reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

miała być mała drzemka, a tu 2,5h, uff. Myślałam, że kijki od szczotki sobie w oczy wsadzę, po zapałki by się połamały, tak mi się oczy zamykały ;-)
sprawdzałam wczoraj przy kolacji,ale nic nie było, tzn. nic nie dzwoniło. Teraz pod palcem też jeszcze nic nie czuć, tylko łyżeczką jak przejechałam, to zahaczyłam. Udało mi się też jej tą paszczę otworzyć i faktycznie, przebiło się maleństwo:tak:
też mam często takie momenty, że mi słabo. Zrobiłam morfologię, cukier i tarczycę, wszystko wzorcowo. Mogę być modelowym pacjentem tu. I nie ma znaczenia, czy zjem, czy nie. Myślałam, że za mało piję, ale tak się kiedyś nawodniłam, że jak chodziłam to mi w brzuchu chlupało:-D
najgorzej jest, jak wstaję z pozycji leżącej. Chciałam iść do internisty, ale 2 tyg urlopu. Dupa

Ostatnia edycja:
reklama
agatka-jej w zasadzie wszystko smakuje co dam.kiedys miala wstretne a to pije od miesiecy wiec nie sadze ze nagle stwierdzila "nie jednak ten smak mi nie podchodzi:))".Pije,pije a potem nagle nie chce i za kazdym razem tak troche ponad stowe (na noc tez ale spi do rana wiec moze po prostu zapotrzebowanie mniejsze?)

kacperek-isc pewnie ida.widze je siedzace w srodku ale juz tyle razy podejrzenie o zeby bylo.poza tym czy przestawalaby marudzic po wzieciu na rece gdyby ja draznily?

mysza-no bez jedzeia to ja ani rusz.niech sie wali i pali,ja musze zjec .oo juz mi w brzuchu burczy.
tweenie-ja tak czy tak tarczyce mialam sprawdzic bo w ciazy lykalam tabletki a po porodzie przestalam i po prostu taka kontrole po pol roku zrobic mialam

male od 12 w lozku.na szczescie obie ida o tej samej porze bez szemrania.obie wydoily stowe mleka.dziecko dodatkowe to w ogole niemal idelane jest na dziecko dodatkowe wlasnie.dosyc bezproblemowa i wszystko jej jedno.
a niech spia to odsapne bo moja dosyc marudna byla .jakas zmeczona mi sie wydaje i w ogole raczki takie zimne,ciemne ma...jakby cos z krazeniem.w sumie zawsze tak miala ale czemu to nie wiem?

ktos zadzwonil do drzwi.nie otwieralam bo mi sie nie chcialo,zajeta karmieniem dziecka i w ogole w szlafroku jeszcze sie szlajam.potem zobaczylam "prezent" pod drzwiami w pudelku zapakowany plastikowy talerzyk na pierwsza kanapke:)) (od producenta chleba m.in.) dookola tekst "kim chcesz zostac jak dorosniesz?...pilotem...alllbooo....strazakiem.... .a moze bardzo dobra tancerka....mozesz tez zostac pielegniarka....aallboo...szefem kuchni mmmm....jezdzcem....::))))
img5998uc.jpg

Ostatnia edycja:
tiffi mleka na noc nie chce pic. M daje mu moje odciągnięte i mm z kaszką ryżową. Tylko wsypuje tak żeby przez smoka przeleciało. Dziś w sumie zjadł 150 ml., wczoraj tak samo.
moja pije raz 150ml więcej nie
jedyneczka kiedyś czytałam w tej książce "Pierwszy rok z życia dziecka" że dzieci czasem krztuszą się grudkami bo te grudki drażnią im przełyk i dlatego nie lubią ale że za jakiś czas będą dawały radę, może to to
tweenie machnęłam kolor i skróciłam - chodzę od 5 lat do tego samego fryzjera więc on tam mnie ogarnia
eifl chyba chodziło o tweenie, choć chyba każda z nas się martwiła czy wszystko ok, ja miałam cukrzyce ciążową. Fajny talerzyk
mysza fakt M mnie wkurzył i mała się urodziła nieźle
tweenie gratki zęba

