reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Witam
zaczęłam pisać wczoraj a dopiero dziś mam czas skończyć :sorry2:. Wczoraj M mi przeszkodził, łaził i zrzędził "długo jeszcze blablabla" no wiec jak tylko sie ruszyłam to mnie podsiadł i już nie miałam szans się dopchać. Dziś rano wpadła koleżanka no i niedawno poszła.
Ala mi się troszkę popsuła, jakaś marudna ostatnio się zrobiła w nocy jak budzi się na jedzenie to jakoś tak stęka, płacze nie wiem co jej jest. Wieczorami też marudzi nic jej nie pasuje, mam nadzieje że to chwilowe przejściowe.

peemka
to dzielny ten twój synuś na szczepieniach, moja po 3 to juz tak płakała że się aż spociła.
No i paskudy jedne tak pisałyście o tym farmerze że zobaczyłam z ciekawości co to i wsiąkłam :-D

Ewcik nie stresuj się kołderką, duży chłopczyk z Marcepanka da sobie rade:tak: moja Ala śpi pod kołderką prawie 2 miesiące już.

tiffi no właśnie dla mnie też ważne jest żeby ochrzcić tylko M mam leniwca jakiegoś i jesli chodzi o jakąkolwiek organizację to katastrofa jest.

jedyneczka no to przechlapane z tym domem, ciągle coś, no ale takie "uroki" mieszkania w domu choć u Was to już za często. W sumie chyba zniosłabym takie niedogodności byle mieć swój kawałek ziemi tzn miejsce na ogród itp.
Ja też w styczniu niestety już wracam do pracy, postanowiłam że nie podam glutenu na razie dopiero po 10m., ale i tak mam problem jak z cyca poprzestawiac małą i ułożyć karmienie bo każdy radzi co innego. :baffled:
Pokaże Ale :tak:

reklama
ewcik a jakiej firmy tą kaskę dawałaś??
MMmmMM acha no to na podwórko
kropa ja póki co stawiam na gumki, bo tabsy nie wchodzą w grę, bo karmię
jedyneczka no a te kupony masz do kiedy, bo pamiętam że były do końca listopada??? Ja do tej pory nie wiem skąd dostałam tą paczkę hipp
peemka ja myję codziennie głowę, ale nie szamponem tylko tym płynem w którym kąpię
atabe ja ciągle sama jestem w soboty bo M robi w domu

Mam nerwa, bo przywieźli meble M podpisał kwi kurierowi ten pojechał, a M nie mógł tego sprawdzić bo musiał wracać do pracy, więc nie wiem czy są całe, czy wszystko jest. Poza tym M pojechal do starego biura (tam mają akwarium) i mają przewozić do nowego jak dzwoniłam przed 180-stą to był jeszcze w starym biurze. Ja nie wiem kiedy on przyjedzie do domu

hejka:-)

dzisiaj spacerke 2 godzinny-warunki chodnikowe fatalne, więc nogi i łapska bolą od pchania królowej i jej dyliżansu:-) na obiadek zupa ogórowa z wczoraj i nalesniki z czekoladą-mniaaam, tyle mojego, bo dziś @ przyszedł, więc samopoczucie kiepskie:baffled:

kropa no to pozostaje metoda zdrowa oraz tania-uważanie:-D ewentualnie wstrzemięźliwość:-) a serio, to ja wczoraj już dumałam-czy aby nie jestem w ciąży? niby nie miałabym nic przeciwko, ale tempo prokreacyjne chyba jednak ciut za szybkie :-D
tiffi u nas czaopa czasami tylko, jak po wietrzeniu nie zdązy temp wzrosnąć w mieszkaniu, mam nadzieję, że mebelki ok
dzamena no to świruje Maksio pięknie-fiufiu:-)
peemka no to twarda z Ciebie zawodniczka, jak o 3 kołach zasuwałaś i nie zauważyłaś:-D mnie kiedyś sąsiad pomagał wózek tachać i niechcący nacisnął tak, że wypięło się koło, chłopak zbladł, a ja do niego: cholerka, 5 stów koło nowe:-D:-D:-D taki dżołk:-D
xKiniek hej

