reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Skrzat-oj to ciezko.Nie wiem co ci poradzic ,ja zreszta mam inne metody...Nie wiem,moze jeszcze mnie to czeka bo dzieci zaczynaja fantazjowac.Poki co ciesze sie ze odkad skonczyla 4 mc samodzielny sen uznaje za cos naturalnego.Przynajmniej do tej pory.Trzymaj sie.Moze to co robilas do tej pory pomoze?Czuwanie dopoki nie zasnie ?A jak wychodzisz w ciagu dnia to zegnasz sie z nia?Moze takie cwiczenia typu pokazujesz ze wychodzisz i wracasz po kilku min pomoga?
A ma malutka jakas maskotke ktora bawi sie tylko w lozku?

reklama
Elmoo, Dziewczyny - niestety nie sprawdziły nam się pieluchomajtki z Rossmana :( Pieluszka najzwyczajniej przeciekła w nocy, była cała mokra na zewnątrz jak tetra! Nie tak, że coś poszło bokiem, tylko najzwyczajniej przemokła caluśka pielucha :( Pidżamka mokra, śpiworek mokry, nawet trochę prześcieradło :( Pierwszy raz nam się coś takiego zdarzyło - na dzień na kilka godzin są ok, na noc się nie nadają :(

ja to na noc normalne pieluchy pampersa zakladam.Uzywam aktyalnie pampers active fit na zmiane z tymi a la majtki.Z obu jestem zadowolona.
W zlobku daja inne,wlasnie z tego sklepu ktory porownywalam do rossmana.nie przemakaja ale one mnie sie jakies takie twarde wydaja w porownaniu z pampersami...

Wczoraj siostra mojego spytala czy nie chcialabym chodzic na zajecia muzyczne z nia,jej corka i moja ale niestety nie pasuja mi dni.Tzn nie jest to az tak konieczne bo ona i w zlobku ma zajecia kiedy swiewaja i tancza.Wlasnie dzis napisali w dzienniczku ze piosenki po zajeciach spiewala jeszcze w lozku przed drzemka:) Skad ja to znam...:) Ona czasem ni z tego niz z owego zaczyna jakas piosenke z pokazywaniem.Od bardzo dawna to lubi.jak podrosnie to pewnie wybierzemy jej jakies zajecia tego typu;ruchowo-muzyczne.Poki co wydaje mi sie ze wystarcza jej to co w zlobku praktykuja.Az tak zaawansowana nie jest;)

skrzat nasza Gosia wczoraj dostałą dzikiej histerii przy spaniu, to upokoiłam ją w końcu gadaniem, że musi grzecznie spać, to w nagrodę jutro pójdziemy do parku i bedzie sama iść (iść to ostatnio jej ulubione słowo), wszystko konspiracyjnym szeptem... uspokoiła sie
nam też problemy ze spamniem zaczęły się od czwórek, teraz idą trójki i też jest różnie

Nef-pewnie ten twoj spokojny,cichy glos ja ulagodzil:)to tez dobry spodob:)Mowic tak cicho gdy one krzycza by chcialy przestac wrzeszczec i miec mozliwosc uslyszenia tego co mowi mama.Mialas jednak chyba szczescie ze mala nie napalila sie na ten spacer i chodzenie od razu bo one chyba jeszcze nie rozumieja co to za 5 min,za godzine czy jutro:)Moja jakby uslyszala ze sa plany to pewnie by natychmiast zerwala.

A propos nagradzania to ja jak najbardziej za.Bardziej niz karania:)Z tym ze postanowilam za pewne rzeczy nie nagradzac ale to takie moje myslenie ha ha.Np ostatnio moj mowi do niej ze jak zje obiad to dostanie deser.Ta uslyszala deser i oczywiscie chciala go natychmiast.Odechcialo jej sie obuadu.W rezultacie deseru nie dostala ale powiedzialam mojemu ze nie chce nagradzac ja za to ze wymuecie z talerza.Chce by jadla bo jest glodna a nie bo chce zadowolic mame czy dostac cos w zamian.

Elmoo, Dziewczyny - niestety nie sprawdziły nam się pieluchomajtki z Rossmana :( Pieluszka najzwyczajniej przeciekła w nocy, była cała mokra na zewnątrz jak tetra! Nie tak, że coś poszło bokiem, tylko najzwyczajniej przemokła caluśka pielucha :( Pidżamka mokra, śpiworek mokry, nawet trochę prześcieradło :( Pierwszy raz nam się coś takiego zdarzyło - na dzień na kilka godzin są ok, na noc się nie nadają :(

Kropa mi się to właśnie przydarzyło przy pieluchomajtkach pampersa - a w tych babydreamach nic suchutko a całe dwa opakowania zużyte już - a moja to raczej z tych duuużo siusiających:-D

