reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Witajcie...
Nastukałam posta i mi go wcięło!!

Eijf u nas Jakubek całkowicie odrzucił mleko jak miał 5 miesięcy... przetrwaliśmy na kaszkach na gęsto, jogurtach i posiłkach stałych... Zaczła mleko pić jak skończył 3 latka :confused:
Tweenie gratulacje ząbka!

A ja kombinuję. Miałam iść do sklepu, ale mąż wyjechał i zabrał ze sobą klucz od wózkowni :wściekła/y: hmmm może wróci szybko... :confused2:

reklama
Jestem wkorzona i sie gotuje choc wielkiego powodu nie mam ale jak juz mowilam cos musi byc nie tak z moimi hormonami.
M obudzil mnie przed 9 à to dla mnie za wczesnie...jak mi przyjdzie wstawac po 6 to istnieje szansa ze popelnie zbrodnie...

Malej juz chyba wrocil apetyt na mleko wiec kto wie?moze po tej kilkudniowej goraczce tak miala?dzis wypila jakies 200.troche nienormalne jest ze ona tak strasznie szybko wypija butelke.karmilam inne dziecko
i jemu to sporo zajmuje à moja...no musialabym zmierzyc ale po prostu wciaga raz dwa

U na coraz lepsze nocki na mm. A cycanie już tylko ok. 4-5ej nad ranem bo popołudniem tylko kiedy jest śpiąca i chce sobie bardziej pomemlać niż jeść bo ściąga kilka łyków tylko a kiedy się wyśpi na spacerze o 15ej i już potem nie śpi do wieczora to nie jest cyckiem zainteresowana. Zaraz jadę na zakupy więc się troszkę rozerwę:tak:

tweenie cieszę się bardzo że Oleńka ma się coraz lepiej bo faktycznie pewnie te wszystkie stresy w ciąży skumulowały się w bidulce:sorry:Może Ola będzie miotaczką w przyszłości:-D To fajnie sobie radzi z memlaniem, moja nie kuma jeszcze że czasem trzeba coś zemleć w buzi:-p

mysza no pierdzielnęłam żebyście miały co czytać gdybyście się nudziły:-D Nie rusza już Nina twojego telefonu?:-D

tweenie gratki zębala, to pewnie przez niego taka zeźlona bo czasem przez zęby ponoć dzieci marudne he he :-D Moja już za cyckiem nie bardzo, tylko nad ranem je a w dzień to zbyt zajęta innymi sprawami no i po mm wreszcie jakoś śpi w nocy więc już się nie upieram przy cycku choć troszkę mi smutno że to już koniec prawie:-(

eijf a miałaś problem z tarczycą? Bo ja po pierwszej ciąży wpadłam w nadczynność straszną i byłam niemożliwie agresywna i płaczliwa.

agatka a jaki macie ten smok, bo ja mam z tt i tam jest wycięty taki krzyżyk, to o ten chodzi? A co masz z kręgosłupem, miałaś już wcześniej problemy? M powinien Ci masować regularnie:dry::-D

kacperek nie znam przepisów bo ja tylko słoiczki:-p ale już ugotowałam dla nas ostatnio warzywna zupę bez vegety i kostki bo takie będziemy niedługo jeśc jak mała podrośnie i niezbyt dobre to było:-p:-D

mysza ja tak właśnie nie jem czasem cały dzień i mi słabo to posiłkuję się czekolada albo parówką na zimno:-D

tweenie może zmęczenie po prostu powoduje tą słabość? Bo jakby nie było Oleńka jest niezłą wiercipiętą:-)

eijf ja miałam od dziecka zimne dłonie i stopy a czasem takie sinawe właśnie i jakby marmurkowe np. uda (zresztą nadal tak mam jak chłodniej) i lekarka stwierdziła nerwicę wegetatywną ale nie kazała leczyć, taka moja uroda ponoć. Ale zapytaj lekarza jak Cię niepokoi. Fajny talerzyk:tak: No ja od rana muszę być glanc bo listonosz często przychodzi z poleconymi:-D

