reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Na wymioty to ja polecam herbatke granulowaną hipp dla niemowląt z kopru włoskiego, mialam kilka dni niedomagania i postawila mnie na nogi ;) plus masa mandarynek tylko to mi wchodzilo.
Słuchajcie, czy wam tez zdarzylo sie plamnać krwią? Mam nadzieje ze to nie bylo nic powaznego, troche sie wyglupialismy z eMem i zebralo nam sie na gilgotki i uciekanie, a jak poszlam pozniej siusiu to mi polecialo troche takiej krwi. :(

Jednorazowe to chyab nic groznego, a jak sie stresujesz to podjedz dzisiaj do lekarza, no chyba ze sie jutro znowu powtorzy to dla pewnosci lepiej do lekarza. po co sie stresowac i zastanawiac co to nie?;-)

reklama
Ja miałam krwawienia w drugim miesiącu, ale takie duże jak normalny okres. Wtedy musiałam chwilę być w szpitalu, a potem mi kazali kilka tygodni leżeć. No i tabletki podtrzymujące ciążę do końca I trymestru brałam przez to. Lepiej sprawdzić co się dzieje.

miałam takie jednorazowe, dzwonilam do ginki to powiedziala ze to od naszych zabaw;)
wiecej spokoju teraz, i zbierac sily bo do dzieciecia beda potrzebne. Ale jak sie powtorzy to mam przyjezdzac koniecznie.

Hej dziewczyny!

Witam się późno,rano spanie do 10, potem sprzątanie mieszkanka z M, potem wizyta u rodziców, później chodzenie po sklepach,teraz kolacyjka i tv no i w końcu na chwile chociaż net!

Oczekiwanie ja też patrzałam na "ciążę z zaskoczenia", fajny ten program,widziałam już 3 odcinek i mnie wciągnęło. Trudno uwierzyć,my to mamy tyle objawów,brzuszki już rosną itp.

Witam nowa mame MamaJulia

Chyba już idę powoli brać kąpiel i do łóżeczka,więc narazie dziewczyny!

Jejku jak Wy gonicie z tym pisaniem :-)
Ja tylko raz wymiotowałam (póki co) w święta u teściów. Ale to doprowadził mnie do tego zapach panujący w ich domu.:baffled: Nie dość, że nie chce im się sprzątać, to jeszcze sierść kota i jego zapach unoszący się w powietrzu. To wystarczyło :-D
Teraz czasem mnie mdli, ale tylko wieczorem. Muszę wtedy coś przekąsić i na szczęście mija.;-)
Za 1,5 h wraca moje kochanie. Już normalnie nie wiem co robić. Masakra jakaś. Dobrze, że ma teraz 2 dni wolnego, bo chyba bym oszalała.

Czesc dziewczyny:)

Podczytuje Was od kilku dni, dopisalam sie do mam sierpniowch, bo termin porodu mam na 1 sierpnia,ale na pewno urodze w lipcu;-) Wiec stwierdzilam, ze wypadaloby sie przedstawic.

Dziewczyny ogladacie program "ciaza z zaskoczenia" ?? Wlasnie leci na discovery T&L

a to tylko w soboty jest? nie slyszalam

vanilka wspolczuje

martitka-26 witam

Nadgonilam troche z praca, potem mnie film wciagnal troszke, wiec sie nie pokazywalam.

Jakos mi tak smutno teraz moze po tym filmie

A co do aktywnosci mnie tez sie nie chce i ze studiami tez ciezko sie zdopingowac a tu sesja sie zbliza i myslalam o stypendium ale jak tak dalej pojdzie to nici kompletne z niego bo co przeczytam zaraz zapominam az mnie to denerwuje :wściekła/y: siostra sie smiala ze mam mozg w ciazy rowniez :zawstydzona/y::-(

reklama
Ciężko jej cokolwiek poradzić bo nie podała miejscowości zamieszkania. Jednak wciąż pisze, płacze, złości się, to dobrze bo osoby w depresji nagle się uspokajają gdy już podejmą ostateczną decyzję o samobójstwie. Pozostaje tylko podtrzymywać ją na duchu i mieć nadzieję, że wytrzyma jeszcze te parę tygodni. Można spróbować poradzić jej domowe sposoby na przyspieszenie porodu (takie jak masaż piersi, który pobudza wydzielanie oksytocyny).

Do góry