reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Hejka:)
No to impreza za nami, a Basia roczek skończony:) Generalnie wszystko sie udało i było super, ale ogarnięcie 30 osób to był nie lada wyczyn:p Wino się polało, dzieci wybawione, ludziska najedzone, a organizatorzy wymęczeni. Generalnie wymysł papierowych naczyn jest bardzo dobry:) A i tak dwie zmywarki poszły:p Dzieciaki miały czapeczki i tam kwiczały, generlanie ich nie było, mieli tyle zajęć:) Na wróżbie chwyciła pieniążka ale wszyscy zaczeli klaskać i się rozpłakała i uciekła od stolika, generalnie mało ją intersowały wystawione przedmioty:p Sam humorek jej dopisywał, ja praktycznie jej na rękach nie miałam cała imprezę, bo ciągle ktoś się nią zajmował, a ona do wszystkich szła:) Prezenty dostała fajne, oczywiście ciuchy:p, wózek dla lalek, z którym się nie rozstaje i ciągle z nim chodzi:p Lego Duplo, basenik, książki etc. Ale była wczoraj mega dzielna, tyle gości, a ona dała radę:)
Od rana Basia w pierwsze urodzinki zrobiła mamie prezent i zawołała rano z łóżeczka "mama" mój słodziak kochany!Spała ze mną, ma mega katar, kaszel i jeszcze chrype dziś od rana...więc teraz wydaje te swoje dzwięki zachrypnietym głosem, a ja nie wiem jak jej pomóc...

Dzisiaj znajomi wieczorem przyjdą, na szczęscie nic nie muszę robić:p

My chcieliśmy Basi zrobić prezent i do zoo, ale pogoda kiepska w Poznaniu no i ona taka chora, więc nie będziemy jej męczyć! Od nas chcemy jej kupić nowe wydanie Kubusia PUchatka i wpisać dedykację, by miała pamiątkę z tych pierwszych urodzin!
Oki zmykam teraz bo mąż kawkę robi:p

ps. no i mamy zęba od wczoraj/przedwczoraj:D

reklama
skrzat gratki pierwszego ząbka!
to ja też się pochwalę, Gosia na swojej imprezie po raz pierwszy się puściła, na razie tylko na moment, ale i tak wszyscy wiwatowali :-)

U nas pogoda się wyprostowała (w nocy i rano lało) i chyba po obiadku pójdziemy do zoo.

Najlepszego solenizantkom-Basi i Gosi:-)Fajnie, że imprezki udane. Napracowałyście się dziewczyny, ale skoro wszyscy zadowoleni, było warto:-)

Ja mam jakiś kiepski nastrój dziś. Na urodzinach Zuzi zabraknie chrzestnych (brat ma pewne kłopoty, a chrzestna po prostu sobie wyjeżdża)...Będziemy sami, + 1 babcia, bo moja mama też nie może...ewent. znajomi, u których byliśmy na roczku o ile nie wyjadą, tak jak reszta naszych znajomych...

a ja nie będę przekładać przecież tych urodzin na sierpień. Z moimi urodzinami zawsze też tak było, że wszyscy wyjeżdżali:-(

Wczoraj byliśmy na grillu rodzinnym, nawet fajnie było. Moje dziecko miało styczność z taką ilością brudu, jaką przez całe swoje krótkie życie nie miało:-D najdała się ziemi, spróbowała fioletowej kredki...dodatkowo dzieciaki nakarmiły ją chipsami i krakersami...

Myślałam, że jak wrócimy z grilla to padnie, a ona owszem, po drodze zasnęła, no ale że musiałam ją wykąpać, bo brudna strasznie była, to się rozbudziła, i o 23 spać poszła, bo tak się rozkręciła:szok:

dziś jedziemy do McDonalda, bo mi się obiadu nie chce robić. Nic mi się nie chce. Mała teraz śpi, a ja kawkę (już drugą od rana piję).

skrzat-ale fajnie,zabek na sam roczek:))super ze urodziny sie udaly.ja sie obawiam ze u nas pogoda troche schrzani ...

