reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Witam sobotnie :)
My dzisiaj małą dalismy do teściowej na pare godzin i pojechalismy na zakupy jedzeniowe i mikołajkowe.Ludzi strasznie dużo w sklepach,nie lubie tak robić zakupów
Malej kupilismy zabawke zegar a kuku z fishera i ubranka z h&M.
Najgorzej,że mała ma ten katar nadal i w poniedziałek napewno już lekarka będzie musiała przyjechać-za długo to trwa,ale coś mi się wydaje,że to alergia,no ale na co??coś w sloiczkach ??jak ja do tego dojdę co.....
Ewa a oilatum krem nie pomaga na te rumience???
Tiffi wspólczuej bólu brzucha-mojego M często boli,ale on miał podejrzenie wrzodów i często go właśnie pobolewa.
MMmmMM moja też się kiedyś tak zakrztusiła,ale kroplami do nosa-nie dziwie się ,że tak się wystraszyłas!!
Atabe zakupy(prezenty ) można przez internet zrobić-lepsze ceny i czasami większy wybór
Jedyneczka udanych zakupów
Agatha my kończymy 3 pampersy i zmieniamy na 4 już,bo mala już prawie 8 kg waży

reklama
Ewa moim zdaniem jeśli to jest alregiczne to pownienin to lekarz zobaczyć. Nam na skazę białkową pomógł krem Elidel i nie jest to krem sterydowy tak że spokojnie można stosować. Koszt ok 100zł ale zmiany od razu znikają.

MMmmMM co za koszmar. Jak Zuzia była malutka ciągle się zachłystywała jak piła mleko, ale nie aż tak, ale raz jak dawałam jej kwas foliowy - tak się zachłysnęła, że też była cała czerwona, wzięłam ją w dół i jakoś się udało, ale to co przeszłam to nikomu nie życzę, także wierzę jak musiałaś się czuć. Dobrze że M był obok to cię wsparł
jedyneczka mlekowym skrytożercom mówimy NIE!!! (hi hi hi) :-) a atk serio to ja uwielbiałam mleko w proszku jak byłam dzieciakiem, ciocia moja pracowała w mleczarni i często przywoziła babci dla zwierzaków w takim worku papierowym dużym a myśmy podbierali. Ja nie wypełniłam tego w szpitalu, więc nie wiem skąd do mnie dotarło, ale akurat ta paczka z hipp była fajna, kupony wykorzystałam. A ja się przyzwyczaiłam do gumiakowego klimatu, jakoś przekonała mnie moja gin żeby lepiej uważać z tabsami jak się karmi zwłaszcza jak się ma córkę (ona też jest ginkiem od dzieci),więc wie co mówi
Co do kupsztali to dwie to były takie małe (dodatki do wcześniejszych), ale były normalne, za to dzisiaj kup zero
agatha moja ma tak jaka jest na balonie jak smok wypadnie z buzi to się budzi, włożę smoka jest ok, wypluje pobudka.
My też bez jakichś zakupów, nie mam dzisiaj siły na nic
ewa myślę że bezpieczniej w wodzie rozpuścić, A co do mebelków to - Klupś Safarii
madzik jeśli to alergia będziesz musiała sprawdzić po kolei składniki, ale może to tak z sezonu grzewczego ja mam tak, że mi się ciągle leje z nosa jak taki sezon przyszedł

My dzisiaj zaczęłyśmy pieluszki trójki, ale moja Zuza to taki chudziak że jak zaklejam te trójki to mi się stykają te paski co się nimi zakleja.
M wróćił więc trochę zabawia małą, a ja buszowałam na allegro, ten brzuch mnie znowu tak przyćmił, ale chyba będzie dobrze - oby. Dobra idziemy kąpać

cześć

my dziś byliśmy u taty na barbórce
jutro basenik i obiad u teściów i weekend zleci

Michaś non stopa od paru dni wkłada stópki do buzi,wszystkie skarperki i nogawki pajacyków mokre

kropa no przydałby sie jakiś napęd w wózku,ostatnio na spacerze jak zmagałam sie z pchaniem wózka to jeden facet też mi mów że powinnam motorek mieć w wózku

peemka oby mały zawsze był taki aniołek jak po szczepieniach

jedyneczka szefowi M sie nudziło i sobie powymyślał durne zmiany

ewelad dzięki, a wizyte w szpitalu mam 14 dopiero

tiffi ja czapeczke zakładałam tak do 3 miesiąca i już potem nie, a kaszke ja daje z łyżeczki, a kupowaliście typowo dziecięce mebelki?

dzamenka gratki dla małego z raczkowania

xKiniek2 witaj

ewa oby witaminki pomogły

agatha mały też miał 2-3 takie nocki ze 2 tyg temu,co sie budził co godzine,raz dawałm cyca,raz M go usypiał,niewiem co to było,ale jak na razie sie nie powtórzyło

Ewa, ja nie wiem skąd te zmiany, ale podejrzewam alergię na coś, ten Elocom na receptę, podobno to jedyny steryd, który nie przenika do organizmu, ale szczerze mówiąc nie pomaga za wiele:-( Dzisiaj to już miała bardzo czerwone i szorstkie, smaruję oprócz tej maści Emolium co chwilkę.