jedyneczka- z sama tarczyca nie ale z anty tpo (przeciwciala).gdy sie staralam to strasznie obawialam sie ze to utrudnia zajscie (nie jest udowodnione ale moga nie rozpoznawac zarodka i go zwalczac.poza tym kobiety z wysokim anty tpo maja o wiele wieksze szanse na poronienie.tabletki na tarczyce w jakis sposob je neutralizuja i je wlasnie przez cala ciaze bralam).po ciazy badania na hormony tarczycy byly ok ale mialam powtorzyc po pol roku wiec juz chyba pora.wcale bym sie nie zdziwila bo swoim zachowaniem mecze czasem sama siebie.inna opcja to reakcja na tabletki anty ktore zaczelam brac.
a co do raczek to w pn mamy kolejna konsultacje z okazji 7,5 mc wiec popytam.wiem ze kiedy sie urodzila to powiedzili ze normalne

mysza wyłoniło mi się dwóch faworytów a propos krzesełka. Ja nie wiem co to wczoraj było bo mała marudziła bardzo a noc superowa
skrzat właśnie rozważałam zakup tego krzesełka, ale jak zauważysz są dostępne tylko te z wyścigami samochodowymi - innych nie ma, a szkoda, bo fajnie wyglądało. Z tej firmy są dostępne też takie granatowe i czerwone, ale ta czerwień taka ognista, a i są droższe a do tego przesyłka
marta0307 dzięki za odpowiedź odnośnie krzesełka właśnie to rozważam, co do tego krzesełka to właśnie chyba ten nowszy model ma 6 regulacji wysokości co mi sie podoba bo koleżanka narzekała że ma krzesełko i dziecko jakoś tak za wysoko względem stołu jest. Ja się tylko zastanawiam nad tym "materiałem" siedziska tzn. ono takie foliowe jest i pewnie fajnie się czyści, ale czy np jak jest cieplej i dziecko ma gołe nóżki to jakoś tak nie jest to ceratowate???
eifl moja też bardzo szybko wypija mleko, choć był taki czas że jak dawałam jej mleko z 2 łyżeczkami kaszki to trwało to długo po prostu smok był za mały dałam trochę większy i zanim się obejrzę butla pusta
jedyneczka u nas cycanie 23.30 tak bardziej do poduszki i zaśnięcia potem koło 6-ej i 9-ej i koło 18-ej ale to dlatego by miała drzemkę - kurcze jak tu zrobić bo miała drzemkę bez cyca

Chyba Was zamęczę tymi moimi zakupami, ale poradzić się chciałam :sorry2:
Rozważam dwa krzesełka
KRZESEŁKO DO KARMIENIA BABY DESIGN PEPE (1456313987) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
CHUCHU KRZESEŁKO DO KARMIENIA - '' FULL WYPAS '' (1457081259) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Cena taka sama jedyne co je różni (tak mi się zdaje) to rodzaj pokrycia siedziska tzn. ten pierwszy ma taką ceratę i niby fajne do zmywania, ale nie wiem czy to fajne jak dziecko siedzi na takiej ceracie. W tym drugim chyba to siedzisko nie jest ceratowe, ale z kolei jak nie jest to prać ciągle trzeba.
W ogóle to przeczytałam trochę na temat tego co kto poleca - jeśli chodzi o krzesełka i dużo osób poleca ikeowe krzesełko IKEA | Jadalnia | Krzesła wysokie | ANTILOP | Krzes wys z zabezp
zwykłe najzwyklejsze, niedrogie, do niego można dokupić tackę. Niestety nie ma nic regulowanego, ale za to czyści się wyśmienicie ;-)
No i muszę kupić łóżeczko turystyczne i znalazłam takie co sądzicie (zależało mi tan tym by było regulowane wysokości) - teraz małej się nie przyda ale kupuję z myślą o drugim dzieciaczku ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE KOJEC HAPPY DE LUX 2POZIMY (1460409860) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Mam jeszcze do Was jedno pytanie, jak macie w domu butelki, miseczki, łyżeczki to czy myjecie je tylko wodą czy jakimiś detergentami???

