reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

kama a czesto smarujesz niuni ?ale masz fajnie z t a bratowa ,chociaz troche odpoczniesz
młoda mamuska wziełam dwa opakowania tabsów i tam jest bardzo mało hormonów-nie przytyłam i nie mam ochoty wszystkich zab ic ,wiec chyba tak tragicznie nie jest,co do spacerów to powinnas wychodzic tez jak jest pochmurno bo hartujesz małego,pampków uzywam na dzien happy,na noc pampersów sleep i play i jak dla mnie super bo chyba jako jedyne których własnie nie przesikuje,cena tez niezła bo ostatnio była promocja w kauflandzie 78 szt za 33 zł i załuje ze wiecej nie kupiłam.

reklama
jedyneczka jaj mam jeszcze miesiąc dawać to żelazo -zobaczymy czy dłużej. Już mi się uprzykrzyło to aplikowanie tego wszytskiego
maruśka co do kataru lekarka zalecała sół morską (ja akurat marimer) i działałam fridą często i ładnie ten nos się oczyszczał. Oczywiście mała wrzeszczała, do tego przez 4 dni na noc nasivin soft, maść majerankowa pod nosek i dużo przebywania na dworze zwłaszcza jak mżawka
Czytałam też w gazecie że możesz w łazience nalać do wanny/wanienki gorącą wodę dolać olejek eteryczny (tylko nie miętowy) i trzymać dziecko na rękach by wdychało
dzamena zdrówka
mruczka kupiłaś te eko pieluchy??? tak wyrodna matka związała dziecko chustą i mu niewygodnie. Moja dziś darła się w wózku jak była na balkonie więc stwierdziłam że nie idę na spacer. Ja mama tylko chustę najtańsza jaka była na allegro. Zastanawiałam się nad nosidełkiem MT bo jako one mi się najbardziej widzą.
kama ja właśnie najwcześniej dam słoiczek po skończonym 4 m-cu. Podawać można czopki np połowę jak dziecko ma powyżej 38 stopni.
Ja miałam zrobić test glukozy ale jakoś nie mama czasu
gregorka ja też sie bałam małą chustować, a tu o dziwo jakoś się udało. Moja też wciąga nerwowo palce

Ja się zastanawiam czy zostaną mi jakieś włosy wypadają mi na potęgę. Mała po południu nie spokojna płacze, ja nie wiem czy to brzuszek, czy to dziąsła, czy coś innego. M dziś musiał zostać dłużej w pracy no i póki co go nie ma

Kama dobrze,że z Twoim zdrówkiem już lepiej :)A jaka Maja już duża :)Moja ma prawie 18 tygodni i waży 6800 :)A u mnie z @ tak samo-leje się ze mnie,ale mniej boli ,więc to chyba tak ma być,A co do temperatury to nam lekarka mówiła że zbijać od 38 stopni ,ale nie mówiła gdzie mierzyć
Dzamenka to też musze te pieluchy kupic Sleep Play skoro taka fajna cena i akurat będą na noc!
Młoda mamuśka ja używam Pampersów Pampersa-active baby lub premiur care i jestem zadowolona
Gregorka no to fajne te spacerki ,ja to maks 1,5 godziny bo mi jakoś zimno,muszę się zmobliizować na dluższe :)
Tiffi mi tez tak włosy lecą-kupiłm dzisiaj witaminy i zobacze co będzie-podobno to normlane ,że 3 -4 miesiace po porodzie wypadają i dopiero koło 6-7 miesiąca przestają.A Ty bierzesz jakieś witaminy na włosy?

My wrócilismy od znajomych co mają 3 tyg córeczkę,boże jakie to malenstwo i pomyslec ,że Julia też taka niedawno była-po dzieciach widać,jak ten czas leci :)))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dobry wieczór
Usypiałam małą, coś płakała i M usiadł obok na łóżku, żeby dopingować, efekt taki, że na polu bitwy zostałam tylko ja. Moje dzieci poległy :-)
Siedzę więc sobie i Was podczytuję. Nie będę budzić eMka, bo wrócił z pracy przed 3 w nocy, taki mieli zapierdziel, a rano już się podniósł przed 9. Położna środowiskowa była. Bardziej niż dzieckiem interesowała się moim mężem. Wypytywała co, jak gotuje. Myślałam, że wezmę Ninę i sobie pójdziemy. M oczywiście dyplomatycznie się wykręcił, powiedział, że musi iść do sklepu, bo będzie robił sos musztardowy, no to jeszcze przed wyjściem powiedział jej, jak go przygotowuje. Po jego wyjściu poszło gładko. Do mnie tylko standardowe pytania :-D
Madzik - to prawda, że czas zasuwa, trzeba się nacieszyć tymi szkrabami, póki jeszcze dają się ukochać :-)
Tiffi - ja mam jakieś nosidełko, tylko inteligentna przed praniem pościągałam z pasków zapięcia i teraz nie wiem co gdzie było, więc mam ponosidełkowane. A chciałam zrobić zdjęcie, zanim zaczęłam psuć... I na chęciach się skończyło...
Dzamenka ja mam te slip&play, ale dla mnie ta rozmiarówka zbyt obszerna chyba 4-9kg i moja wiecznie posikana, bo przeciekało.
młoda mamuśka - miłego wypadu na Mazury i oby tym razem panowała dobra aura ;-) Wypoczywaj ;-)
Tobie Kamuś też życzę odpoczynku. Niech bratowa udowodni, jak bardzo kocha Majeczkę :-D A Ty nogi na kanapę i się kuruj ;-)
Gregorka - u mnie czasy 3-godz. spacerków minęły bezpowrotnie. Mała po max 2 godzinach ciągnie do domu. Jakoś lubi kanapowy tryb życia :-)