joaszka-przykro ze tak sie ludzie porozjezdzali:(no ale nic nie poradzisz.mam nadzieje ze mimo wszystko bedzie pieknie a malej humor bedzie dopisywal bo to najwazniejsze

moja od wzoraj goraczkuje, cholera:((mam nadzieje ze jej przejdzie.dzis sie biedna trzesla w lozeczku.zapodalam paracetamol i zasnela na nowo.

a my się wczoraj wystraszyliśmy upału (28oC) i zrezygnowaliśmy z zoo na rzecz wycieczki za miasto, gdzieś do lasu. Trafiliśmy nad zalew do jakiegoś ośrodka wczasowego, była plaża, ratownicy, ludzie w strajach kąpielowych i z grillami, szok, a my nawet kocyka nie mieliśmy.

Joaszka nie przejmuj się, u nas też nie było jednego brata Mka (chrzestnego),bo też wyjeżdżał, więc przyszedł z prezentem 2 dni wcześniej. Możecie normalnie uczcić roczek z balonami i torcikiem tak jak planowałaś, a tych co nie mogą zaproś żeby wpadli na kawę i zobaczyć się z małą , jak wrócą. Plus taki, że się dziecko mniej zmęczy:-)

eijf dużo zdrówka dla malutkiej, mam nadzieje, że się wykuruje do weekendu.

Hej Lipcóweczki

Wszystkim jubilatom i jubilatkom duuuużo zdrówka a ich mamusiom morza cierpliwości i samych radości!!!!

Niestety czas nie pozwala na regularnośc ale podczytuję was :). My też planujemy urodzinki na weeckend i też miało być garden party no ale po pogodzie nie wyglada na to:szok: i pewnie będziemy się kisić w domku. No ale nic czekam na paczkę z grającą świeczką z balonami i czapeczkami - jak was czytam to załuję że banra nie zamówiłam - ehh a może sama zrobię???

Eijf a jaki zamówiłaś torcik?? Ja planowałam zamówić tą fotkę na opłatku no ale już chyba za póżno bo się nie dowiedziałam jaką średnicę będzie miał torcik.

Nef no twoja imprezka to wypasik i tyle jedzonka... u nas szans nie ma na taką, w tygodniu praca i zostaje tylko sobota no ale i tak pogoda po bandzie więc chyba nie ma co się na ego grila rwać chociaz mój m to by chętnie grilla zrobił(co drugi dzień zresztą).

Joaszka najważniejsze byście wy en roczek dobrze wspominali a nie jet powiedziane że jest on udany jak są tłumy, ja nawet to się boje trochę ej imprezki no i tak najbliższych nam 17 -20 osób wyszło ;/. A no i szacun za swoje zdanie - nie chcesz mieć więcej dzieci i dla czyjegoś widzi mi się nie będziesz tego zmieniać - masz rację twoja decyzja. Ja chcę ale najlepsza to wpadka by była bo tak to odpowiedniego momentu nie znajdzie się chyba ;).

Dziewczyny może poradzicie jakąś fajną i niedroga spacerówkę - lekka zwrotna i żeby jej się plecki opuszczały????Niekoniecznie na zimę, bo na zimę mam z zestawu 8 w 1 ;) na dużych pompowanych kołach.

Załączniki

• 991706.jpg
    991706.jpg
    11 KB · Wyświetleń: 27
  • u23882.jpg
    u23882.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 28
  • 176001.jpg
    176001.jpg
    11,5 KB · Wyświetleń: 28
  • 129323.jpg
    129323.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 26
  • 214515.jpg
    214515.jpg
    13,8 KB · Wyświetleń: 29
Ostatnia edycja:
hehe , ja też myślałam o tej, żeby do kompletu była z serwetkami, ale jakoś 14 zł za świeczkę, to dla mnie za dużo. Nasza 4 zł kosztuje:-)

reklama
sasanka - mi głównie chodzi o małą i jej reakcję, a widziałam dzieciaczxka co az piał z zachwytu jak ta się rozkładała i grała:) a moja uwielbia takie grająco ruszające sie rzeczy a przeciez to jej święto więc why not :)))??

Do góry