reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

maruska -inhalacje robi sie tez z soli -ten sluz sie rozrzedza i mozna wtedy nawet troche frida sciagnac ,a co do syropku to mam nadzieje ze twój mały moze brac prawoslazowy bo mnóstwo dzieci alergicznych a co za tym idzie tez podejzewanychw kierunku np astmy oskrzelowej ale to raczej juz pózniej ,nie moze brac albo raczej nie powinno brac tego syropu bo bardziej szkodzi niz pomaga,ja jak nie wiedziałam jeszcze o tym ze Filip jest astmatykiem to własnie czesto dawałam mu ten syropek i dpiero pulmonolog mnie uswiadomił,oczywiscie nie pisze to złosliwie i oczywiscieduzo zdrówka ,chce tylko tak dla uwagi przestrzec bo sama sie na tym złapałam.
czytam etapami wiec odpisze to co pamietam-tiffi ten krem bambino jest gestawy ale on sie bardzo ładnie rozmarowuje i szybciutko wchłania i ja moge ci go smiało polecic z reszta ma on bardzo duzo pozytywnych opini ale oczywiscie twój wybór
agatha czesc skarbie jak tam przygotowania?ja mam plana zrobic chrzciny w swieta ,ale jak narazie to tylko moje zamysły
jedyneczka ja ten krem urzywam cały rok i powiem ci tak od serca ze jak mojego Filipsa nie uczulił to znaczy ze on jest niezły
mam nadzieje ze z moja synowa juz lepiej .cdn

reklama
Maruśka zapraszamy!Nasz jest bardzo fajny:-)Dosam sól fizjologiczną gratis:tak:

Czy któraś z Was używa wielorazowych pieluszek?Zamówiłam sobie 4 i zastanawiam się, jak się sprawdzą.Mała dzisiaj na spacerku znów się darła w chuście po czym zasnęła. W wózku też się drze i to całą drogę. Ale wtedy nikt się na mnie nie patrzy jak na wyrodną matkę, która związała dziecko:baffled:Nie mam nawet żadnej wózkowej koleżanki, bo patrzą się na mnie conajmniej dziwnie:happy:Jak już będę ją mogła przesadzić do ergonomika, to na pewno to zrobię...

MRUCZKA olej to jak na ciebie patrza ,mój tez sie tak darł i powiem ci ze jedna stara lafirynda szła i mówi -o jej jak to dziecko biedne płacze az mi niedobrze,wiec juz nie wytrzymałam a ze temperament mam co najmniej ostry to najpierw prawie grzecznie spytałam z jakiej przyczyny jej niedobrze a ona ze z zalu ze on płacze i jak ja moge tego słuchac wiec zwyczajnie w swiecie strzeliłam jej taka gadane ze kobita chyba juz raczej nie skomentuje kogos .a z pieluszkami to mi to z ust wyjełas bo tez własnie chciałam to pytanie zadac ale z moja skleroza.....

Dziękuju Dżamenka:-) Najgorsze jest to, że na początek pieluchowania ekologicznego trzeba trochę zainwestować. Ja szukam okazji na forum.chusty.info Tam są używane otulaczki i kieszonki, albo szyte przez forumki- dużo tańsze niż w sklepach.:tak:
Czy oprocz BabyBjorn macie jakieś inne nosidelka- czyt. tańsze?:sorry:

hej:)
u mnie ze zdrowkiem lepiej,chyba ta konska dawka antybiotyku postawila mne na nogi.dzisiaj bylysmy na szczepieniu,boziu jak Maja plakala a najgorsze ze musialam ja trzymac i widzialam te dwie szczykawy.Naszczescie rozwija sie dobrze,rosnie ladnie,przybiera,jest bardzo kontaktowa i tak wazy juz 6700g i ma 64cm.pytalam o sloiczkowe sprawy i najlepiej podawac po skonczonym 4m-cu,szczegolnie tym dzieciom ktore wczesniej mialy brzuszkowe problemy-kolki.

pati glosuje dziennie,mam nadzieje ze uda sie nam wygrac.
ewelad chetnie i ja obalilabym z toba jakiegos winiacza;-)mam nadzieje ze ze zdrowkiem Lilki coraz lepiej.
mysza ja tez czasem Maje do specerowki wkladam,coz moge za to ze moje dziecie takie ciekawe swiata.
mruczka Maja tez wygina sie tak do tylu,wydaje mi sie ze to normalne na tym etapie rozwojowym.ja malej czasami dam "poogladac" tv.

czytam ze wam wlosy tez tak wypadaja:-(u mnie to samo,mala ciagle nimi obklejona,chyba witaminek nam jakis brakuje

tiffi ja tez uzywam bambino,rozsmarowuje sie dobrze i ladnie wchlania,buzka po nim gładziutka.przykro ze twoj M ma czasem takie egoistyczne podejscie,szkoda ze my nie mozemy powiedziec ze jestesmy zmeczone i odlozyc dziecko w kat.co do podgrzewaczy to mam taki jaki zalinkowala agatka i jestem bardzo z niego zadowolona.

powiedzcie a od jakiej temperatury zaczac dziecku zbijac goraczke??-mierze przewaznie w pupci:zawstydzona/y:

mysza fajnie ze seansik udany,sama bym sie wybrala:rolleyes:
tiffi ja zakladam malej grubego polara i nakrywam kocykiem.
madzik bo z ta @ po porodzie to jedna wielka sciema;-)ze mnie tez sie lalo ale naszczescie nie mialam juz takich parczywych boli podbrzusza jak wczesniej.

