reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Elmoo-dlugo sie zastanawialam nad tortem ale w rezultacie wybralam taki by pasowal do wszystkich dekoracji ktore beda w dwoch kolorach.tort bedzie z kwiatami i ulepiona srebrna korona.bardzo odpowiedni dla ksiezniczki;)reszta tortow najprawdopodobniej w ksztalcie zwierzatek.widzialam np bardzo slodka biedronke.aha i mamy tez cupcakes,w dwoch kolorach rowniez.jesli chodzi o torty to jeden mial byc ze zdjeciem ale sie rozmyslilam bo jakos dziwnie by mi bylo "kroic" mala...moze to ja tylko taka nawiedzona jestem ale tak mi do glowy przyszlo:)

Tak sobie wymyslilam w ogole ze goscie przy wejsciu dostana lampke prosecco z truskaweczka na kieliszku.

Oby tylko wzgledna pogoda byla... No i zeby mala wydobrzala bo juz 3 dzien ma goraczke.ogolnie to zlote dziecko podczas chorob ale w nocy jednak cichutko pokwiklila i zrobilo mi sie jej szkoda.byla cala rozpalona.podalam czopek i dalam jej wody na ktora na szczescie od razu sie rzucila i wypila pol butelki.potem troszke poprzytulalam i polozylam z powrotem.
Czuje sie strasznie niewyspana mimo ze zarwalam tylko jakies pol godz w srodku nocy no ale pozne pojscie do lozka tez zrobilo swoje.
Mam nadzieje ze jej przejdzie ale jesli nie to jutro do lekarza:(oby sie obylo!
Impreza w sobote à w czwartek (jej ur) mielismy pojechac do parku ze zwierzatkami jesli wszystko pojdzie po naszej mysli oczywiscie

Ostatnia edycja:
reklama
Mamy za sobą pierwszy dzień bez cycania:-) Wieczorem nie było jakiegoś dramatu, miała zamiar wrzeszczeć, ale ostatecznie zrezygnowała. Mi też lekko, więc chyba nie będzie trzeba laktatora.

Co do świeczek, kupiłam dwie - taką najprostszą * ŚWIECZKA NUMEREK kolor * urodzinki dzieci tort (1707470410) - Aukcje internetowe Allegro
i drugą dużo ładniejszą z serduszkiem i księżniczką Disneya. I wiecie co, jak trzeba było zapalać, chwyciłam tą zwykłą, bo najwygodniej było ją wbić:-D

Elmoo zerknij na wątek wózkowy, ja oczywiście polecam swój wózek Lire 4:tak:
eijf oj, lepiej w czwartek nigdzie nie jedźcie, żeby malutka mogła wydobrzeć na sobotnią imprezkę. Trzymam kciuki, żeby wszytsko się udało i Gwiazda imprezy była w jak najlepszym humorku, zdrowa i wyspana:-)

eijf-oby mała wydobrzała!
co do tortu-u nas właśnie będzie ze zdjęciem:-)
a ta poza tym, to patrzę my nawiedzone jakieś-wymyślne torty, banery i inne cuda na kiju, a dziecku będzie zwisać, no ale pierwsze i 18 urodziny są tylko raz więc...:-D

a ja w czwartek znów o rok starsza...może zacznę liczyć swoje urodziny od urodzin córki, to wyjdzie, że to moje pierwsze, a nie 31:-D
M obiecał mi torebkę, bo moja jak szmata już wygląda.

Nef-ja mam w domu swieczke z bajerami ale do torta dokupie wlasnie najprostsza,najciensza bo tamta by mi tylko torta popsula:)

joaszka-no dziecku zwisa ale dla mnie to sama przyjemnosc i dla mnie to wielkie swieto:)nawet dekoracjami na wlasnym slubie mniej sie przejmowalam.teraz na uridzinkach chce tez swieze kwiatki pod kolor:)po prostu mnie to urzadzanie bawi

sasanka-też bym się wkurzyła na teściową...
ja robiłam chrzciny w lokalu-super sprawa.
a teraz w sumie to ja tam szaleć nie zamierzam-tort, owoce, kawa

mam 4 krzesła tylko i żeby się obiadować to nie ma tu warunków.

Może jednak brat i mama przyjadą, ma wpaść koleżanka z córką i może znajomi z synkiem. w sumie gdyby wszyscy przyszli-8 dorosłych osób i 3 dzieciaków (razem z Zu). Na 48 metrach trochę masakra...zwłaszcza, że brat i mama będą spać i będzie sporo tobołów

Mysza- a jak u Was -imprezka już była? coś pisałaś, że M tort miał piec...wyszedł?:-)

Ostatnia edycja:
Joaszka Sto lat, sto lat dla Zuziolka!
sasanka ja fotek nie wklejam na publicznym forum
pytałaś się kiedyś o skrzynkę pocztową FP, dostaliśmy ją na roczek i powiem ci, że jest bardzo fajna (aż się nie spodziewałam). zabawka w stylu szczeniaczka, tylko plastikowa, sporo piosenek, dwa tryby, regulacja głośności, i zabawa manualna -otwieranie i zamykanie skrzynki oraz wrzucanie listów (moja Gośka az piszczy z zachwytu, jak uda się wrzucić). Polecam!