Ok spadam oglądać "Na wspólnej"

tiffi dzieki
kama jak mierzysz w pupie to awsze sobie musisz odjac 0,5 stopnia a podajesz tzn zbijasz dopierp powyzej 38, goraczka to mechanizm obronny który zwalcza infekcje wiec do 38 nie a powyzej tak
najlepiej mierz pod pachą,wtedy jest najbardziej wiarygodna,jak bedzie wyzsza to czopek i kapiel lub okłady tylko nie na klatke piersiowa.
madzia oj nie zazdroszcze ci tych dni ,przerabane ale dobrze ze jest
MYSZKA FAKTYCZNIE NA TWOJA NIUNIE TO 4-9 MOGA BYC TROSZKE ZA SZEROKIE BO PRZECIEZ ONA TAKA DROBINKA MAŁA JEST ,ALE NIECH POCZEKAJA JESC NIE WOŁAJĄ
A CO MÓWIŁA I O CO PYTAŁA TA POŁOZNA?U MNIE TEZ PONOC MA ZAWITAC BO TO PO 3 MIESIACU,MASAKRA JAKas

Ostatnia edycja:
Dzamenko - ogólnie to jest pretekst, żeby zobaczyć w jakich warunkach mieszka dziecko. Ogląda mieszkanie, ale u nas weszła do dużego pokoju i tyle. Napisała, że mieszkanie zadbane, pyta o status finansowy rodziny, o to jakie pieluszki używa dziecko, czy ma jakieś zmiany skórne, o bioderka, przypomina o szczepieniach, pyta czy przesypia noce (musi być przerwa 6-cio godzinna), czy jest kąpane codziennie, jak ze spacerami, nie wiem czy coś jeszcze...

cześć dziewczyny, ja tak na szybko.

Nie mogę nadrobić i pewnie kilka dni mnie nie będzie.
Majka jest w szpitalu i szybko nie wyjdzie. Jest od przedwczoraj, ale dopiero dzisiaj mamy wreszcie diagnozę: choroba Schonleina-Hochena, generalnie zapalenie naczyń.
Dostała dziwnych wybroczyn, wylewów i zasinień na całych nogach i pośladkach, pojechaliśmy do lekarza i dostaliśmy skierowanie do szpitala, miała wszystkie możliwe badania i w zasadzie wyszło ok, ale wylewy się powiększały, do tego doszedł silny ból brzucha (ta choroba czasami atakuje też układ pokarmowy), leczenie jest żmudne i długie, ale choroba z reguły nie pozostawia konsekwencji.
Dodatkowo w RTG wyszły zmiany w oskrzelach i płucach.
Ciężko nam bardzo się ze wszystkim organizować, bo non-stop ktoś musi z nią być i spać w szpitalu, M ma ten tydzień wolny i siedzi z nią cały czas, ale od poniedziałku musi iść do pracy.

Hania dzielnie znosi tą bieganinę, ale też się martwię, że zarazi się zapaleniem płuc:-( Generalnie chyba odbiera moje nastroje, bo bardzo słabo je, w ogóle nie chce się przystawić i np. po 3 h niejedzenia płacze jak ją dostawiam, to mnie bardzo martwi:-(

cześć i czołem wieczorem:-)

kontrola u pediatry ok, tzn widac skutki leczenia i jest lepiej, także leki do soboty i powinno być git:tak: zakupiłam maść majerankową i już posmarowałam na noc- zobaczymy, poza tym kropelki biogaia, bo rzadkawe kupsztale po tych syropkach:tak:

