reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2010

U nas tez postęp:) dzisiaj pod rzad 4 razy siku. wola albo nocnik albo sisi.

Bardzo chetnie idzie ze mną go oproznic.

cieszę się, bo juz tracilam zapal do tego przedsięwzięcia:-D

a po poludniu wyprawa rowerowa na plac zabaw 2 kilometry dalej:) coraz pewniej jadę, a Pola nadal pelna zapalu.

teraz czekam na torbę i cos na bidon muszę jeszcze dokupic

reklama
Marta, bidon włożysz do torby - po bokach są takie siateczkowe kieszonki, jak w plecakach niektórych :) Ja wkładam butelki 0,5 l z wodą, nie wiem, czy większa pojemniść nie będzie wypadała. Ale to sporo zależy od kierownicy roweru i tego, jak się torba układa :)

Dziewczyny, jeslil jestescie zainteresowane, to w mothercare są promocje na ciuchy o 20%

kupilam wlasnie podkoszulki dla Poli, 5 za 39 zl.

u nas kolejny dzien nocnikowania, wola sisi i kupę, wszystko się jej miesza, co chce robic, ale najwazniejsze, ze wola i w majtki nie sika!

czyli jednak dobrze, ze uwierzylam ksiazkom, ze kolo 2 lat nocnikowanie idzie latwo i dziecko moze to kontrolowac.

z innych fajnyc promocji to w empiku dwa filmy dla dzieci są kazdy po 19,99. niektore w cenie oryginalnej nawet 45 zl (kubus puchatek np)

u nas kolejny postęp! najpierw było siusianie w centrum handlowym i na tyle się spodobało wiszenie na moich rękach nad wc, że potem zdecydowała się na siusianie na trawkę!!! Jestem przeszczęśliwa! Impas przełamany.
Możemy normalnie funkcjonować poza domem bez pampersów i bez nocników.
Jeszcze, żeby tylko za sobą sprzątała, to byłoby cudownie:tak:

W sobotę idziemy na wesele i musiałam na gwałt kupować dla Gosi bluzki do sukienek (mam 2, bo są też poprawiny), bo coś ma pochłodnieć. Trochę mi szkoda, bo jedna kiecka jest bardzo elegancka i wyglada zdecydowanie lepiej bez bluzki. Jak będzie ciepło na sali, to ściągnę bluzkę, a zostawię bolerko.

No, ciekawa jestem jak to z dzieckiem pójdzie... slub przypada idealnie w środku drzemki, ale moi rodzice są też zaproszeni, no i teściowie jako organizatorzy, więc bedę miała dużo chętnych do pomocy

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich lipcowych dzieciaczów:)) dużo zdrowia i uśmiechu.

Jakie u was plany na dziś, pogoda paskudna więc poświetujemy jak się ociepli bo teraz zimno....

Hej
U nas pogoda do niczego, więc nie poszlysmy na zaden festyn.

Dzisiaj pojechalismy na urodziny do mojej kolezanki, bylo 11 dzieci! Pola zachwycona, swoiom zwyczajem zarządzala, kto ma się z nia bawic i co robic:)

nadal wola, w drodze pol godziny w samochodzie zrobila scenę,, ze nie zrobi siku do pieluszki, zatrzymalismy się na poboczu, ale nie usiadla na nocnik tylko posikala się tak jak stala.... więc chyba bedzie z tym trochę problemow, z sikaniem na dworze.

No dziewczyny Wam się dzieci rozsikały:) U nas mały przestój bo Basia od dwóch tygodni walczy z kaatre raz lepiej raz gorzej i obawiam się, że to wina łażenia pół dnia półnago. Jak jej się przypomni to woła, ale widzę że nas w sumie całymi dniami w domu nie ma, bo ciągle gdzieś łazimy:p Jutro wywożę ją do rodziców na działkę na 5 dni, szok tyle bez niej chyba się zatęsknię, ale chcemy robic przemeblowanie i jej pokój urządzić:) Meble już kupione!!!
Nef co do Euro to ja też idę na mecz, swój pierwszy w życiu i bardzo się cieszę:D

