie i własnie nie wiem czy się zmusić i iść? bo czytałam że nie wolno tak w ciązy chodzić...ale czy to nie przesada?sama już nie wiem.

Ja pytałam o to lekarza ostatnio - powiedział mi żwe wizyta u dentysty jest nawet wskazana po 13 tc nie wiem czemu po 13. Tak powiedział żeby leczyc na bieżąco by nie było stanu zapalnego

to szybko masz to usg skoro dopiero poszlas ..no ale w sumie to tu sie idzie dopiero jakos ok 12 tyg.Ja musze zazwonic i sie umowic do polzonej ...a co mi sie chce :baffled: mam pytanko z innej beczki ;-)Jaka jest u Was w miescie cena <mniejwiecej > domku 2 bedr .??

mammi zazdroszcze !! my tez zawsze chcielismy miec jakas odskocznie ...noo ale moze kiedys ;-)

madzik na tycie czas jeszcze przyjdzie :happy2:
zaproszenie na USG przyszlo mi juz dawno, gdzies przed Swietami, bo u Nas USG robi sie w Szpitalu, a nie tam gdzie "stacjonuja" polozne... wez pod uwage ze to moje 1 USG... :sorry2:
a cena Cie interesuje jesli chodzi o wynajem czy kupno? my wynajmujemy narazie 1 bedroom w centrum miasteczka za 450£, ale na wiosne bedziemy zmieniac na 2 bedroom i mozna juz znalezc za 600£ z ogrodkiem... przeprowadzaj sie! ;-)

reklama
cena wynajmu mnie interesowala .To podobnie jak u nas od 550 z ogrodkiem .
A moj m wczoraj cos zaczol temat ,ze chyba bedziemy musieli domek wynajac bo z dwojka dzieci to juz ciasniej ...no i ogrodek by sie przydal .
u nas usg tez w szpitalu robia :tak:

Do góry