jedyneczka- powiem w skrócie. M poszedł na L4 i pojechał zawieźć je łącznie z wypowiedzeniem, którego szef nie przyjął, bo wg przepisów można składać tylko w sobotę i pod koniec miesiąca... Dowiedział się też z dobrego źródła, że szef nie przedłuży mu umowy (ta kończy się 31 grudnia). Efekt taki, że Szefuncio sobie myśli, że M będzie zapierdzielał cały imprezowy grudzień, a potem dostanie kopa w doopę i wypad. Dał mu 2 dni na zastanowienie, czy chce odejść " z twarzą"... Oczywiście M usłyszał teksty w stylu zachowania się po świńsku. A w jaki sposób wytłumaczyć jego zachowanie, że z dnia na dzień zostałby bez pracy?!?. Zawsze było tak, że jak ktoś chciał odejść, to mógł złożyć wypowiedzenie choćby o 2 w nocy i nie było problemu, teraz jest wielki problem, bo nie ma ludzi do pracy, a w grudniu najwięcej kasy można nałapać. No i tak ogólnie to doopa zbita. Jedyny pożytek - mam eMka przed 2 tyg, a później będzie przedłużał zwolnienie na kolejne 2...
eshhhh mieliśmy w związku z tą sprawą ciężki wczorajszy dzień, nockę i dzisiejszy dzień... Cały czas myślówki jak to rozwiązać, żeby być jak najmniej stratnym Na dodatek M wie, że za niewykorzystany urlop, którego teraz nie może wziąć, wcześniej zresztą też, policzone będzie miałwg umowy która jest na najniższą krajową, pewno na wypłacie też go wyrucha....
Idęęęęęęęęę w piździec ;-)

ewelad naleśniki :rolleyes2:co do mebli to mam nadzieję,że będzie ok
mysza niestety takie uroki jak ma się inną umowę a inne ustalenia. Najważniejsze, że M w domu

Mnie zaraz coś trafi M jeszcze nie ma - jest w biurze montują akwarium, musiałam z małą cały dzień, sama kąpać a teraz ją zabawiać, bo córcia jeszcze nie śpi. W ogóle to mała zrobiła dziś 6 kup

Ewcik państwowy żłobek kosztuje 400 zł.? U mnie tyle żłobków i przedszkoli prywatnych dookoła, a wszystkie nie schodzą poniżej 1600. Jeden żłobek z przedszkolem jest za 600 zł, a to dlatego, że ma dofinansowanie z gminy i strasznie trudno się do niego dostać.
Ewcik a pod kołderką Andrzej śpi od urodzenia i nic mu nie jest.
peemka Andrzejek za punkt honoru stawia sobie jak najszybsze zakrycie kołderką głowy :-D
tweeni Andrzej dostał małych krosteczek, wyglądały jak potówki, ale to nie od marchwi jak się okazało, tylko od uwaga oliatum.
MMmmMM Andrzej się nie kopie w nocy, ale zimny na cyca wstaje. Zwaliłam na kołderkę, chyba kupię mu wypełnioną gęsim puchem.
jedyneczka rozumiem Cię z tym węglem. U nas teść lipny węgiel kupił i co 2 godziny lata dokładać do pieca, żeby Andrzejkowi było ciepło. Dba strasznie o niego.
peemka co gotujesz dla Antosia? Może mi jakieś nowe przepisy podrzucisz?
Gregorka chyba żartujesz. Nawet nie pomogło to, że moja mama przyjechała z prezentem. Dostał od niej grającą ośmiornicę Kiddieland Grająca ośmiornica światło dźwięk (1305543910) - Aukcje internetowe Allegro
atabe jak Jagoda toleruje gruszkę?
tiffi ja otwieram okno i śpi w całym ekwipunku, chyba, że zmarznie, to wtedy rozpinam kombinezon i zdejmuję rękawiczki i buciki. Jak bym go zaczęła rozbierać z kombinezonu to by było po spaniu.
justa ale ten czas leci. M wywołał zdjęcia i jak oglądałam to też byłam w szoku, że Andrzejek był taki malutki a teraz chłop 68 cm.
ewelad tor przeszkód zaliczony, teraz możesz się ścigać :-D
ewa81 Andrzej też ma szorstkie poliki, ale mu smaruje mu na noc maścią do pielęgnacji ciała i buzi hippa, rano buźkę ma gładką.
aneta to dobrze, że z jajnikiem lepiej. Już do pracy, tak szybko zleciało. Powiedziałam, że tylko ja i mysza zostaniemy na posterunku :-D.
Ewcik to nie dobrze z tym żołądkiem.
tiffi Andrzejowi M zakłada czapkę, albo śpi w niej całą noc, albo ja zdejmuję mu jak kładę się spać. Fajnie wygląda w tych czapkach jak krasnal i wszystkie na oczy mu zachodzą :-D
dzamena super, że Maksio chodzi na wstecznym :-D
kama ja ponownie z pytaniem. Czy u Was pada śnieg i jest duży mróz?
tiffi ale możesz w razie czego reklamować mebelki.
mysza szef się nie zna. Wypowiedzenie możesz złożyć w każdej chwili. Jeżeli M ma wypowiedzenie 2 tygodniowe to składa je kiedy chce, a kończy się odpowiednio w sobotę lub w ostatnim dniu miesiąca art 33 KP. Jak cos to służę pomocą, w końcu kadrową byłam :-D