hejka!
a my po weselu, było fajnie, tzn. fajnie dla Gosi, dla nas już trochę mniej (haha)
moje dziecko miało tyle energii, że biegała po sali do 1 w nocy i siłą trzeba ją było zabrać do hotelu:szok: a starszaki już dawno popadały:cool2: rodzina się śmiała, że trzeba jej licznik założyć, żeby było wiadomo ile kilometrów zrobiła:-D my oczywiście głównie ganialiśmy za młodą, trochę potańczyliśmy, wódki weselnej prawie nic nie wypiłam, bo ciągle w biegu:dry:

następne weselicho mamy w połowie lipca, więc chyba tez zabierzemy młodą, skoro tak jej się podoba:tak:

marta moja na dworze tez na początku nie chciała sikać, teraz się przełamała, ale w trasie znowu było ciężko... a to jej się miejsce nie podobało, a to wiatr za duży i tylko kłopot był z szukaniem jakiegoś miejsca, żeby stanąc, wyjąć dziecia, rozpakować z pieluch i NIC.:baffled:

Ja jak zakładam pampka (bardzo wyjątkowo) to i tak wysadzam na zawołanie, więc w zasadzie pampers jest suchy. Jak zakładam, to tłumacze, że to awaryjnie, żeby się nie musiała stresować, że popuści.

skrzat oj, to faktycznie szkoda Basię przeziębić. U nas najgorszy okres był, jak było 2-3 dni bardzo ciepło, wręcz upalnie. A teraz to luz, ubieram normalnie.
Jak macie wątpliwości czy jej ciepło, spróbuj może ubrać się podobnie? M tez pewnie będzie zadowolony jak pobiegasz w samych majtkach... może coś z tego będzie:-D

Pochwal sie mebelkami!
Ja coś się nie mogę zebrać do urządzania pokoju Gosi, bo muszę najpierw mka wyeksmitować:sorry2:
Chyba zostawię te meble co mam i tylko łóżko dokupię.
A jaki rozmiar łóżka wybraliście?

Nef noto super że mała się dobrze bawiła;) u nas też by pewnie tak było, w sobotę bez drzemki w dzień nie spala do 24 i na zmęczoną nie wyglądała czego nie można było powiedzieć o mnie ;)
skrzat my z sikaniem jesteśmy daleko za murzynami, zosi bardzo podoba się dosięgnie na muszelkę i spłukiwanie ale co z tego kiedy woła dopiero po:(no chyba że kupa się zbliża to im pół godz przed potrafi mówić siku siku, no ale nie usiądzie bo musi ją wybiegać;) normalnie jak nasz spaniel:)

Dziewczyny a te podnóżki w foteliku na rowerze to mają być na rakiem wysokości żeby dziecko całą stopą opierało i miało kolanka ugięte czy tak na tylko żeby nie uginalo za bardzo?? U nas tak mamy, albo ugięte albo niue dosięga?! Poza tym mam rower z ramą i muszę potrenować schodzenie:)
U mnie dalej m chodzić nie może, ciężko jest:(eh co nas nie zabije...no i ten przeklęty zus!!! Nóż się w kieszeni otwiera!!!!

reklama
Widzę, ze nocnikowaie idzie pełna parą ;) My musieliśmy przerwać ze względu na zatrucie pokarmowe, a teraz w środę wyjeżdżamy to też nic z tego. Czasem jak go posadzę, to zrobi, ale sam nie poprosi. Często siedzi na nocniku pół godziny i nic, a jak tylko wstanie to sika po nogach :/
Nef, my też mamy wesele w połowie lipca (może to to samo? :D:D:D) i na pewno zabieramy młodego, on już teraz śpiewa "Sto lat", a zapytany, czy idzie na wesele odpowiada "Taaak" :) Pytamy, czy idzie sam, to mówi, że z Misiusiem i będzie robił tany tany :)
Skrzat, my też wybraliśmy wstępnie mebelki, najprawdopodobniej z tej serii:
System LEGOO - Marmex
Do tego jakieś dzieciece naklejki na meble na razie i już :)
Elmoo,​ Radek ma ugięte w kolanach i nie narzeka :)

Do góry