Tiffi, u mnie lodówka na maxa pusta, ale mój tata z M kupili auto więc mu wybaczam.

Anetka, nawet nie wiesz jak mnie pocieszyłaś tymi nockami, mam nadzieję, że to wypadek przy pracy:-) Bo ja już oczywiście mam wizje, że tak już zostanie...

MMmmMM czy ten Elidel jest na recetptę, kurcze dorgi bardzo , ale jak miałby pomóc.... bo już mnie te policzki denerwują.

Ostatnia edycja:
hejka
ja tak na chwilkę tylko, bo czasy dzisiaj brakło:-) byliśmy zamówić sofę w końcu, zeby na święta dotarła, potem zabawienaie Lili, bo pogoda mało spacerowa- za zimno, a później wpadła chrzestna Lili z mikołajowym prezentem, cos siły nie mam, więc spadam, bo jeszcze @ maskary ciąg dlaszy- bleeee

madzik - olilatum nie stosowaliśmy a balneum, hipp i nic teraz mamy maść robioną z apteki też nic, zaczęliśmy kąpać w olilan.
mmmm - my byliśmy z tym u lekarza, który stwierdził, że to od mm ale my przestaliśmy podawać mm już ponad tydzień jest tylko na cycu i słoiczku raz dziennie, płyn do kąpieli też zmieniliśmy a poliki coraz częściej czerwone.
tiffi - ładne te mebelki, my tak 4 zapinamy bo zakupiłam w tesco cały karton bo był w promocji i ich używamy ale są mu jeszcze dużo za duże ale w nocy przynajmniej nic nie przecieka.
anetka - to sobota fajna i niedziela też miło się zapowiada, ja jutro idę na mikołajki z moją "młodszą siostrą " z programu starszy brat starsza siostra franio zostanie z tatą
agata - czyli maści nie polecasz, ta Elidel strasznie droga, a najgorsze jest to, że te maści leczą skutek, a ja bym chciała znaleźć przyczynę!! no bo nie wiem czy to możliwe, że zaczął być uczulony na coś co jem skoro przez 4 miesiące nie był a to co jadam nie zmieniło się.
eweland - a co dostała Lili??

agatha z tymi nockami u nas też tak było. Budzenie co godzinę, nawet ostatnio o tym pisałam. Myślę, że się unormuję. Dziś w nocy o 1.00 Andrzej obudził się z płaczem przez zęby. M posmarował mu dziąsełka i podał Camile i mały zasnął. Staram się nie brać do cyca przed 4.00.
ewa81 dostałaś lepszą witaminę D. Napisz jakiej firmy i czy jest na receptę? Też musze poprosic pediatrę o zmianę witaminy D na jakąś mocniejszą bo mam wrażenie, że Andrzej cały czas się krzywi.
MMmmMM to się wystraszyłaś. Biedactwo.
tiffi my jak 3 zaczęliśmy używać to też na początku wydawały mi się wielkie, ale już przyzwyczaiłam się.
ewa81 Andrzej po 5 miesiącach używania dzień w dzień Oliatum, uczulił się na niego, więc u Frania też tak mogło być.

Andrzej poszedł spać o 18.15, myślałam, że obudzi się za chwilę, a on do tej pory śpi. Nie ruszamy go z M, więc pewnie wstanie w nocy na jedzenie. Ostatni posiłek zjadł o 17.30. Także idziemy spać z M bo ciężka noc przed nami. Dobranoc.

reklama
ja tylko przelotem się przywitam się :)
u nas elocom zadziałał rewelacyjnie, po 1 smarowaniu buzia była dużo ladniejsza, po 2 wszystko zeszło.
Jeśli to skaza, to nabiał utrzymuje się po odstawieniu jeszcze przez kilka tygodni w organizmie i daje objawy.

Byliśmy się dziś zapisać na basen, zaczynamy 18.12:-) Kazali nam chodzić po domu w czepku, żeby się dziecko do rodzica-kosmity przyzwyczaiło. I mamy myć dziecko w wodzie o temp 31st:dry: A moja lubi mycie w temperaturze 40-41, przy 37 ma czkawkę z zimna:nerd:

Do góry