reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2010

ja się z Polą ewakuowałam do dziadkow na ogrod. Pola szalala z kuzynami, dziadek ogladal mecz, a u nas w domu sam mąz przeziebiony i wsciekly.
:tak:
Bardzo nalegal, zebysmy pojechali do dziadkow, co bylo pod znakiem zapytania, bo Pola nei chciala robic siku, a ja nie chcialam z niewysikaną jechac.
:crazy:

Wyobrazilam sobie jej ryki w polowie drogi w scislym centrum i sikanie na bruk/mandat od municypalnych/wrzaski przechodniow

Ale w koncu zrobila, przemknelysmy przez Poznan w 15 minut:szok: (normalnie 45), ale chyba wszyscy siedzieli juz przed TV na meczu:-D

Jakos tak mi się udalo, ze widzialam i bramkę naszą i spalonego Grekow.

Pola tez się popisala, bo zrobila kupę w naturze. Najpierw krzyczala, ze siku, wiec zrobila na nocniku w ogrodzie, potem ze znow siku, ale akurat babcia wynosila nocnik, wiec ją wysadzilam i rzeczoną kupkę zrobila.

Babcia laskawie posprzatala, bo ja mam odruch wymiotny przy tych kupach nie w pieluszce:sorry:

poza tym jestem bardzo zadowolona, bo lecimy do Paryza na 5 dni w sierpniu! To bylo marzenie B, zastanawialismy się juz kilka lat nad tym, teraz tez się zastanawialismy, czy leciec z Polą, ale w koncu stwierdzilismy, ze lepiej jednak bez niej.

Niania ma przychozdzic, tesciowa wieczory i nocy, a my bez skrepowania bedziemy od rana do nocy włoczyc się po Paryzu.

juz musżę zacząc odkladac, bo sporo tych wakacji w tym roku. i na tą rzecz nie idę jutro do fryca na strzyzenie, tylko za tydzien na farbę i strzyzenie do tanszego, bo odrost juz straszy....

reklama
Babcia laskawie posprzatala, bo ja mam odruch wymiotny przy tych kupach nie w pieluszce:sorry:

:-D
to ja mam tak przy kupie do pieluszki:baffled: bardzo rzadko, ale się zdażało

ja już nie pamiętam tych pieluch niemowlęcych, półpłynnych kup i stalowych nerwów przy przewijniu, kiedy dziecko wierzgało, a kupa niemal wylewała się z pampersa:-D teraz to jest pełna panika:cool2:

acha, nie wiem czy na to wpadłyscie (bo ja nie wpadłam, ale mój M tak) lepiej jest kupę najpierw zalać wodą, a dopiero później wylewać, nie ubrudzi tak nocnika

A na wakacjach będzie super, zobaczycie, że dziecko sobie poradzi, a wy odpoczniecie od rodzicielstwa i wyszalejecie się jak za dawnych czasów.

Z naszego doswiadczenia mogę podpowiedzieć, że lepiej zawczasu mówić dziecku, że pójdzie do babci na ferie, ale rodzice będa myśleć i tesknić i przyjadą po nie i jeśli tylko jest taka możliwość - nocować u babci z dzieckiem ze 2-3 noce przed wyjazdem.

Nef, U nas będzie tak, ze to babcia tu się przeniesie. Babcia meiszka na drugim koncu Poznania, a kolo nas ma pracę.

Tak wiec będzie tu nocowac, a w czasie jej pracy będzie przychodzic niania, którą POla uwielbia. W międzyczasie moze moja mama tez bedzie przyjezdzac, zeby babci bylo razniej. Myslę więc, że Pola dobrze to zniesie, a my bardzo się na wyjazd cieszymy.

W lipcu czekają nas jeszcze wspolne wakacje nad polskim morzem, więc razem tez spedzimy czas.

Tak więc wakacje zapowiadają się ekscytująco- plus moj trzydniowy wyjazd z pracy na początku lipca i koncert we Wroclawiu (przeboje Queen!) Hurra!

a odnosnie rady z kupą, to dziękuję! dzisiaj tez prawie hafta nie puscilam....

Pola potrafi tez robic siku na toalecie na takiej klapie mniejszej, ale kupę coś sobie upodobała na nocniuku. Muszę ją do tej klapy przekonac.

