reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Kropa, Radzio niesamowity! ale on chyba jest wyjątkowo silny i sprawny. Pola raczej by sobie nie dala rady jeszcze na takim rowerku.

U nas kurcze wychodzą ósemki i POla placze cale dnie bez powodu. dzisiaj nawet mleka nie chciala pic, w ogoel bardzo malo pije.

Musze podjechac po jakis dentinox czy inną masc i moze dam jej paracetamol na ten bol. dawalyscie kiedys przeciwbolowe na zeby?

reklama
Kropa licencja disneya czy innego tam...to tylko tyle że firma ma pozwolenie na umieszczane logo i obrazka z bajki;) i za to ta firma płaci, teraz są z krecikiem, ale ta firma smoka smoby ma dobre rzeczy:) jak będzie cieplej to zjeżdżalnia na trawkę i pupa nie zaboli.gorzej jak u nas zosia wczoraj na golasa przed kąpielą chciała zjeżdżać auu!

Marta chyba o 5 ci chodzi;) ósemek niet.ja nazęby nic nie dawałam, podobno viburcol skuteczny ale to tylko z opowieści

marta, ósemki??? My jeszcze piątek nie mamy, ja do tej pory osobiście nie wszystkie ósemki posiadam, tak że WOW! Radek raczej nie jest jakoś wyjątkowo sprawny czy silny, też byłam przekonana, ze sobei nie poradzi, dopóki nie zobaczyłam córeczki tweenie - mniejsza od Radka o prawie 10 cm, drobinica taka że musieli rowerek Tuptupa dodatkowo obniżać, a opanowała szybko :) Ja myślę, że my tych maluchów nie doceniamy czasem :) Czytałam trochę opinii o biegówkach i szczerze to nie trafiłam na żadną, ze jakieś dziecko miało i nie dało sobie rady :) Tak że to chyba jest kwestia przełamania się i dobrania odpowiedniego rowerka. Ten nasz waży 3,5 kg, Radek go nosi bez problemu :)
Co do zębów, ja nie raz i nie dwa dawałam Nurofen. U nas wyłaziły wszystkie na raz i pediatra radziła nurofen bo w przeciwieństwie do paracetamolu ma jeszcze działanie przeciwzapalne, a przy zębach często się robi zapalenie w buzi albo na dziąsłach :(

co się czepiacie dziewczyny tych ósemek? ostatnie zęby, można się pomylić:-D

marta piątki jeszcze przed nami, ale szczerze współczuję. pamiętam, że dotychczas największy cyrk był z czwórkami. A jak jest teraz u was? porównuwalnie czy gorzej?

Hej.

Co do zębów to u nas jedna 5 na pewno jest, a co do reszty to nie wiem, bo się wyrywa jak chcę zajrzeć.

Też mamy fazę "siama" i rzucanie się kiedy coś się nie udaje, a chcę jej pomóc to nawet mnie bić próbuje:no:

Mamy poprawę apetytu, ze spaniem -odpukać-zero problemów.

No ale Zu ma owsiki...Z pieprzonej piaskownicy pewnie przyniosła:wściekła/y:i się leczymy. Wyszło przypadkiem-robimy badania przed alergologiem . Tylko siuśków złapać nie mogę...2 woreczki i nic, a jak zdjęłam to odrazy nasikała do pieluchy....Morfologia ok.

a ja jutro na kontrolę do gina, bo cytologia źle wyszla:zawstydzona/y:zawsze miałam I gr a tu nagle II...Nie wiem o co chodzi i się martwię trochę, choć mówią, że II to nie źle, ale gin woli dla pewności pod mikroskopem obejrzeć czy jakieś tam inne badania...

O prezentach 2 latka - myślałam o tablicy 2 stronnej- na magnesy i na kredę...a na dzień dziecka chyba tablica znikopis-tak symbolicznie.

no i dziś przyszły zakupy z allegro, ale się nie udały. 2 pary sandałów i na styk są, bo mają 13 cm, a nie jak pisali 13,5 (a upewniałam się mailowo).

No i będę musiała sprzedać.

Sorry, że tak zbiorczo w jednym wątku.

