reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Zuzię chcieli już dziś szczepić, ale ja wolę za tydzień, po imprezie. szczepią Priorixem-bezpłatnie. Nikt nam nie da gwarancji, że szczepienia są w 100 % bezpieczne, ani tego, że jak się nie zaszczepi, to wszystko będzie ok...
Ja szczepię i już.

dziś po ponad roku od zakupienia próbowaliśmy Zu stopę w gipsie odbić...wcześniej za mała była i zaciskała palce, a dziś były problemy z masą (za szybko wyschła) i z Zuzią, bo nie chciała stópki postawić...w końcu odbiliśmy rękę, ale teraz dla odmiany masa schnąć nie chce (ponownie rozrobiliśmy zaschnięty gips i pewnie się spierniczył)...

reklama
joaszka-super pomysl tylko dziecko musi wspolpracowac no i masa schnac:) sama moglam cos takiego zrobic choc mnie w czyms podobnym wyreczyl zlobek a mianowicie na dzien ojca robili tatusiom takie biale krawaty na ktorych odcisniete byly lapki malucha wiec odcisk dloni przynajmniej mam:)

u nas pogoda do d...Naprawde rozczarowana jestem bo w weekend tez tak ma byc:((Normalnie jesien i takiego koszmaru sie nie spodziewalam.Planowalismy jutro gdzies jechac z mala,potem oczywiscie impreze,w ndz nad morze i nici z naszych planow..eeehhh szkoda gadac.na ddoatek mala znow goraczkowala i pojechalam z nia w koncu do lekarza no ale ten nic nie widzi (na szczescie).mam nadzieje ze jej przejdzie.
dzis bylam w amsterdamie i tez troche rozczarowana bo nic malej nie znalazlam,sobie nie do konca to co planowalam a nie mam sie w co ubrac...dokupilam poza tym jeszcze pare rzeczy na urodziny i tyle.

hejka!
U nas męcząca pogoda, gorąco, duszno, parno. W dzień było 30oC i ani grama słońca, tylko bardzo wilgotno i pochmurnie.
Gośka coś mi od dwóch dni marudzi przy jedzeniu. Ale też kupczy luźno, więc nie wiem czy to nie jakieś zatrucie... a może to wina mm? Znała to mleko wcześniej, tylko dostawała sporadycznie. No nie wiem... Dobrze, że chociaż pije normalnie.

kropa moja też najbardziej lubi wiatraczek. Widzisz, ja tą zabawkę widziałam w sklepie zanim zamówiłam na allegro... a teraz sobie porównałam z gadającymi i śpiewającymi fisherami i żałuję zakupu. Moje dziecie jest teraz na etapie grających zabawek, a raczej mówiących i uwielbia jak śpiewam razem z nimi.
Może przy następnej okazji kupię budzik a kuku 8c203ba5-50f4-440f-8fdf-12428f362600_productToCategory.jpg Ktoś to zna? Mówi jakie są godziny?

skrzat w jednym rozmiarku na jesień i wiosnę to chyba nie przechodzicie. Ale od czego są później zimowe wyprzedaże, też pęwnie będą półbuty.
A z Ikea mamy kubeczki, prosta i tania zabawka a cieszy od kilku miesięcy. Ponoć fajna jest też kolejka MULA.

marta sporo dałaś, na allegro wychodzi taniej z przesyłką Mothercare 3* Pajacyki Śpiochy 18-24m 92 (1695863798) - Aukcje internetowe Allegro

joaszka
a może zrób odcisk w masie solnej własnej produkcji? mąka, sól, woda i potem do piekarnika, można pomalować farbkami i bezbarwnym lakierem do paznokci dla większej trwałości. Zu może się spodobać taka zabawa i sama coś pomaluje:tak:

sasanka
dekoracje fajne, ale oni chyba wielopaki sprzedają. A elmo taki śliczniutki... miłego wyjazdu, zrelaksuj się trochę przed tymi urodzinkami

eijf nie przejmuj się tak pogodą, najważniejsze są dobre humory. Poza tym jak będzie chłodniej, może się okazać przyjemniej, bo jednak u ciebie będzie dużo ludzi i w domu zrobi się duszno.
No a z małym dzieckiem, to wiadomo, plany ciągle ulegają zmianie i to najczęściej w ostatniej chwili.