À ja tam sobie chce zaszalec:)argumenty ze dziecko i tak nie wie o co chodzi do mnie nie przemawiaja bo dla mnie to wielkie swieto,ciesze sie z rocznicy dnia w ktorym pojawila sie mala i mam ochote na impreze:)boje sie tylko ze cos np pogoda popsuje mi troche plany:(zapowiadaja deszcz no i
niestety bedziemy raczej w srodku ale w ogrodzie i tak bedzie stal taki namiot do imprez.
Ktos mi podsunal fajny pomysl à mianowicie znajoma na kazde urodziny gdzie przychodza dzieci wynajmuje taki dmuchany zamek i dzieciaki z niego nie schodza.taki do skakania.pomysl fajny ale to juz dla starszych dzieciakow.musze jej spytac ile za to placi

a ja Wam powiem, zę jestesmy wyrodni rodzice, bo na roczek nasza corka nic od nas nie dostala!

za to 4 dni pozniej wzielam ja na pierwsze zakupy do galerii handlowej- tzn nie ze dla niej zakupy, ale szukalam prezentu dla kolezanki na paniesnki. no i weszlam z nia do mothercare, zeby na wyprzedazy kupic spiochy na zapas (polecam, cena obnizona o 30 procent, wiec kupilam 3 paczki na wiek 12-18, 18-24 i 24 plus. wiec wychodzi jedna paczka za darmo)
no i Pola zobaczyla pieska. zaczela szczekac hau hau. a piesek kurna za 130 zl! wiec jej podsuwam malego, za mniej, ale ona nei, ze ten duzy hau hau hau hau. wiec jej kupilam!! aaaa, 130zl za pieska pluszowego! no fakt, jest wielki, jest mily, jest ladny. ale za ta cene! wiec niech nei bedzie, ze nic nie dostala. ma pieska, tuli go i szczeka na jego widok i jest git! cala droge w samochodzie go tulila i zjadala mu czolo.
a jak babcia pieska zobaczyla, to powiedziala ze taki sliczny i mi 100 dala! wiec wyszlo na to ze mnie pies kosztowal 30 zl, czyli tyle ile taka zabawka powinna kosztowac!

no i u nas druga wazna sprawa, Pola spi wreszcie w swoim pokoju!! tata!! to 4 noc juz dzis. Po prostu jednej nocy tak mi dala popalic, przebudzajac sie z placzem (miala prawo, bo dwie dolne 2 wychodzily), ze sie wkurzylam i przenieslimy lozeczko.

Jej pokoj od urodzenia byl gotowy, ale ja mialam napierw schizy, ze musze ja miec na oku, potem w nocy jeszcze sie budzila na zarcie, wiec nei chcialam do niej chodizc i sie budzic. i tak z nami do roczku przekiblowala.

jest tez problem, bo w jej pokoju stoi pianino na miejscu gdzie chcialam miec lozeczko, nikt pianina nie da ruszyc, a mi sie sroednio chce placic ekipie przeprowadzkowej 150 zl za przeniesienie z pokoju do pokoju.tak wiec ciagle byl temat ze pianino stoi. ale jakos sie wszystko zmiescilo, malej oczywiscie jest bez rozniccy gdzie spi, nam sie lepiej spi bez niej.
tak wiec duzy PLUS!

aha, jeszcze trzecia sprawa, szczepienie na rozyczke, swinke i odre, robicie? ono sie cieszy tak zla slawa, jeszcze jkest problem, ze na bialku jaja robiona szczepionka i moze wywolac reakcje. ja sie troche boje. mysle, zeby przelozyc szczepienie na po wakacjach, na wrzesien, czyli na 15 miesiac, bo kalendarz mowi 13, 14. no i nei wiem, czy ta szczepionka co daja, jest dobra. musze sie dowiedziec czym u nas szczepia.

hej
u nas urodzinki minęły super-wszyscy dopisali..
było wesoło
torcik piekłam sama,ze względu na Kubę bo on nie może kremów...i jaj kurzych..
więc Natka miała torcik inny niż wszystkie.
o taki.
08.07.2011 050.jpg

reklama
kasiamaj-sto lat dla Natki:-)ładny torcik!

marta-ja szczepię. wszystkie obowiązkowe szczepię-ufam mojej pediatrze i koleżanka pediatra też zaleca.z dodatkowych szczepiłam rota, na pneumo jeszcze nie,a na ospę chyba nie będę..

ja już zakupiłam prezent dla Zu:
Garnuszek na klocuszek :: Od 9 do 24 miesiąca :: Zabawki Fisher Price, Sklep z zabawkami fisher price, tanie zabawki fisher price

przepłaciłam jakieś 20 zł w sklepie, ale nie chciałam czekać na wysyłkę i jakby co jakieś opóźnienia czy problemy

Do góry