reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

madzik mają tłuszczyk mają i to jest pocieszające:-D Mam nadzieję że mimo bleeeeee@ wizyta u koleżanki udana:-p

dzamenka zdrówka dla Filipka!!!!!!!!!!!!!! Synowa ma się dobrze , twarda sztuka:-)

mruczka moja też w wózku się wydziera jak nie śpi bo się szybko dosyć nudzi spacerem:baffled: Troszkę ja zagadam, nie powiem, porozgląda się i posłucha ale nie za długo:-pCzasem to mam ochotę przy ubieraniu już ja rozebrać z powrotem i nigdzie nie wychodzić:-D Nie wiem nic o tych pieluchach:no: Ja mam jakieś zwykłe chyba nosidło bo dostałyśmy ale zobaczę z ciekawości metkę jutro bo dziś mi się juz nie chce:-D

Zmykam bo M wrócił z łaźni, mniam:-D

reklama
Patipaula zagłosowane. Daj tego linka na fora innych mam-sierpniówek, wrześniówek- myślę, że pomogą:tak:
Jedyneczka moja ryczy przed zaśnięciem. Podobno niektóre dzieci tak mają. Ale każde wyjście na spacer jest dla mnie stresem:-D
Młoda mamuśka mimo tych utrudnień wychodzę codziennie, chyba, że leje jak z cebra:baffled:
Ewelad biogaja super, tylko nie przesadź, bo moja miała po tym zatwardzenie:sorry2:A napiszesz za ile kupiłaś używane?
Agatha straszne co piszesz:szok:Bardzo dużo zdrówka Kochana dla Was!!!!!!!
Mysza moja położna była u mnie 6 razy, ale mnie wkurzyła, bo kazała podawać wit K, a okazało się,że wcale nie trzeba było. Wystarczył dokładnie przeczytać książeczkę.:nerd:Teraz jak ją widzę, to okazuję zimną obojętność.:-p
Gregorka zazdroszczę tych dłuuugich spacerków:tak:
Tiffi mi też lecą włosy. Kazałam M kupić szampon na wypadające, a on kupił do włosow z pasemkami:confused:A ja od 5 lat włosów nie farbowałam;-)
Madzik ja jeszcze nie miałam @ i bardzo się z tego cieszę:-D

dzieńdoberek:-)

myślałam, że po tym wczorajszym zaburzeniu naszego grafiku i przespaniu przez Lilkę karmienia jednego w nocy będzie pobudka, a tu nie- o 20.30 wtrąbiła 210 i pospała do 6.30:szok:

Mruczka kupiłam za 120 zł, dzięki za ostrzeżenie z biogają-takie drogie to cudo i zatwardzonka jeszcze mogą być?:confused:

Hejka,

Coś net mi dziś odmawia posłuszeństwa, ale może uda się coś napisać.

Kama - dzięki, wypróbuję ten żel

Tiffi - a jaką dokładnie masz chustę, podaj może linka, też nie chciałabym dużo inwestować bo nie wiem czy skorzystam. A instrukcje była razem z chustą?

Mysza - o matko, jaki wywiad środowiskowej? Rodzaj pieluszek :szok: ?? Dziewczyny, do Was też mają przyjść? Bo ja nic nie wiem na ten temat.

Agatha - ojej, straszeni mi przykro, że Maja w szpitalu. Trzymajcie się dzielnie, dużo zdrówka!!!

Mruczka - ale fajnie z tym Top Secret, dzięki!!!

U mnie weekend gościowy bardzo. Więc na bb pewnie mało czasu będzie, ale postaram się zaglądać. Miłego weekendu Wam życzę.

Ja tylko dzień dobry i uciekam... muszę prasować... ogólnie lipa... moje dziecko w nocy standardowo budzi się ze 3 razy, pierwsza przerwa po kąpieli trwa 5 godzin, ale później już się budzi co 3... Chyba się przyzwyczaiłam już... Przynajmniej w nocy się poprzytulamy troszkę, bo w dzień nie da się jej ujarzmić :-D
Idę się pobudzać laktatorem :-)

agatha trzymaj się, będzie wszystko dobrze, a Maja wróci szybko do zdrowia.

Wczoraj byłam u ortopedy. Wszystko w porządku, kontrola USG bioderek 6.12 Potem pojechałam do mamy, tatę wysłałam z małym na spacer. A później pojechałam do Kauflandu zrobić zakupy, bo u teściów w lodówce same sery pleśniowe. Spotkałam kolegę z Policji. Właśnie jest na Szkole Policyjnej (CSP) i miał obserwacje przy Kauflandzie. Obserwacja polegała na staniu i paleniu papierosów, i słuchaniu głośnej muzyki :-D.
O 19.00 przyjechałam do domu i wkurzyłam się. Teść postanowił wywiercać dziurę w ścianie pomiędzy przedpokojem a naszą sypialnią. Weszłam i zobaczyłam pełno kurzu to aż się wściekłam. Najgorsze jest to, że uważają się za ekologiczna rodzinę a nie wynieśli łóżeczka Andrzeja do drugiego pokoju. Wszystko było w kurzu, musiałam umyć łóżeczko, wytrzepać materac, zmienić pościel i poprać jego ubranka, wynieść łóżeczko do drugiego pokoju, bo przecież dziecko w kurzu spać nie będzie.
M w tym czasie był na piwie, przyjechał o 22.00. Też był wściekły, jak mu opowiedziałam, pomógł mi posprzątać i poszliśmy spać o 24.00
Andrzej spal całą noc od 21.30-5.10. O 3.00 był kryzys czy wstać czy nie, ale pojęczał, pomruczał i postanowił dalej iść spać.
Idziemy na spacer.

reklama
Cześć.

Wstałyśmy o 8ej a teraz mała drzemie, na kolankach oczywiście:-p Ale już pościeliłam, oblekłam nową pościel, odkurzyłam w dużym a jak mała wstanie porządków ciąg dalszy bo jutro mamy gości z 3 i 1,5 roczną córą więc będzie wesoło:-) Muszę zrobić leczo warzywne bo oni wegetarianie więc cały poczęstunek to dla mnie wyzwanie:-D

kama to dobrze że zdrowiejesz;-) A Maja kawał kobitki, moja ma 63cm i 5200 waży szczypior:-D Ja chyba też niedługo spacerówka bo w gondoli mamy podnoszone oparcie ale mała ma ciasnawo jak taka opatulona w kurte:-p Ponoć od 38. Ja mierzę pod paszką i w uszku, różnica była coś 3 kreski pomiędzy pomiarami ale nie wiem jak w pupci się traktuje:no: powodzenie u lekarza, precz z cukrzycą!;-)

młoda mamuśka my używamy Dada z biedronki i jesteśmy bardzo zadowolone, rozmiar 2-78szt-28zł a 3-64szt-28zł, jakoś tak:-p My wychodzimy jak tylko nie pada i mocno nie wieje no chyba że mam strasznego lenia:zawstydzona/y::-p My tak 1-1,5h bo więcej mała nie chce, załącza syrene:-p

gregorka ja przy Emi Dentinox używałam i nie wiem czy to jego zasługa ale spokojnie to znosiła;-)

Mykam bo mój "śpioch" wstał:-D

Do góry