Zmykam, bo padam-cały dzień z dziećmi na wycieczce po bagnach i lasach:-)

kropa a gdzieś ty tyle ząbków chciała zmieścić? :-D

joaszka moja mnie dla żartów czasem kopie:baffled: nie wiedzieć czemu, bardzo ją to śmieszy...:dry:
owsiki i inni przyjaciele, to niestety ryzyko piaskownicy... Pomyslałam sobie, a dopiero ile atrakcji czeka na dziecko w żłobku czy przedszkolu....
trzymam kciutki za dobre wyniki cyt.!

marta jak pola? a goraczkuje??

joaszka a te owsiki to z badania kału małej wyszły? ehh te piaskownice, zreszta mogła wszedzie podłapac niestetym :( powodzenia, ja cyt tez niedawno robiłam ale ciagle zapominam zadzwoni o wynik:zawstydzona/y:

dziewczyny,dzieki za odpowiedzi

chodzi oczywiscie o 5,mleczakow jest do 5,dopiero stale do 8:)chyba mi sie te osemki rzucily,bo jak Pola jest mega marudzaca to sobie przypominam dutowanie mojej osemki w zeszlym roku i bol temu towarzyszacy

i zaraz jestem bardziej wyrozumiala!

pola goraczki nie ma,ale jej wlasnie nurofen podalam dzis,bo mi sie tez przypomnialo ze jest przeciwzapalny

ale jest mega marudna i przyklejona do mnie,w sumie podobnie jak przy czorkach. Tez nie cche pic z butelki,co mnie martwi,bo wody b.malo pije...

Napisze tu zbiorczo,bo z kom to jest. nef,kolanka do tzw wesela sie zagoja,nie ma co chyba w upaly przegrzewac?
Ja sie bardzo duzo wywalalam,nawet na studiach jescze zdarlam oba kolana i wygladaja,nie chwalac sie,dobrze:)
chociaz moze ja jescze sie nie martwie,bo Pola ma bardziej otartd niz zdarte.

Tablica i znikopic to fajne pomysly,dzieki,pewnie to wybierzemy!

Kropa,to mi cwieka tym rowerkiem zabilas....moze faktycznie Poli nie doceniam?napisz please jescze raz co to za rowerek dokladnie!

reklama
Marta, ja zdecydowałam się na Puky LR M, dokładnie taki:
PUKY ROWER ROWEREK BIEGOWY LR M - 4 KOLORY HIT! (2314039568) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Przebrnęłam przez fora, sprawdzałam wymiary, przymierzałam Radka jeszcze do JD Buga w Go Sporcie (jest o 5 cm wyższy, Radek sięgał do ziemi tylko paluszkami) i stanęło na tym ;) Po pierwsze, ma regulację siodełka już od 30 cm, my teraz mamy tak ze 3 cm wyjęte i jest idealnie. Po drugie, ma regulację kierownicy, co też jest fajne na przyszłość. No i po trzecie, łatwiej na niego wsiadać, bo nie ma ramy :) To akurat u nas się nie przydało, bo Radek i tak wsiada "po męsku" - czyli zarzucając nogę od tyłu rowerka, ale już np. nasza sąsiadeczka z marca 2010 wsiada po damsku i ten brak ramy jest tu kluczowy :) Nie wiem, czy pamiętasz, ale ja już byłam zdecydowana na trójkołowca z pedałami centralnymi Smoby. W ostatniej chwili zmieniłam zdanie, widząc córeczkę tweenie i obserwując dzieciaki w ZOO i w Berlinie - sporo mniejsze od Radka radziły sobie wyśmienicie. No i też stwierdziłam, ze jak nie załapie dziś, to załapie za miesiąc, dwa, trzy czy nawet zimą, jak będzie taka jak w tym roku :) Mój D. to był pewien, ze Radek nie da rady i jeszcze kręcił nosem, nawet jak go w sklepie przymierzaliśmy ale się uparłam. W szoku był, jak Radek po kilkunastu minutach "prowadzania rowerka" między nogami i podtrzymywania za siodełko złapał równowagę i mu się nawet rowerek na boki nie gibał :) No i tak, jak pisałam - nie trafiłam nigdzie na info, ze ktoś kupił odpowiednio wysoki i leżał ileś tam miesięcy czy rok, bo dziecko nie załapało :) Sąsiad mojej mamy rok starszy od Radka miał taki rowerek w ubiegłym roku i go prowadzali, ale on był zwyczajnie za wysoki i mały się męczył odpychając się paluszkami. Radkowi chyba bardzo wygodnie, bo przedwczoraj "przejechał" na nim z 1,5 km bez żadnego problemu :)

Do góry