U nas po staremu mała raz lepsza a raz gorsza, dzisiaj miała słaby dzień do spania mnie też się jakoś nic nie chce.
Ja się zastanawiam jaki mała będzie miała wzrost w lipcu/sierpniu skoro teraz głównie ubranka ma na 68

tiffi-tak,chodzilo o tweenie:) noc coz ,pozno bylo i umysl juz nie ten.
ja tez sie zastanawiam co do tego "wzrostu" bo zakupilam poki co 2 kiecki kandydatki na urodziny ale roznie to z wymiarami i ciekawe z ktora trafie.jak nie trafie to pol biedy,beda na inny moment ale dobrze by bylo gdybym z ktoras trafila:)
moja ma teraz glownie 74

dzis wlasnie przyszla jedna sliczniunia sukienka.poki co o wieele za duza.na inna jeszcze czekam.zakupilam,zaplacilam ale to dopiero pre order byl i nawet w sklepie na nia czekaja...

hej dziewczyny
nie zgagladalam ostatnio, ale Basia jakas marudna sie zrobila;( Do tego bardzo ruchliwa, pelza po calym pokoju, panele najfajniesze bo najlpeiej sie suwa:) Zebów nie ma, ale chyba cos jest na rzeczy bo od 3 dni wyje przed snem:( Za to zasypia okolo 20:) W nocy budzi sie jak już to tylko 1 raz:)
Tweenie gratki ząbka;)
Obiecuje poprawę i zaglądać częsciej!

skrzat-witaj w klubie.moja tez marudna,tez pelza po calym pokoju (glownie po to by na mnie zawisnac lub blagalnym spojrzeniem dac znac bym ja podniosla).zebow brak .dobrze choc ze przed snem nie wyje i idzie spac po 19...

eifl później dzieciaczki tak szybko nie rosną większość moich znajomych mówiła że 80 na 1 urodziny

Dięki dziewczyny za info o krzesełkach już mi coś w głowie świta

Cześć dziewczynki
My już na nogach. M w pracy, a my samotny weekend. Ninka ładnie spała w nocy. Ciekawe czy to jednorazowe :-)
Wczoraj była strasznie marudna, wszystko cisnęła do buzi, ale zębów nadal brak. Także ja nie wierzę, że przed roczkiem się pojawią :-D Teraz mój mały marudny osobnik ogląda bajki na mini mini, żeby mama mogła sobie wypić herbatę.
Kurcze, wczoraj to chociaż słońce świeciło, a dzisiaj jakoś tak szaro, to człowiekowi się wszystkiego odechciewa.
Tiffi - jak już dokonasz wyboru z krzesełkiem, to podrzuć link, bo ja chyba nie mam co liczyć, że obiecane przez rodzinę M krzesełko, zjawi się u mnie w domu bez mojej ingerencji.
Skrzat- u nas marudzenie bezpodstawne. Musi i już. Zębów nie widać, ona się po prostu nudzi. A ja mam tylko jeden pokój, bo nie chcę z nią w dzień siedzieć w sypialni, więc nie ma wyjścia i siedzimy w nim. Jak się ją weźmie na ręce i ponosi, to jej przechodzi.
Agatka- wczoraj mnie zaczął boleć kręgosłup. Normalnie wieczorem myślałam,że się rozsypię.

Wczoraj M oglądał na lapku mecz, a ja sobie odpaliłam stacjonarnego. Tyle, że on jest podpięty do wielkiego telewizora. Posiedziałam ze 2 godziny i myślałam, że oczy to mi wyskoczą. O woda mi się gotuje, idę zalać herbatę.

reklama
hejos,
ja juz nad kawką:p
u nas nocka masakra, dawno takiej nie bylo, najpier pobudka przed 3, potemkolo 5, wzielam ja do nas ale od 6 marudzila...masakra:( poszlam spac przed 2 i jestem nietomna:(
co do krzesełka to my mamy cos takiego KRZESELKO DO KARMIENIA BABYMAXI MODEL BASIC+GRATIS (1464909370) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy tylko ma 4 kolka i nie ma zabawek na tacce, dostalismy po dziecku znajomych za free:) sprawuje sie super, a basia je juz w nim dobre 1,5 miesiaca:)

edit: a my z basia ogladamy koncert rockowy na blu-rayu:biggrin2:

Ostatnia edycja:
Do góry