reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Ewelad- ja zawsze lubiłam samotność, ale byłam skazana na towarzystwo , czyt. praca, teraz siedzę sama w domu i mnie szlag trafia, jakiś taki towarzyski dryg mi się załączył. Samotność mnie dobija.... Teraz 2 dni będę sama od 8 do 23... trzeba to jakoś przeżyć, ale ehhh...

Witam się z rana, u nas nocka w miarę ok, pobudka o 1 i o 4, potem o 7 dostała smoka i spała do 8 później gapiła się do 10 w karuzelę. Męczyła ją kupa, dlatego taki niespokojny sen, ale nie narzekam ;-)
Umyłam z rana głowę, szał po prostu, ale mała ma coraz dłuższe okresy, że może się sobą zająć, więc spokojnie mogłabym ogarnąć mieszkanie, ale tego nie uczynię, bo sobie wczoraj pomalowałam paznokcie :-D
Siedzimy,słuchamy vivy i ogólnie matka już ze swoim komputerowym nałogiem :-)

Wszystkim chorowitkom, życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Ja się modlę, żeby mała była zdrowa, bo my nie mamy jeszcze nawet tego pierwszego szczepienia :/...

reklama
tweenie opieka spoleczna nie ma nic do szczepien wiec dziwne, a faszerowanie dziecka rtecia metalami ciezkimi i konserwantami to jest dbanie???? a wirusow szczepic sie nie da bo mutuja i nigdy nie wiesz czy to szczep na ktory zaszczepiono

tiffi u nas dzis podobnie bylo :baffled: maly spal w nocy cale 6,5 godz :szok: oczywiscie z przerwa na karmienie :-( Tez nie lubie byc stawiana przed faktem dokonanym z zakupami

gregorka a ty hoemopatka jestes? Mnie m ciagle piluje o te szczepienia na razie mam luz bo starszy chory i pediatra sama powiedziala ze nie mozna.
Zdrowka dla Olci

MMmmMM bo OSKROBA robi dwa rodzaje i jedne sa z mlekiem (z zurawina) a takie gole bez dodatkow sa "czyste" bez mleka. Oskroba takie
Moja margaryna to drzem brzoskwiniowy :tak:

ania pestka zdrowka trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok

ewelad ewcik mysza ja zawsze lubilam samotnosc i bardzo mi jej brakuje :-( bo niby w domu przywiazana cycem do lozeczka ale ciagle cos sie dzieje i chyba moj instynkt troszke szwankuje bo momentami sie lapie na tym ze uciekam na strych i tam mam chwile ciszy a teraz jak starszy w domu chory to caly czas huk :-(

Rusztowanie zalozone, nowy kiwajacy zab mlody znow nie sypia, jutro pogrzeb brata babci i tyle po krotce u nas nie ogarniam wszystkiego a najchetniej ucieklabym do czarnej dziury :zawstydzona/y::-(

Milego dzionka wszystkim

ania pestka, zdrówka dla Piotrusia!
dzień dobry wszystkim. u nas nocka ok, pomimo wczorajszego dnia, kiedy młodego na kąpiel musiałam budzić, przespał od 20.30 do 6.30. teraz leży na macie i wierzga nogami i łapkami do zwierzątek. mamy taką matę z Ikea, zielona z wiszącymi stworami, młody zadowolony.
zimno cholera na dworze, a spacer mu obiecałam...brrrr
dobrego dnia!

heloł.

Dziś już chyba będzie lepiej u nas bo choć nie mogła zasnąć mała wczoraj i padła o 23ej to jadła 2 razy w nocy i była tak spokojna i zaspana że dała się do łóżeczka odłożyć:-p A rano od 7ej czuwała i drzemała na zmianę ale tak spokojnie że pospałam do 9.30:tak: Nie mam nic chleba więc zjadłam na śniadanie ryż z cynamonem na słodko i przypomniało mi się dzieciństwo:rolleyes: Kurka myslałam że pośpi teraz z 15 min bo przysnęła przy cycu a tu pobudka po 3min:dry: Siedzi w huśtawce a ja merdam balonem:-p Aha moje dziecię się wczoraj po raz pierwszy uśmiechnęło w kąpieli!!!!!!:-D I pierwszy raz wczoraj obserwowała swoją rączkę! A sadziła przy tym takie miny że myślałam że się poturlam ze śmiechu:-D Oczywiście zapisałam w zeszycie;-)

ewcik moja właśnie nie jest płaczliwa generalnie poza kąpielą , jazdą autem i spacerami:-D Na szczęście od 3 dni nie płacze w kąpieli więc mam nadzieję że z czasem i spacery i auto polubi:-D

maruśka ale ma sen twoje dziecię:szok: Pozazdrościć:-p

aneta wygląda na fajną ta mata. Ja chciałam tą:
MAMTU MATA EDUKACYJNA OCEAN MOBILE ŚWIECI-GRA HIT (1247835808) - Aukcje internetowe Allegro