A u nas noc bardzo fajna, mała zasnęła standardowo przed 24-tą pobudka pierwsza była po 6-ej a druga dopiero 10.40 - ale się wyspałam :tak: M w nocy szorował ściany w sensie coś tam z nimi robił i położył się przed 4 a teraz przygotowuje przedpokój do malowania (położyliśmy tynk ozdobny - więc struktura jest teraz trzeba nadać kolor). A w ogóle moje dziecię dziś kończy 8 m-cy

Tiffi tak ten materiał jest taki "ceratowaty", ale my mamy fajna wkładkę z materiału, która jeżeli sie zabrudzi wystarczy zdjąć i wyprać normalnie w pralce ;) u nas była w zestawie z krzesełkiem, może i tam jest? JA mam i polecam baby design ;)

mysza Andrzej wczoraj i dzisiaj na spacerze, teraz śpi na dworze.
jedyneczka miłych zakupów. Smok mamy z Aventu AVENT Smoczek do butelek TRJPRZEPYWOWY silikonowy od 3-6 m-ca
Z kręgosłupem wcześniej problemów nie miałam. Trochę zaniedbałam aerobik, ale od poniedziałku znów zaczynam 2 razy w tygodniu. M to podpadł.
eijf Andrzej ma ręce i stopy zimne, może nie tyle co zimne a spocone. Lekarz powiedziała, żeby się tym nie przejmować. U Andrzeja spowodowane to jest anemią. Cały czas mu podaję leki na anemię.
tiffi a ja chyba kupię kojec ze szczebelkami. Zuzia wszystkiego najlepszego.

U nas noc ok. Mały spał od 20.00-4.30. Ale dziś maruda ciąg dalszy.

Ja wróciłam ze spaceru. Moje dziecko było juz tak znudzone, że musiałam iść. Słońce wyszło, więc sobie myślę, że chociaż posiedzi i poogląda. A ona cały spacer przespała, już z klatki wyszłyśmy i musiałam ją położyć ;-)
Teraz psuje matę - ściąga kółka na których powinny wisieć zabawki, bo wszystkie zabawki się znudziły.
Tiffi - no mnie się podoba to baby design, muszę namówić eMka. Może się zgodzi. Gratuluję pięknej nocki. Ja też nie mogę dziś narzekać. Wstałam i nie wierzyłam, że Nina jadła ok. 23 a potem dopiero o 6:45 i to wepchałam w nią, bo głodna nie była. Zawsze jeszcze jest karmienie pomiędzy. No i spać poszła o 18. Także luz.
Agatka- widzę, że Ty też ostro ćwicząca. To może ja zacznę jogę uprawiać :-D
jedyneczka- udanych zakupów.
Marta- a Tobie się udało wybyć, czy mąż nie wrócił?

marta nie tu nie ma żadnej wkładki w tych krzesełkach a przynajmniej nic nie jest napisane
agatka ale ja potrzebuję łóżeczka turystycznego na wyjazdy
mysza tylko czy ja w tyłek nie będzie parzyło

reklama
hejos,
my po imienikach u cioci. Basia juz spi, mam nadzieje ze dzis nie bedzie sie tak budzic jak wczoraj!
Tiffi gratki dla Zuzi na 8 miesiecy, co do krzeslka to nie wiem jakiej mam firmy, ale mniej wiecej takie jak z tymi smaochodami, ale mam zolte z jakimis pingwinami i nie sliski material. Dla mnie wazne to ze ma 4 kola, bo sie latwo nim suwa nawet jak Basia siedzi:) A samo sie nie ruszy wiec luz. Co do łozeczka to mam takie Łóżeczko kojec BabyOno Poznań wzory BabyStore (1462967038) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy Basia spala juz w nim jak miala 3 tygodnie;) Sprawuje sie super. Przeiwjak jest juz co prawda za maly, ale łóżeczko super:) Ma dwie wysokości kładzenia materaca, chcoiaż ta wyższa obawiam się że już się nie będzie nadawać bo Basia się zaczęła podnosić. Ale my dokupiliśmy dodatkowy materac turystyczny taki na 3 składany, bo te z łóżeczek niezbyt nadają się do spania!

Do góry