reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Tiffi-rzeczywiscie nie kazde dziecko raczkuje.niektore od razu rwa sie do wspinania z tym ze podobno dobrze gdy dziecko raczkuje.cos tam z dzialaniem dwoch polkul mozgowych.no ale od dziecka zalezy.
Co do zabawek to moja moze miec setki porozkladanych naokolo à jak t
dojrzy tubke,woreczek,telefon itp to wybor jest dla niej prosty co nie znaczy ze zrezygnuje z ich kupowania bo jednak wiele rzeczy ktore ona sobie upatrzy nie naleza do zabawy.
My dom juz mamy i wiem ze mnostwo kasy idzie ale teraz chcemy zmienic wiec zacznie sie od nowa.
Ja mojej stroj à raczej tankini kupic chce z tym ze dopiero pozna wiosna.nawet juz sobie pare upatrzylam:)zawsze to troche cialka osloni à i slodko wyglada:)

reklama
dobry wieczór:-)

u nas tak, jak wczoraj- Mały śpi, M w pracy... więc chwila na forum jest;-) dziś kiepski miałam dzień, M mnie wnerwił.. no ale już mnie nic nie zdziwi w sumie..

myszka co do siadania, to Marcelinio kombinuje póki co tak, jak ta Maja na filmiku, czyli z pozycji na czworakach.. z leżenia na plecach się nie podniesie

tiffi M to ja już o nic nie chce prosić.. tak mnie drażni, ze szok

mysza dobrze, że mi przypomiałaś o tych śliniakach- widziałam kiedyś w ulotce, ze mają być, ale jakoś o tym zapomniałam;-)
Ale długo Ninka w gondoli wytrzymała:szok: my to jakoś pod koniec grudnia już na spacerówkę wskoczyliśmy.

tiffi co do stroju kąpielowego, to my mamy taki jakbym.. hmmm..jak pływacy? mają? taki jakby rampers, z materiału, jak normalne stroje kąpielowe.

joaszka popłakałam się:no: taką matkę to powinni nie wiem noo.. dlaczego nic nie można zrobić?!?!?! (wysłałam maila w pewne miejsce, mam nadzieję, ze zrobią coś w tej sprawie :/ )

Ostatnia edycja:
witam się wieczorową porą:-)

obejrzałam filmik, ręce opadły, a słów brakło... dlaczego odbierają dzieci porządnym, ale biednym rodzicom, a takich rodzin się nikt nie czepia? Biedny malec:-:)no:

śliniaki z ikei, te z rękawkami są super. Mamy dwa i są w ciągłym użyciu. Nakarmienie Olki to wyzwanie, bo pluje, wierci się ucieka, a nawet jak otwiera buzię, to i tak się strasznie kręci, bo wszystko ją interesuje. Wczoraj próbowałam podać jej żółtko - samo, z zupką, deserkiem, moim mlekiem i nic :cool: Zupek żadnych nie chce jeść, a te z mięsem to od razu odruch wymiotny, po gotowanych tak samo. Noo, dziś udało mi się jej wcisnąć kilka łyżeczek jakiś warzyw z indykiem i z owocową nutą.

Mój M od wczoraj wieczorem ma gorączkę, a od kilku dni masakrycznie go głowa boli. Pierwszy wolny termin do internisty to czwartkowe popołudnie. Rewelacja, zwłaszcza, że dziś (poniedziałek) zaraz po 8 do zapisywałam.
Wcześniej był jeszcze z Małą na spacerze i nie wiem, jak to zrobił, ale znokautował wózek tak, że na gwarancję musi iść. I w związku z tym, musiałam kupić wózek dzisiaj, bo nie ma opcji, że przez tydzień (albo i dłużej) nie pójdziemy na spacer.Wybór nie był duży, bo ograniczenia cenowe i musiał być w Wawie, ale jest i już się doczekać nie mogę dziewiczego spaceru nim:-)

Tak sobie przypomnialam ze ten sliniak z ikei tez mam bo dostalam od znajomej i rzeczywiscie swietny jest ale juz dawno go nie uzywalam.moja choc to zywe dziecko bez sliniaka tez zje.przewaznie zakladam taki materialowy na wszelki wypadek ale ogolnie to raczej sie nie brudzi chyba ze zdarzy sie kichnac...

Mnie tez od kilku dni masakrycznie boli glowa.tak na czubku jakby i pochylic sie nie moge

hej laski,
ja sie nie odzywałam, w weekend mialam zajecia, a wczoraj mnie cos dopadlo, masakra, dzien z zyciorysu. Nie wiem czy jelitowka czy sie czyms zatrulam:( ale dzisiaj juz lepiej!
Basia ostatnio uplakana, sama nie chce sie bawic, nie wiem co jej jest:( Ale zrobila juz pierwsze 2 kroki na czworakach, jendka czolganie nadal fajniejsze;)
Z okazji dnia kobiet wszystkiego naj naj dla tych Dużych i Małych:)

skrzat-u nas bardzo podobnie.mala miala taka faze ze nie pozwalala mi sie oddalic,czolgala sie za mna po domu i choc gdy byla przy mnie to zaczepiala ludzi ze smiechem ale jak ja brali na rece od razu plakala i wyciagala rece do nie.podobno normalne i mojej przeszlo po jakims czasie (nie wiem,moze zasluga zlobka?a moze tak samoistnie).taki wiek.
u nas tez poki co czolganie wygrywa ale pierwsze proby raczkowania juz podjete:)oby nie zaniechala tych prob

Ewcik - Joaszka

Program Uwaga zajal sie sprawa tego dziecka linku Joaszki i niedlugo bedzie reportaz mam nadzieje ze ktos pomoze temu dziecku

Ewcik my do przedwczoraj jeździliśmy w gondoli, a teraz spacerówka, Andrzejowi to pasuje, dużo widzi i wogóle zadowolony.
eijf Curacao, mi się marzy Kreta. Tylko z tym moim brzdącem jeszcze nie pojadę.
tweenie jak to zmasakrował? to co M zrobił, że wózek musi iść do naprawy?
mysza Andrzej śliniaków nie cierpi, wyrywa sobie z pod szyji. Przestałam mu wiązać, bo boję się, że sobie coś zrobi.

reklama
My jeździmy od piątku w spacerówce emmaljunga. fajna jest, prawie na płasko się rozkłada. mła więcej widzi, więc jest zadowolna no i nóg nie musi podkurczac jak w gondoli

dziewczyny, mam pytanie, czy kupilyscie juz buty jakies dzieciom? Pola na razie w kombinezonie jezdzi, ale jak bedzie cieplej, to byn chciala jakies spodnie jej zalozyc na rajstopki i buty, ale nei wiem co kupic. czy ejszcze zimowe, czy wiosenne, czy takie do raczkowania (widzialam w mothercare) czy do chodzenia....

Do góry