reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Witam niedzielnie :happy2:
Spicie chyba jeszcze?
Wczoraj wymiotowalam po buraczkowej:baffled:chyba mi cos zaszkodzilo ...bo zjadlam tylko jedna miseczke wiec nie objadlam sie na maxa :baffled:

kiedy jest ten program ciaza z zaskoczenia ??

spadam na sniadanko :happy2:

reklama
dziewczyny , jak tylko chciałam ostrzec odnośnie wymiotów. Ja niestety na święta wylądowałam w szpitalu. Pilnujcie zebyście sie nie odwodniły i jeśli wymioty są bardzo intensywne to koniecznie do lekarza po leki. Moja ginka niestety zignorowała objawy u mnie i na ponad tydzień wylądowałam w szpitalu nabawiając się dodatkowych problemów.

Tyle ze jak wymiotuje to w domu oddychaja z ulga bo oznacza to ze nie bede miala sily na humory i zlosc :zawstydzona/y: i kompletnie nie rozumiem jak mozna ledwo otworzyc oczy i leciec przytulic sie z kibelkiem :-(

Witam lipcóweczki:-)
Przeczytałałam o tej dziewczynie z depresją,poszperałam trochę w necie i nie rozumiem czemu ona do innego psychiatry nie poszła.Jeżeli chodzi o branie antydepresantów w ciąży to zdania lek.są podzielone,ale jest duża grupa psych.którzy je przepisują pacjentkom.
martitka Witaj:happy2: A skąd te przypuszczenia,że urodzisz wcześniej?Przeczucia? Zapraszamy do Nas:tak:
Vanilka mam nadzieję,żę dziś jest już ok.Może buaczki były nieświerze?
U mnie chwalić Pana za to od wczoraj spokój w wymiotami,ale nie chcę zapeszyć;-)
aisim a gdzie Ciebie kochana wcięło???

Co do filmów o ciąży to ja raczej unikam bo tam często jakieś komplikacje są pokazane i pózniej się schizuję.Ostatnio na 1 oglądałam dokument jak matka z biedy i bezradności musiała noworodka do adopcji oddać i uryczałam się potem ja bóbr.Aha!Wczoraj w necie oglądałam jeszcze filmik o mamie z wieloraczkami w brzuszku.Ale miała GIGANTYCZNY brzucholek:szok:Mega wielki;-)
Napadało sporo śniegu więc jedziemy z dzieciakami na sanki.Oczywiście M będie robił za zaprzęg bo ciężarnej ciągnąc sanek nie wolno;-)
Ale posta walnęłam...Szok

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mammi Witaj :happy2:
Ja osobiscie znam kolezanke ktora od poczatku ciazy bierze psychotropy !!!
tylko lekarz zmniejszyl jej dawke na te najmniejsza.Termin ma na styczen ,nie wykryto chorob u dziecka wiec zdrowe jest .
Ona od lat choruje na nerwice i depresje wiec lekarz jej powiedzial ,ze berdziej moze zaszkodzic dziecku odstawienie lekow niz zazywanie najmniejszej dawki w czasie ciazy .
co do zupy to buraczki byly ze sloika i octu tam bylo ,tak mysle ,ze ten ocet mi nie podszedl :/

Ashika juz drugi trymest zaczelas ,moze zaraz odpusci

cześć dziewczyny, witam sie niedzielnie...

Mi się dziś nic nie chce, córa do tej pory w piżamie biega, chyba też zaraziła się moim olewactwem ;-) A może to biegunka- chyba żeśmy się obydwie wczoraj przez barowe żarcie czyms podtruły :wściekła/y:

Martika, witaj, zapraszamy do nas jeśli masz ochotę...

Vanilka, Ashika? I jak sie bidulki czujecie? Powinny juz chyba te mdłości i wymioty ustać? Ok, ja też mam mdłosci ale to po duphastonie, ale wy? Czyżby nie miało odpuscic do końca? Jak miałyscie w poprzednich ciążach?

Mamajulia, mnie równiez przestało interesować wszystko to co do tej pory i mysli zaprzątają tylko dzidzia i wicie gniazdka tj. domek :-D

Oczekiwanie, ja oglądam ten program, nawet jakis miesiąc temu o tym tu pisałam, ale jakos wczoraj zapomniałam... Ognisty romans+ kłopoty n aTp1 mnie wciągnęły :-p

Supcio, zapewne to jednorazowe (jesli nie, to do lekarza) mi lekarka tłumaczyła, że dzieje się tak głównie u kobiet którym trofoblast tworzy się na przedniej ściance i zatyka szyjke macicy- przy wysiłku robią się krwiaczki. Z trofoblastu powstaje łóżysko (chyba?!) i w krotkim czasie powinno pójść do góry i takie plamienia ustaną (o ile to taki a nie inny przypadek)

Ostatnia edycja:
emih mam nadzieje ze to zatrucie to nic powaznego i tylko taki zbieg okolicznosci
My z synkiem tez mamy leniwa niedziele i lata w pizamie :tak:

Co do poprzedniej ciazy oprocz brzucha i puchniecia nic mi nie bylo i wlasciwie do samego konca pracowalam, dlatego teraz sie smieje ze jestem juz za stara na ciaze :-D

reklama
Do góry