CHociaz ogolnie nie mogę narzekac, to dwa tygodnie niecale wolania siku i kupy, więc niech się dziewczyna wprawia, potem na ten kibelek ją nauczę robic

Ostatnia edycja:
a ja właśnie skończyłam basi pokój:) kupiliśmy jednak łóżeczko kritter:) zobaczymy czy będzie w nim chciała spać po powrocie, ale mama mi mówiła że na działce też protestuje w turystycznym, chyba jej się to że zamknięte nie podoba,wybiera kanapę:) cieszę się że już gotowe, jeszcze naklejki idą poczta i muszę druga warstwe farby na krzesełka położyć;)
marta ale macie plany, paryż super my byliśmy z moim na druga rocznicę poznania, ale tydzień nam na wszystko nie starczył a lazilismy całymi dniami:) a co to za koncert z utworami quennu?
Nef a Twój w końcu był na tym meczu bo nie kumam;)

marta super plany wakacyjne, aż zazdroszczę, bo ja już jestem raczej po wakacjach

ta nakładka sedesowa faktycznie może być dobrym rozwiązaniem
u nas najpierw była chwila zaiunteresowania, ale teraz się nie sprawdza, bo młoda sama siada na nocnik i woła mnie jak skończy.

skrzat pochwal się pokojem, daj foto na fb

u nas niestety będzie tylko nowe łóżko, ale prababcia sypnęła groszem, więc pewnie zamówię w przyszłym tygodniu coby kasa się nie rozeszła. Na jakim rozmiarze materaca u was staneło? Bo ja już jestem zdecydowana na 180/80. Chciałam szerokość 90, ale za dużo miejsca nam zajmie w pokoju.
No nic, nasza przestrzeń życiowa znowu się kurczy, czas się przyzwyczaiić.:sorry2:

Skrzacik, mój M był na tym meczu z dwoma braćmi i kumplem. A jednen brat na drugi dzień w podróż poślubną ruszał i to on odkupił ode mnie wejsciówkę. M się podobało, ale wiem, że wracali jak sardynki w puszce i ze stadionu do centrum godzine jechali tramwajem.
A wy na który mecz idziecie? w poznaniu?

Skrzat, pokaz pokoj koniecznie!

Nef, a mala nie ma swojego pokoju?

ja wlasnie dumam co zamowic na Poli urodzinki, bo tak wlasciwie to ona wszsytko ma. i wymyslilam, ze najlepiej, jakby dali kasę, to będzie na buty jesienne i zimowe. Zabawek jest tu multum, ksiazeczek tez i naprwdę nic jej do szczęscia nie potrzeba. no chyba, ze ten rowerek biegowy, ktory mi cwieka zabił juz czas temu....

Skrzat, ja wychodze z zalozenia, ze poznac dobrze miast mozna jak sie w nim mieszka. Wiec ani tydzien, ani dwa, nic nie dają. Moze z miesiąc jak sie jest to się faktycznie pozna.

Ja juz w Paryzu bylam kiedys, trzy dni, i od switu do nocy latalismy i faktycznie bardzo duzo zobaczylam. Teraz się zastanawialismy, czy byc pod poniedzialku do piatku czy od poniedzialku do poniedzialku, ale jednak caly tydzien to trochę za dlugo by bylo bez Poli, no i by tesciowa wysiadła;) więc będziemy na miejscu 3 i pol dnia.

Ten koncert Queen to zespol bez Freddiego, oczywiscie, z wokalistą- finalistą amerykańskiego Idola. Podobno gosc fajnie spiewa, więc się spodziewamy fajnego koncertu. Jedziemy ze znajomymi, wiec tym bardziej bedzie fajnie.

My dzis juz rano wyprawę rowerową zaliczylysmy na plac zabaw w sąsiedniej wsi, ajak Pola wstanie, jedziemy do dziadkow i kuzynostwa. B chory i tak marudny, ze wole się ewakuowac;)

marta młoda nadal spi w naszej sypialni, a tymczasem tatuś sobie zaanektował jej pokój na biuro:wściekła/y:
ale zapowiedziałam, że już niedługo wstawiam tam lózko dla Gosi, więc zaczął się rozglądać za działką budowlana:-D

Nef, a może to dobry moment, żeby ją wyprowadzić do jej pokoju, razem z nowym łóżeczkiem?

U na kolejny sukces, zasnęła dzisiaj bez smoczka.

Hej dziewczyny

Przez tego wszędobylskiego fb i blogi troche nam się forum rozjechało ;)
No ale widzę że cześć dzieciaczków odpieluchowanych - super - u nas znów się odwlekło bo jakaś wirusówka nas dopadła i mała i kaszel i katar miała, ale chyba szczęśliwie wychodzimy z tego ;) - dzięki za rady :) aczkolwiek katar to był pikus do tego kaszlu ;/

marta super - jak już noc bez smoczka to dalej wam pójdzie jak z płatka.

reklama
dziewczyn zdjęcia wrzucę jak wrócimy z basia bo do środy na działce:) odpoczywam z koleżanka dziećmi:)
Nef my na mecz w czwartek w poznaniu:)%włochy-chorwacja;) a w niedzielę basi kuzyn wyprowadzał piłkarza ale były emocje:)
marta mój już mi powiedział o tym koncercie, że by jechał ale termin nie teges bo tego dnia robimy urodziny basi dla dzieci:) my w tym roku i tak kilka koncertów-garbage, pearl jam, muse, coldplay;) wiec mam nadzieję że aż tyle go nie ominie, bo my w sumie koncertowi ;) co do prezentu na dwa latka to u nas pewnie duplo domek i moi rodzice chcą ta kuchnie z ikei ale ona droga bardzo:(
ok uciekam do dzieci!

Do góry