reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

U nas tez postęp:) dzisiaj pod rzad 4 razy siku. wola albo nocnik albo sisi.

Bardzo chetnie idzie ze mną go oproznic.

cieszę się, bo juz tracilam zapal do tego przedsięwzięcia:-D

a po poludniu wyprawa rowerowa na plac zabaw 2 kilometry dalej:) coraz pewniej jadę, a Pola nadal pelna zapalu.

teraz czekam na torbę i cos na bidon muszę jeszcze dokupic

reklama
Marta, bidon włożysz do torby - po bokach są takie siateczkowe kieszonki, jak w plecakach niektórych :) Ja wkładam butelki 0,5 l z wodą, nie wiem, czy większa pojemniść nie będzie wypadała. Ale to sporo zależy od kierownicy roweru i tego, jak się torba układa :)

Dziewczyny, jeslil jestescie zainteresowane, to w mothercare są promocje na ciuchy o 20%

kupilam wlasnie podkoszulki dla Poli, 5 za 39 zl.

u nas kolejny dzien nocnikowania, wola sisi i kupę, wszystko się jej miesza, co chce robic, ale najwazniejsze, ze wola i w majtki nie sika!

czyli jednak dobrze, ze uwierzylam ksiazkom, ze kolo 2 lat nocnikowanie idzie latwo i dziecko moze to kontrolowac.

z innych fajnyc promocji to w empiku dwa filmy dla dzieci są kazdy po 19,99. niektore w cenie oryginalnej nawet 45 zl (kubus puchatek np)

u nas kolejny postęp! najpierw było siusianie w centrum handlowym i na tyle się spodobało wiszenie na moich rękach nad wc, że potem zdecydowała się na siusianie na trawkę!!! Jestem przeszczęśliwa! Impas przełamany.
Możemy normalnie funkcjonować poza domem bez pampersów i bez nocników.
Jeszcze, żeby tylko za sobą sprzątała, to byłoby cudownie:tak:

W sobotę idziemy na wesele i musiałam na gwałt kupować dla Gosi bluzki do sukienek (mam 2, bo są też poprawiny), bo coś ma pochłodnieć. Trochę mi szkoda, bo jedna kiecka jest bardzo elegancka i wyglada zdecydowanie lepiej bez bluzki. Jak będzie ciepło na sali, to ściągnę bluzkę, a zostawię bolerko.

No, ciekawa jestem jak to z dzieckiem pójdzie... slub przypada idealnie w środku drzemki, ale moi rodzice są też zaproszeni, no i teściowie jako organizatorzy, więc bedę miała dużo chętnych do pomocy

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich lipcowych dzieciaczów:)) dużo zdrowia i uśmiechu.

Jakie u was plany na dziś, pogoda paskudna więc poświetujemy jak się ociepli bo teraz zimno....

Hej
U nas pogoda do niczego, więc nie poszlysmy na zaden festyn.

Dzisiaj pojechalismy na urodziny do mojej kolezanki, bylo 11 dzieci! Pola zachwycona, swoiom zwyczajem zarządzala, kto ma się z nia bawic i co robic:)

nadal wola, w drodze pol godziny w samochodzie zrobila scenę,, ze nie zrobi siku do pieluszki, zatrzymalismy się na poboczu, ale nie usiadla na nocnik tylko posikala się tak jak stala.... więc chyba bedzie z tym trochę problemow, z sikaniem na dworze.

No dziewczyny Wam się dzieci rozsikały:) U nas mały przestój bo Basia od dwóch tygodni walczy z kaatre raz lepiej raz gorzej i obawiam się, że to wina łażenia pół dnia półnago. Jak jej się przypomni to woła, ale widzę że nas w sumie całymi dniami w domu nie ma, bo ciągle gdzieś łazimy:p Jutro wywożę ją do rodziców na działkę na 5 dni, szok tyle bez niej chyba się zatęsknię, ale chcemy robic przemeblowanie i jej pokój urządzić:) Meble już kupione!!!
Nef co do Euro to ja też idę na mecz, swój pierwszy w życiu i bardzo się cieszę:D

