reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Vanilka no właśnie.Powinna dostać jakieś leki.Biedna dziewczyna w końcu może niewytrymać i wtedy ani jej nie bedzie ani dziecka...Nie rozumiem podejścia tego lekarza:no:Rodzina tez jej nie rozumie,a człowiek w takim stanie często sam nie umie sobie pomóc.Nie będę tu straszyła szczegółami,ale miałam w dalszej rodzinie osobę,której chorobę każdy lekcewarzył,nikt nie zmusił jej do leczenia i od 7 lat nie ma jej już nami...:-(

Mały usnął wię na sanki dopiero po drzemce pójdziemy;-)

reklama
Ashika, ha! A myslałam ze tylko ja na "starość" zrzucam wszelkie objawy tej ciąży. W poprzedniej ciąży również ciągle biegałam, pracowałam, ciągle byłam w drodze- nawet tydzien przed porodem autobusem jechałam podpisac jakąś umowę :tak: Do tego kilka dni mdłości, żadnych krwawień itp itd A teraz? Od samego początku ciąży pomyslałam o L-4, ciągłe mdłosci, doszło krwawienie, wczoraj pierwszy raz od miesiąca wyszłam praktycznie z domu bo siedzieć z dupskiem powinnam... I tak sobie tłumaczę, że to wiek i "zmęczenie materiału" ;-)

emih mi lekarka przy biegunce kazała lezeć bo podobno rozluznione są wtedy mięśnie gładkie.Co prawda bardziej siedziłam niż lezałam,ale starałam się odpoczywać.

Vanilka, super że to tylko jednorazowy słoiczek Ci zaszkodził i jest ok...

Mammi, Vanilka, ja nie przeczytałam szczerze mówiąc, bo właśnie takie historie mnie przygnębiają, a byc może to ucieczka, bo przed zajściem w ciążę też chcialam iść do lekarza po napadzie nerwicy, ale... ciąża mnie "uzdrowiła" hi hi, a może to fakt że odsunęłam się od wszelkich problemów tak daleko jak się tylko dało :tak: :-D

Mammi, no co ty? Leżeć? Kiedy w końcu lekarz pomału pozwolił wracać do życia? :sorry2: Ani mi to w głowie, ale bardzo Ci dziękuję za troskę :tak: :tak: :tak: Myslę że juz nam przechodzi- przecież siedzę przed komp a nie w kibelku :cool2: to juz coś :cool2:

Mały usnął wię na sanki dopiero po drzemce pójdziemy;-)

Tez bym sie przeszla ale M w pracy a jak wroci mamy jechac do babci i zrobi sie ciemno :-(
Ciagle czekam na ten wyjazd na deske obiecany ale tak powoli to tego tez mi sie odechciewa i bynajmniej nie przez lenistwo tylko obawiam sie ze nie zmieszcze sie juz w spodenki :zawstydzona/y: chociaz rano nie jest tak zle ;-) i tak sie zastanawiam z czego ten brzuch i cala reszta jak waga minimalnie drgnela :szok:

i ja sie witam niedzielnie!!!
nadrobilam i calkowicie mi sie pomieszalo co u ktorej:baffled:
ja to jakos w swoj rytm wpasc nie umie,ciagle albo my w gosciach albo ktos u nas i dzisiaj jestem szczesliwa ze w koncu poczytam sobie was i poleniuch.uje na kanapie nawet obiadu gotowac nie musze bo dzisiaj w kuchni M rzadzi i to mnie bardzo cieszy:-)
ja nie wiem jak jutro na 6 do pracy wstane chyba dzwigiem mnie wyciagac beda taki spioch ostatnio ze mnie.

emih :-DTa lekarka to w ogóle trochę nadgorliwa była.Na dodatek to pediatra.Jak jej powiedziałam dlaczego biorę Duphaston to jakby mogła do końca ciąży kazała by mi leżeć.Była trochę przerażona więc może na wyrost kazała az tak uważać.

Ashika wyobraziłam sobie mnie na desce.Uśmiałam się sama do siebie:-DHipcio na stoku:-D

mammi to tez z tego wzgledu mi sie odechciewa ;-) bo jakos w spodnicy na stoku nikogo nie widzialam, no chyba ze na zdjeciach z poczatku poprzedniego wieku :-)

reklama
Witam robaczki :-)
Wstałam, pozmywałam w kuchni, zważyłam się :-D No poleciał mi w dół 1 kg. :-)
Za to wieczorem ważę o 5 więcej :-D:-D:-D:-D
Ja też jeszcze w piżamie. Wczoraj wszystko kupiłam, więc dziś nie wychodzę z domu.
Dziewczyny to moja pierwsza ciąża, lekarka dała mi L4, ze względu na moją pracę.
Jestem recepcjonistką w Hotelu w samym centrum W-wy :wściekła/y: W sumie praca jako taka, goście męczący i to bardzo, ale bardziej odpoczynek przyda mi się ze względu na personel z którym muszę się użerać. Same stare dewoty, które nie rozumieją mojego odmiennego stanu. Wg nich, skoro jestem najmłodsza to mam zapieprzać wszystkie nadgodziny, nocki, targać gościom bagaże.:baffled: Szkoda gadać.
Chciałabym jednak wrócić, bo w domu można oszaleć, ale ostatnio mój Dyrektor pofatygował się do męża i powiedział, że dla nich lepiej by było, gdybym już nie wracała, bo oni nie mogą nikogo zatrudnić :wściekła/y: CO za pacan ...

Do góry