Byłam dziś na spacerze, tzn do bramy i z powrotem, a potem odśnieżyłam samochód i do domu. W sumie byliśmy 30 min na dworze. Dziś dzień nie fajny, jakaś zmęczona jestem i poddenerwowana. Jutro M jedzie na rajd barbórki, a ja z małym znów zostaję sama. Za to zapowiedziałam, że w niedzielę wybywam na cały dzień do Arkadii, a on mi na to, że w takim razie jedziemy w 3.
Kurcze maraton lekarzy zaczyna mi się ortopeda, okulista, laryngolog, pediatra, dentysta-sadysta i to prawie wszystko w tym tygodniu + jeszcze rehabilitacja.
Dziewczyny idę spać bo jestem padnięta. Dobranoc.

Ostatnia edycja:
Hello!
Byliśmy dzisiaj na usg bioderek - lekarz cham nawet dzisiaj był miły!
Frankiemu jak to lekarz określił - nic nie kostnieje - i kolejna kontrola za 2 miesiące a przez ten okres codziennie ma dostawać jakąś specjalną witaminę D która jest w tabletce i musimy ją rozkruszać i mieszać z czymś tylko teraz nie wiem z czym to mieszać dzisiaj wymieszaliśmy z moim mlekiem ale nie wiem czy to dobrze a on nie powiedział z czym ani ja nie zapytałam:crazy:
Odebraliśmy maść z apteki na te policzki zobaczymy czy pomoże ale to tylko wit a i e na jakiejś bazie więc wątpię...
też dostałam dzisiaj paczkę z bebilonu a z hippa nie dostałam - szkoda.
tiffi - ja podawałam Franuśkowi hipp ziemniak z marchwią i ziemniak z dynią a dzisiaj dostał z gerbera zupkę jarzynową i też mu smakowała - jest nie wybredny po mamusi i lubi jeść też po mamusi :-)
czapki nie zakładam po kąpieli :no: a zawsze ma główkę mytą.
mysza - cham z szefa, M dobrze zrobił że poszedł na L4 - choć to z pewnego źródła wie, że mu szef nie chciał przedłużyć?? bo kiedyś coś pisałaś o nieżyczliwej koleżance w pracy i może ona jakieś ploty rozgłasza. Niestety też wiem co to znaczy co innego na umowie co innego do ręki ale potem w takich sytuacjach jak L4 ma się przerąbane bo pensja głodowa...
agatka - ani maść z hippa, ani balneum nie pomogła na te poliki one są szorstkie, łuszczące i chwilami mocno czerwone

reklama
ewa my dostaliśmy od pediatry elocom jak Olę wysypało. U niej ewidentnie od nabiału wyskoczyło świństwo
mysza mam nadzieje, że Twój M szybko fajną pracę znajdzie. A na szefa można jeszcze nasłać jakąś kontrolę z urzędu pracy, czy skarbówki...
tiffi nie rozbieram, tylko rozpinam śpiwór i czapkę zdejmuję, żeby się główka nie zgrzała. A po myciu, owszem-zakładamy czapę, bo w mieszkaniu chłodno, a my jeszcze po piętrach chodimy i boję się, że ją przewieje

Do góry