reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
Sasanka-no to fajnie -też by mi sie podobał taki sklep...ja uwielbiam wózki ;)
a koszt ściągnęcia był duży??? ja jak wchodzę do sklepu z zaopatrzeniem dziecięcym to fisia dostaję....;))))

Sasanka-przede wszystkim duzo zdrowia dla malej à tobie wiele pociechy z niej o co pewnie nie trudno

Ja w gorszym humorze bo weekend minal i znow praca:(
aktualnie w mojej glowie zajmuje sie domem i urzadzaniem.Niedlugo osiwieje przez swoje niezdecydowanie co do wiekszosci rzeczy.Poza tym wiecznie na cos brakuje mi czasu ktory zawsze zbyt szybko mija (wyjatkiem sa dni w ktorych pracuje bo te sie wleka..).
Mala zadziwia mnie tym ile juz rozumie,w jaki sposob sie z nami bawi (jakie to inne dziecko porownujac z tym sprzed kilku mc) oraz tym ze probuje coraz to nowsze slowa.Nadal nie moge uwierzyc ze ona cos mowi.na dodatek raz w jednym raz w drugim jezyku.za kazdym razem niedowierzamy,dopiero jak powie cos kilkakrotnie i pasuje do sytuacji to do nas dociera.czasem nie wiem skad ona to wie jak np wczoraj "jesc" tyle ze nie po naszemu.po naszemu tez mowi tyle ze brzmi to "jet"...

sasanka super, ze urodzinki się udały. Jak nasza Gosia będzie starsza, tez pewnie pomyślimy o takiej imprezie dla dzieciaków:)
najlepsze życzonka dla Julci:-)

eijf no to teraz czeka cię niezłe zamieszanie, urządzanie jest strasznie kłopotliwe, ale jak już wszystko gotowe, to bardzo cieszy

My jesteśmy po bardzo udanym weekendzie, pogoda była optymalna - ciepło, ale nie upalnie. Było miło i rodzinnie, zaliczyliśmy zoo, mieliśmy w planach basen z rana, ale ranek był chłodny, więc odłożyliśmy na "innym razem".
Gosi w zoo najbardziej podobały się rybki w akwarium... i koza:-D

Nie wiem czy za dużo wrażeń, czy inna cholera, ale moja gwiazdka całą noc się bardzo rzucała, budziła się, płakała. Myślałam, że może nowe ząbki idą, ale nic nie widać.

A jak już wspomniałam o basenie, chodzicie z dziećmi? Kuzynka mi mówiła (z uprawnieniami ratownika), żeby na początek kilka, góra kilkanaście minut w wodzie, a potem dobrze spłukać dziecko. Chodzi o to, żeby przyzwyczajać stopniowo do wody basenowej (u nas w AquaParku chyba ozonowana), no i w żadnym wypadku nie brać dziecka do jacuzzi.
Sama nie wiem, czy to jest sens na tak krótko iść na basen, może poczekam na urlop (gdzieś na jesieni)?

nef-no pewnie jak juz bedzie gotowe to bedzie cieszylo ale mam problem ze zdecydowaniem sie co na okna chce,co na sufit,co na sciane itd itd.katuje sie tym wszystkim.co do plywania to ja sie nie wybieram.tu i tak dzieci w wieku 3 czy 4 lat chodza wszystkie jak leci na basen,sa egzaminy itd.Tak wiec przyjdzie na to pora.ja sama nie lubie wody,nie mam kiedy wiec odpada

ja ciągle niby o tej pływalni myslę, ale nic nei wyszlo. moze na jesien sie zapiszę na basen ozonowany i zajęcia dla dzieciaków

na razie mala uwielbia chlapac się wbaseniku i to samo probuje w wannie robic, ale jest strofowana

a z gadania, to u nas jedzenie i picie jest "mniam mniam":) musże ją cos nauczyc na spanie, zeby mi mowila, ze jest zmęczona

eijf a myślałaś, żeby skorzystać z pomocy dekoratora wnętrz? Czasami trudno jest samemu ogarnąć wszystko, a tak to dostajesz gotowe pomysły do akceptacji. Czasami warto jest zainwestować trochę więcej, a mieć pewność, że efekt będzie super... no i, że cały dom będzie spójny.

kropa a to był jakiś specjalny basen dla dzieci? Czy taki zwykły, a tylko zajęcia dla dzieci? Jak to wygląda? Macie jakieś rękawki albo kółko z takimi jakby majtkami, czy po prostu Radzio na rękach?
Ja chciałam iść do AQua Parku, tylko że z rana, kiedy nie ma tłumów. Ale mam mnóstwo wątpliwości...

reklama
nef-no myslalam ale szczerze to kasy mi szkoda bo to niemaly wydatek zapewne.poza tym jak mi wymysli rzeczy to bog wie ile zaplace a i tak mam teraz wydatkow wystarczajaco.ogolnie wiem co mi sie podoba ale trudno jest mi sie zdecydowac co bardziej:)ciagle wymyslam cos nowego.nawet glupiej lampy do pokoju malej wybrac nie potrafie.Podobaja mi sie dwa rodzaje;niby podobne a ja dumam.a ile nad tapeta myslalam...i tak ze wszystkim.no ale poki co kuchnia,kibelek wybrany.tapeta zakupiona,pare dekoracji tez.teraz bede sie katowala podloga i dekoracjami na okna ,aha no i lampami...nie wszystko jednak planuje wziac od razu bo na pewne rzeczy musze sie zdecydowac po prostu jak sie juz tam wprowadze.a zreszta to cale urzadzanie zajmie teraz miesiace...

Do góry