Mruczka posrani zacofańcy z tych ludzi-olej debilne uwagi, ja tam parę lat temu nie wiedziałam, co to chusta, a i teraz nie używam, a patrzę zawsze z uśmiechem, bo to super wg mnie wygląda:-) nosidełko mam babybjorn, ale używane kupiłam na allegro:tak:
kamcia fajnie, ze lepiej, mnie gardło boli jak cholercia, ale zakupiłam orofar max i ssam:-D Liliputa lepiej, a przewietrzona został pierwszy raz od 3 dni i tak kimnęła, że przespała jedzonko i pospała 3 godzinki:-)
młoda mamuśka ja używam pampersów, te z rossmanna kupiłam, ale takie na basen-jeszcze nie przetestowałam, ja spacery codziennie-teraz tylko 3 dni przerwa z powodu choroby, ale od jutra uskuteczniamy-zaczniemy od króciutkich, a standardowo to ok 3 godzinek łazimy
Gregorka Liliputa lepiej-thx:-) spokojnego ząbkowania życzę:tak:
tiffi wspólczuję Wam tych leków, teraz sama podaję 2 syropyx3, cebion, vit D, od dzisiaj biogaia, do tego kropelki do noska-zapisuję, co i kiedy, bo bym chyma szmyrgla dostała:zawstydzona/y:
Mysza to moze inny rodzaj położnej- nie środowiskowa tylko matrymonialna?:-D
Agatha kochana trzymam kciuki za Majeczkę, za Haneczkę i za cała rodzinkę w ogóle- zdrówka, siły i wszystkiego najnaj!!!

eweladka to dobrze ze z z liliputą lepiej, a ty ssij,ssij to ponoc na duzo pomaga :)
mysza no ja sie obawiam ze moge nie wytrzymac jak mi taka przyjdzie -nie nawidze jak mi ktos katy oglada ,typowy rak ze mnie -mój dom ,moja twierdza ,wstep tylko dla swoich
agatha bardzo mnie zmartwiłas tym co napisałas o majce,kurcze z kąd sie jej to wzieło? Jeszcze to zapalenie płuc ,kochana duzo wytrwałosci wam zycze ,a hanią sie nie martw -wytrzyma ,przeciez masz jeszcze rodziców blisko na pewno wam pomoga w miare mozliwosci ,.byleby dziewczynki były zdrowe .buziaki

reklama
ewelad 3 godzinki? o rany, ja na tak długim spacerze to byłam chyba tylko raz, jak z M pobłądziliśmy i zamiast zwiedzać Modlin Twierdzę to obeszliśmy ją dookoła :-D zmarzliśmy, dostaliśmy zakwasów no i prawie cała droga na syrenie :zawstydzona/y: czasem jeszcze wychodzę na 3 nawet 4 godzinki z Krzysiem jak jadę do miasta ale w to się wlicza głównie robienie zakupów czy jazda samochodem.. leń śmierdzący ze mnie, muszę się bardziej ogarnąć :zawstydzona/y: w ogóle jak M ma na nocki to rozwala dzień nie tylko jemu ale też nam.. potrafimy wylegiwać się do południa wstając tylko do Synka (wstyd..) :zawstydzona/y:

dzamena nie ma już tej promocji? rzeczywiście świetna cena.. bo kurcze zwykle Pampersy to drogie strasznie.. a happy używałam chwilę i jakoś powiem szczerze, nie przypasowały mi do gustu, wydają mi się podobne jakościowo do BabyDream a są droższe

madzik1980
ja urodziłam 9.07 a siostra M urodziła córę 30.07 ;-) niby niecały miesiąc różnicy między dzieciaczkami ale różnica naprawdę ogromna, takie maluszki rosną dosłownie z dnia na dzień :tak:

mysza1984 ooo proszę, nie wiedziałam, że trzymasz pod dachem prywatnego kucharzynę, no normalnie skarb masz! :tak:;-) mój kilka razy w życiu zrobił jajka sadzone, raz jajecznicę no i herbatę..;-) ale komentować moją kuchnię to komentuje niemalże codziennie, śląc mi złote rady i pouczając, najbardziej mnie wkurza że mówi że moje pyszne ale żebym na drugi raz zrobiła jak u niego w domu :wściekła/y: (gdzie uważam że moje dużo smaczniejsze ;-)) i Twój Maluszek po 2 godzinach ciągnie do domu? mój po pół godzinie.. i może dlatego nie wychodzę na nie zbyt często bo irytuje mnie jechanie na syrenie :confused2: w domu mam większą kontrolę nad płaczem no i nikt nie ciągnie za nami spojrzeniami i głupimi komentarzami :sorry:

agatha ojej, dziewczyny trzymajcie się, siły i zdrówka przede wszystkim!!!

Syn mi zrobił malinkę na ręce ;-) dobranoc!

Do góry