U nas wczoraj Zet poszedl ją uspić, popłakała mu i porzucała się z 10 minut, ale udało mu się ja położyć i wyszedł jak już prawie spała i nie wpadła w dziką histerię, więc dzisiaj chyba znów on spróbuje, może ja juz jestem za mocno zestresowana, a ona to wyczuwa?
Co do pieluchomajtek to sie nie wypowiem, bo w sumie nie miałam jeszcze jak się trafią to kupię, my na razie zwykłe pieluchy, udało mi się w Biedronce kupic Huggiesy za 39 zl 87 sztuk:) z Babydreama miałam zwykłe pieluchy i były ok, my głownie na Dadzie jedziedzemy a noc i wyjścia Pampersy. A Basia ostatnio robi jakieś kupy mutanty, nie bobki nie luźne, tylko posrenie i normalnie na maksa jej sie nie mieszczą w pieluchę:(
Dziś smutny dzień, bo pożegnaliśmy Maleństwo:( straszne to nie moge się pozbierać!

skrzat-juz wielokrotnie (patrzac na rozne dzieci) stwierdzilam ze czesto pozwalaja sobie na wiecej przy mamie!

Moj dzien nie jest najlepszy.Dziecko niegrzeczne.zachowuje sie jak typowy dwulatek i cos jak krolowa...Oczywiscie jak ja w jedna strone to ona w druga tylko po to by pokazac ze sama bedzie decydowac gdzie idzie.Tzn tak jej sie wydaje...Raz w sklepie polozyla mi sie na podloge bo nie chciala usiasc do wozka.Bez krzyku i zlosci to zrobila;po prostu usiadla a nastepnie polozyla sie na srodku.W sumie mi sie spieszylo ale sobie poczekalam.Oczywiscie gdyby trwalo to za dlugo to bym ja zgarnela i tak czy tak wlozyla w ten wozek ale na szczescie po paru seukndach sama pszyszla pytajac czy usiasc...No ale kiedy dotarlysmy do samochodu zas w foteliku siadac nie chciala i juz musialam ja zmusic.
potem w domu tez nie najlepiej sie zachowywala wobec czego ladowala co chwile w przedpokoju i mogla wracac dopiero jak przestawala sie wydurniac.

Pojechalam specjalnie do innego miasta , nastawiona na zakupy i strasznie sie rozczarowalam.Glownie napalilam sie na zare ale tam nowej kolekcji tyle co kot naplakal...trzy kiecki na krzyz i to jakies sztywne,twarde.Inne dwa moje ulubione sklepy dzieciece zlikwidowali ...grrr.zeby calkiem nie wrocic z pustymi rekami poszlam do tej zary i kupilam taka prosta kiecke dzinsowa oraz koszulke PINAFORE DRESS WITH BOW - Collection - Baby girl (3-36 months) - Kids - New Collection - ZARA Poland

T-SHIRT WITH BOWS - Collection - Baby girl (3-36 months) - Kids - New Collection - ZARA Poland
w domu kiecka okazala sie na styk choc w sklepie myslalam ze ok i nie chce mi sie specjalnie jechac ja oddawac.mam nadzieje ze jedna znajoma mi wymieni ktora tam mieszka.Pffff

teraz jeszcze w wiosce kupilam kurteczke i tunike plus biale getry Tuniek Filou lichtblauw

Jack Flake lichtblauw
ale ogolnie nie wiem w co to dziecko ubierac.jakos nie wychodza mi zakupy,nie wiem juz co brac by dobre bylo...a to za dlugie a to za ciasne..czy wy tez tak macie.rzadko jestem z czegos bardzo zadowolona .

na koniec kupilam zestaw chyba 6 ksiazeczek,takich mini.z pieknymi obrazkami i twardymi stronami ale tanie jak barszcz byly.

ogolnie to lepiej wyobrazalam sobie ten dzien.napalilam sie a w rezultacie tylko znow mam ganiac i wymieniac...

reklama
Ja caly czas mam ubranka na 86mm lub 18-23 miesiecy i nie mam problemu z ubieraniem. Ciuchow ma pelno, ladnie w nich wyglada, wiec narazie zakupow nie planuję. Pewnei dopiero letnie sukienki jakies. i koszulki z krotkim rekawem, bo te mogą byc przyciasnawe do lata.

U nas robi się powoli rutyna, ze Pola sie budzi o 3 w nocy i nie hcce spac u siebie w lozeczku, wiec, zeby histerii nie przedluzac, bierzemy ja do lozka naszego i tam spi do rana. Zrzucam to na karb zebow, bo caly czas w buzi ma rączkę i slini się na potęgę.Ale oboje jestesmy juz taki niewyspani, ze mamy dosc!

Do góry