Maja jak juz pisalam po szczepieniu,teraz spi od 16 co mnie bardzo dziwi:szok:
ja jutro mam wizyte u cukrzyka,kontrola po ciazy,mam nadzieje ze wszystko sie jakos tam unormowalo bo nie usmiecha mi sie znowu kluc kilka razy dziennie.
Dzisiaj przyjezdza do mnie bratowa i zostaje do jutra,oszalala na punkcie Majci wiec i ja troszku sobie odetchne.
smazylam placki i smierdzi w calym mieszkaniu bleee

cześć dziewczyny
ostatnio coś jestem nieobecna :zawstydzona/y: jutro jedziemy z M na Mazury do rodziców i zostajemy aż do poniedziałku, z jednej strony się cieszę, bo nie było nas tam prawie 2 miesiące a z drugiej strony trochę się boję, bo te miejsce ma jakąś dziwną aurę i chyba nie było wyjazdu na Mazury bez kłótni między nami.. :-( wczoraj byliśmy z Krzysiem u ortopedy, trochę za późno się zapisaliśmy i dopiero teraz doczekaliśmy się swojej kolejki ale na szczęście wszystko wzorowo;

dziewczyny no i nie wiem czy nie będę musiała zmienić pampersów, używam BabyDream bo tanie i do tej pory byłam zadowolona, jednak od jakiegoś czasu jak Syn mocniej nasiusia to caaałe ciuszki mokre, dzisiaj rano przebierałam go chyba ze 3 razy, wy też macie ten problem, jakich pampersów używacie?
i powiedzcie, codziennie wychodzicie na spacerki? na długo? bo ja właściwie tylko jak pogoda ładna.. chyba muszę się kopnąć i wychodzić częściej..

dzamena wiem, znam to.. mają ludzie tupet :wściekła/y:

mruczka nie wiedziałam co masz na myśli mówiąc 'wielorazowe pieluchy', wpisałam w google i już wiem i właśnie sobie skojarzyłam że ze dwie pary takich wielorazowych pieluszek mam (dostałam) i powiem szczerze nie używam (użyłam dwa razy i to by było na tyle).. w dodatku ich cena :szok: jestem w szoku, to się w ogóle nie opłaca! latem parę razy zakładałam memu Bąblowi pieluszki tetrowe, te wielorazowe też i więcej z tym pracy jak to tego warte, bo Maleństwo po narobieniu w taką pieluszkę potrzebuje przewinięcia natychmiast no i takiej brudnej pieluchy nie ma gdzie trzymać właściwie (najpierw przepłukać i jak nie zamierza się od razu prać to nawet taka brudna przepłukana musi wyschnąć bo ześmiardnie.. ) powiem tak - używanie pieluszek wielorazowych uważam za baaaardzo pracowite no i wcale nie takie tanie... ogólnie rzecz biorąc - rzecz niepraktyczna i droga

maruśka ojoj, nie za ciekawie u Ciebie :-( zdrówka zdrówka i jeszcze raz zdrówka Twojej Kruszynce!! no i siły oraz cierpliwości Tobie.. :tak:

dzamena dobrze że przypomniałaś mi o ginekologu, ja jeszcze od porodu nie byłam (skleroza) :zawstydzona/y: no i bierzesz hormony? ja kurcze chyba bym się bała..

Syn się budzi.. coś marudny dzisiaj, to lecę, trzymajcie się :*

Hejka,

Ależ ten czas szybko leci. Znowu nie było mnie parę dni (pati - ale głosuję codziennie :)) Odkąd mała wydobrzała, na spacerkach spędzamy po 2-3 godzinki. Coś tak czuje, że to ostatnie takie ciepłe dni tego roku (o ile można je nazwać ciepłymi...) ale na słoneczku nie powiem, całkiem przyjemnie jest. Na spacerkach jest ostatnio trochę lepiej, bo śpi, więc wykorzystuję sytuację i się dotleniamy.

agatka_natalia - Ola też pociunmka trochę i się rozgląda

Mruczka, kasik - u mnie też wyginanie, paragrafy takie, że aż się boję, że sobie Ola zrobi krzywdę

Ewcik, Mysza, Tiffi, Kama
- mi też okropnie, strasznie, normalnie rzekłabym przeraźliwie wychodzą włosy, ale to chyba normalnie na tym etapie, ale nie powiem, bardzo mi się to nie podoba

Jedyneczka - fajowi, że M tak Ci pomaga

Mysza - super, że seans udany

Tiffi - fajnie, że chusta się sprawdza. Ja jednak boję się nosić małą w tym, więc nie zakupiłam :( Ja na teraz mam taką dłuższą kurtkę z Reserved a pod to zakładam bluzę. Ale już niedługo, jak zrobi się chłodniej to w kombinezon śpiworkowy ją zapakuję :)

Mruczka
- zdrówka!

Aneta-h
- no to Michaś pospał. Ola też zaczyna się uczyć. Ostatnie dwie noce karmienie o 23 (ja jeszcze nie śpię, więc nie liczę tego do nocy :)) a potem o 4, a następnie 7-8 - czyli 1 pobudka w nocy

Maruśka - zdrówka, my też za sobą mamy już pierwsze przeziębienie i też od nas zaraziła się Ola :( tylko, że u nas poszedł w ruch niestety antybiotyk :(

Ewelad
- jak tam zdrówko córci?

Kama - dobrze, że wydobrzałaś. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.

Młoda Mamuśka
- miłego wyjazdu. Używam pampersów Pampers i nic nie przecieka, a spacerki raczej coddziennie, tylko jak gorączkowała to nie było i jak lało.

Dziewczyny, polecacie jakieś maści, żele na te dziąsełka swędzące, bo chyba Olę męczą, cały czas ssie nerwowo rączki :(

reklama
Do góry