faktycznie, oni mają taniej. jakies stare wzory,ale w sumie to bez znaczenia. tylko jeszcze koszty przesylki dochodza, wiec prawie to samo by mi wyszlo

nef-ale fajny pomysl z ta masa solna:) moze i ja jutro sprobuje?Mala ma rowniutkoroczek wiec bedzie okazja.ile to piec?i ma znaczenie ile czego damy?
no a co do pogody to coz...po pierwsze jestem fanka goraca,po drugie impreza miala byc na dworze a w taka jesien jak dzisiaj po prostu nie wyjdzie (mowie ci tragednia bo takiej pogody to dawno tu nie mialam i co najgorsze padlo na caly tydzien.w ogole nie czuje ze to lato!jakby czlowiem wiedzial to robilby tydzien temu gdy bylo ok).wiesz,ma po prostu caly dzien lac wiec nie to ze sie ochodzi:((no ale nic nie poradze i mam nadzieje ze i w domu bedzie ok...no i tak jak mowisz,zeby choc wszystkim humor dopisywal

Nef mothercare ma dobre otwory wokól szyji, nie ma Pola zadnych dekoltow. za paczkę placlam 60 zl, czyli 20 za spioszek. nei jest malo, ale tez nei za duzo. i plus duzy, ze one są bez poślizgu, mają te wypustki na stopkach, wiec sie chodzacy brzdac nie wywali

ja nei jestem zwolenniczka szczepien iles tam w jednym, bo moim zdaniem to baardzo oslabia dziecko. dlatego wolalabym osobno szczepic i czyms, co nie ma bialka. ale jesli ta szczepionka druga platna jest bardziej bezpieczna to ją wybierzemy pewnie (chyba, ze nas oslabi cena)

marta, ja tydzień temu płaciłam za trzy sztuki 45 zł, różne wzory mieli. W Mothercare nie ma się co spieszyć, bo oni robią kilka wyprzedaży i co tydzień zmniejszają cenę :)

hej,
ja muszę do maothercare po body się wybrać:)
Nef..bardziej chodziło mi o to, że albo jesień albo wiosnę:p Bo nie wiem kiedy jej 20 będzie dobra, jak teraz ma 18:p A piramidkę z IKEI też mamy i muszę kupic druga, by jedna w domu a druga w piaskownicy była:)
Od nas wyszli znajomi więc chyba pora się kłaść! Dobrej nocki!
Eijf wszytskiego naj naj dla Małej z okazji pierwszych urodzinek:):tak:

dziekuje za zyczenia:) Rowniutko rok temu bylam juz w szpitalu bo odeszly mi wody!Z tym ze o wiele cieplej bylo:)
No ale co do pogody to wam powiem ze dzis ma byc brzydko ale uwaga,uwaga na weekend widze niby znaczaca poprawe!Do tej pory ciemne chmury widzialam a teraz niby 20 stopni i slonce,czasem za chmurka (bo mam taka prognoze godzina po godzinie).Oby!czyli jest jeszcze szansa!
Mala dostala dzis wozeczek:)teraz jestem z niego baardzo zadowolona i wszyscy ktorzy mi taki polecali mieli racje.Wozek jest ,mocny,stabilny i dziecko ktore jeszcze samodzielnie nie chodzi lepiej sobie z takim radzi (szczegolnie ze ta gondola jest nisko) bo wstajac opiera sie oczywiscie o niego.Poza tym to ze nie ma budki jest tylko zaleta bo latwiej jej wkladac i wyciagac!Tak wiec super.Poza tym mala jeszcze ksiazeczke dzis dostala:)No i konia do bujania.
Dzis pogoda ma byc brzydka ale i tak idziemy pozniej do malej restauracji na kawe i ciasto:)

reklama
Eijf 100 lat dla Twojej kruszyny na roczek!! No ja mam nadzieję ze pogoda będzie - bo impresska na niedzielę zaplanowana. A jaki to wózeczek mała dostała jeśli mogę zapytać bo nie w temacie jestem.

Co do szczepień to wszystko jest tu nie szczepimy :: ja niestety dobrego zdania o nich nie jestem. Sama robię tylko obowiązkowe no i im mniej konserwantów mają tym lepiej. Mojej koleżanki mała ma autyzm prawdopodobnie spowodowany powikłaniem poszczepiennym wywołanym już przez tą pierwszą szczepionkę ze szpitala (euvax chyba - seria wycofana) a potem tylko pogłębiła to powikłanie kolejnymi 5 w 1 itp. Lepiej same poczytajcie.

Do góry