reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2010

Nef no Basia najlepiej sika jak właśnie lata w samych gatkach a wydaje mi się że przy tej temp to torchę chłodno, więc poczekam na cieplejsze dni:)
U nas zrobienie jej pokoju wiążę się z przemeblowaniem całego domku. Oj ja meble wybierałam dobry miesiąc, przejrzałam całe foto forum Leroy Merlin, ale wybrałam, chciałam białe meble, a łóżko na razie zostawimy to co ma, bo nie chcę by miała za duży szok...ale albo dostanie łóżko Hemnes z IKEI (takie juz na 2 m) albo sundvik 160 cm. Zobaczymy jak wstawimy meble i jak będzie wyglądać. A kupilismy mebelki IKEA Stuva Bedsad. :)
Generlanie powiem Wam że po tych wszytkich zdjęciach co się naoglądałam swterdziłam, że kupimy meble a potem bedziemy myslec niektore pokoje sa tak napackane, jak dojdą zabawki to robi sie wielki miszmasz:( a ja chcialam by to byly mebelki dla niej, na jej wysokosc i na jej potrzeby:) zobaczymy co nam wyjdzie;P

Oki uciekam pakować Młoda:)

reklama
elmoo usmiałam się z tego wybiegania:-D
kropa raczej nie ten rejon, ale we wrzesniu mamy w warszawie lub okolicach/ nie wiem dokładnie bo dopiero na gębę byłam zapraszana
Gosia też jak mówiłam o weselu to robiła tany tany, śmieszne to było strasznie:-D

przypomniała mi się jedna scena z wesela, poprosił mnie do tańca wujek, a Gosia była tak niezadowolona i zazdrosna, że co spojrzała, to pokrzykiwała i w końcu musielismy skończyć tańczyć. Co ciekawe jak tańczyłam z jednym czy drugim dziadkiem to było ok i tylko się do nas śmiała.
No i o tate też nie byłą zazdrosna, jak tańczył z kuzynką:-D

my na razie mebli nie zmieniamy. Mamy jedną komodę i jedną szafkę- kredens. Lozeczko na razie tez zostaje, miesci się jeszcze i na dodatek tak się rzuca, ze z normalnego by spadlo.

Hej
U nas długi weeckend zaczął sie kichaniem i katarem.co wy dajecie na takie początki bardzo bym nie chciała by nam się to chociaż rozkrecilo.noc już była do bani, budziła się z rykiem parę razy:/ może macie coś skutecznego, oprócz lipomalu i wit c? Sprawa pilna;)

elmoo ja przy katarze smaruje pod noskiem maścią majerankową, psikam do noska wode morską w spreyu i pod materac pod główkę daję wielki atlas, żeby nie dusiła się wydzielnią. Czasem tez na talerzyku obok łóżeczka daję wyciśnięty przez praske czosnek, daje to dosyć mocny zapach.

jak gorączka to ibuprom i paracetamol na zmianę
w czasie choroby dostaje też witaminki Vibomil w kropelkach i jak ma kaszel to syrop sosnowy.

dziewczyny, ja się chyba zdecyduję na łóżko w kolorze mebli, chyba 180x80, myślę o takim
ŁÓŻKO ŁÓŻECZKO DLA DZIECKA DZIECIĘCE LUX 90X180 (2390236694) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Skrzat a mnie się strasznie nie chce iść na to całe euro, zwłaszcza, że byliśmy dzisiaj na stadionie odebrać bilety i sobie wyobraziłam tłum ludzi i że komunikacją publiczną mielibyśmy się tłuc:crazy: i do tego musiałabym oglądać 2 mecze, bo najpierw jest od 18 transmisja meczu otwarcia, a dopiero potem ten nasz...brr...
teściowie też przejawiają mierny entuzjazm, że mają przyjechac pilnować Gosi

chyba poszukam szczęsliwego zastępcy:-D

od razu sobie przypominam jak mój M ciągnął mnie do kina na Bonda, a ja tego szczerze nie cierpię

Ostatnia edycja:
Nef, fajne to łóżeczko. podobają mi się zwłaszcza te szuflady, mozna spokojnie pochowac pościel.

U nas kolejny krok w odpieluchowaniu- pierwsze sikanie w naturze.

mimo sukcesow, na jazdę samochodem zakladam pieluszkę.

I mam pytanie, czy korzystacie moze z majtek Huggies Little walkers? jesli tak, to jaki rozmiar? cos mis ie kojarzy, ze wypadają mniejsze

marta ja mam pieluchomajtki z pampersa i niezbyt je lubię, bo są grubsze od zwykłych pampersów
do auta też zakładam pampka, ale stajemy jak chce siusiu

zauważyłam, że jak długo wstrzymuje siusianie (w sensie ma pampka i nie wysadzam od razu na żądanie, bo np. nie ma warunków), to jak ściągam pampersa, żeby dziecko wysadzić, to obsikuje się już podczas sciągania:sorry: a ja jeszcze nie zdążyłam wszystkiego ściągnąć i przybrać pozycji na kucki. w efekcie są obsikane spodenki, już 2x miałam takie coś:baffled: czyli nie chce się zesikać w pampersa, a tylko poczuje "wiaterek" to sika

reklama
tiaa... oddałam bilet na euro szwagrowi...

a tu teściu przyjechał niby na strefę kibica, ale coś nie dotarł i wiecie co robimy?

siedzimy u mnie w domu przed telewizorem!!!!:crazy:

Do góry