hejka!
a my po weselu, było fajnie, tzn. fajnie dla Gosi, dla nas już trochę mniej (haha)
moje dziecko miało tyle energii, że biegała po sali do 1 w nocy i siłą trzeba ją było zabrać do hotelu:szok: a starszaki już dawno popadały:cool2: rodzina się śmiała, że trzeba jej licznik założyć, żeby było wiadomo ile kilometrów zrobiła:-D my oczywiście głównie ganialiśmy za młodą, trochę potańczyliśmy, wódki weselnej prawie nic nie wypiłam, bo ciągle w biegu:dry:

następne weselicho mamy w połowie lipca, więc chyba tez zabierzemy młodą, skoro tak jej się podoba:tak:

marta moja na dworze tez na początku nie chciała sikać, teraz się przełamała, ale w trasie znowu było ciężko... a to jej się miejsce nie podobało, a to wiatr za duży i tylko kłopot był z szukaniem jakiegoś miejsca, żeby stanąc, wyjąć dziecia, rozpakować z pieluch i NIC.:baffled:

Ja jak zakładam pampka (bardzo wyjątkowo) to i tak wysadzam na zawołanie, więc w zasadzie pampers jest suchy. Jak zakładam, to tłumacze, że to awaryjnie, żeby się nie musiała stresować, że popuści.

skrzat oj, to faktycznie szkoda Basię przeziębić. U nas najgorszy okres był, jak było 2-3 dni bardzo ciepło, wręcz upalnie. A teraz to luz, ubieram normalnie.
Jak macie wątpliwości czy jej ciepło, spróbuj może ubrać się podobnie? M tez pewnie będzie zadowolony jak pobiegasz w samych majtkach... może coś z tego będzie:-D

Pochwal sie mebelkami!
Ja coś się nie mogę zebrać do urządzania pokoju Gosi, bo muszę najpierw mka wyeksmitować:sorry2:
Chyba zostawię te meble co mam i tylko łóżko dokupię.
A jaki rozmiar łóżka wybraliście?

Nef noto super że mała się dobrze bawiła;) u nas też by pewnie tak było, w sobotę bez drzemki w dzień nie spala do 24 i na zmęczoną nie wyglądała czego nie można było powiedzieć o mnie ;)
skrzat my z sikaniem jesteśmy daleko za murzynami, zosi bardzo podoba się dosięgnie na muszelkę i spłukiwanie ale co z tego kiedy woła dopiero po:(no chyba że kupa się zbliża to im pół godz przed potrafi mówić siku siku, no ale nie usiądzie bo musi ją wybiegać;) normalnie jak nasz spaniel:)

Dziewczyny a te podnóżki w foteliku na rowerze to mają być na rakiem wysokości żeby dziecko całą stopą opierało i miało kolanka ugięte czy tak na tylko żeby nie uginalo za bardzo?? U nas tak mamy, albo ugięte albo niue dosięga?! Poza tym mam rower z ramą i muszę potrenować schodzenie:)
U mnie dalej m chodzić nie może, ciężko jest:(eh co nas nie zabije...no i ten przeklęty zus!!! Nóż się w kieszeni otwiera!!!!

reklama
Widzę, ze nocnikowaie idzie pełna parą ;) My musieliśmy przerwać ze względu na zatrucie pokarmowe, a teraz w środę wyjeżdżamy to też nic z tego. Czasem jak go posadzę, to zrobi, ale sam nie poprosi. Często siedzi na nocniku pół godziny i nic, a jak tylko wstanie to sika po nogach :/
Nef, my też mamy wesele w połowie lipca (może to to samo? :D:D:D) i na pewno zabieramy młodego, on już teraz śpiewa "Sto lat", a zapytany, czy idzie na wesele odpowiada "Taaak" :) Pytamy, czy idzie sam, to mówi, że z Misiusiem i będzie robił tany tany :)
Skrzat, my też wybraliśmy wstępnie mebelki, najprawdopodobniej z tej serii:
System LEGOO - Marmex
Do tego jakieś dzieciece naklejki na meble na razie i już :)
Elmoo,​ Radek ma ugięte w kolanach i nie narzeka :)

Do góry