Twoja wydaje się bogatsza:baffled:

mruczka moja wczoraj pierwszy raz, przynajmniej wczoraj zauważyłam:tak:

ewa81 moja prawą tylko obserwuje i też zezuje:tak:

mysza może im nudno w tych wózkach bo g.......o widzą albo co:-p:-D No moja oprócz chrumkania jeszcze rzęzi jak stara piła albo skrzypi:-D Moja na szczęście przed w trakcie i po kąpieli od 3 dni nie płacze. Po kąpieli to nawet już z 2 tygodnie będą:-D

madzik dobrze że Julcia zdrowa;-)

Mam pytanko, wy badacie tez mocz na zalecenie lekarza? Bo nam nie kazała:baffled:

tiffi to gratki snu w huśtawce;-) Mojej się już spanie w huśtawce odwidziało niestety a tak strasznie kiedyś chciałam tego unikać żeby się nie przyzwyczaiła:-D:-p To psikajcie gardełko, na pewno będzie dobrze. Spacery tak, tylko jak w taką pluchę wyjść kiedy psa byłoby mi żal wypędzić na dwór a co dopiero samej wyjść:-D
A tak poważnie to mam wyrzuty że nie wychodzimy od kilku dni ale pada i pada i niby mogę nakryć wózek folią ale co jak będzie ryczeć tak jak ona lubi na spacerze:baffled: Uspokaja się wtedy jak idę obok i mnie widzi a tak przez folie to jak:baffled: Naprawdę juz bym wolała zimę bo czysto i sucho:-p

kama to twoja odwrotnie wczoraj niż moja, może te dzieci tak mają na zmianę żeby była równowaga w przyrodzie:-D Masz swojego long-pleja?Toś ty artystka:-D Współczuje zęba:sorry2: Moja też tak wkłada głęboko że aż ma świeczki w oczach wariatka jedna:-p

tweenie kicha z ta windą:dry: A to allegro paranoja, co to im szkodzi? Może się boi żeby ktoś tego nie ogladał przy osobistym albo co? A co kupiłaś? A Oleńka nie ma refluksu? Moja Emi długo ulewała przez skazę i lekki refluks podejrzewali więc brała różne preparaty na to. Nie dziwię się że się tak wystraszyłaś:sorry2:

ashika mój M niestety też chomik jak ja a ja go jeszcze wspieram:-D Bo np. mówi że cos wywali a ja że się przyda do pracy w ogrodzie, piwnicy czy grillowaniu:-D I tak do wymienionych prac miał całą szafę ubrań:-D Na szczęście zabierają u nas śmieci segregowane wszelkiego rodzaju za darmo więc spakowaliśmy kiedyś i wystawilismy żeby nie było odwrotu:-p

tiffi fajnie z kamerką:tak: My mieliśmy z Emi ale niestety kasety u eks są, muszę go poprosić żeby na płytkę zgrał i mi dał bo to super tak sobie przypomnieć. Teraz właśnie M namawiam i jestem pewna że jeszcze więcej będę mała nagrywała bo jakos tak teraz bardziej wszystko przeżywam i chciałabym uwiecznić każdą chwilę , może świadomość że to chyba ostatni raz zostałam mamą tak na mnie działa:sorry2:

gregorka wybaczyłam draniowi tą wycieraczkę bo chcę do fryzjera dobrego się wybrać a potrzebuję na to wolnego czasu i kasy:-D Podziwiam za chęć spacerów w deszczu:baffled: Ja taki piecuch:sorry2:Oj szkoda że nie da się uniknąć antybiotyku ale u takiego maluszka strach ryzykować faktycznie .Oby szybciutko Oli przeszło;-)

tweenie to dziwne z tym sweterkiem:dry: no a czym to uzasadnia?

MM ja bym proponowała Ci masło roślinne. U mnie nie ma tesco w pobliżu niestety a ponoć też ciuszki tam są dobre jakościowo. My używamy DADA z biedronki, też 28zł i super nam się sprawdzają;-)

ania to duża gorączka:shocked2: a tak mi się coś obiło że nie wolno paracetamolu z ibuprofenem mieszać, może dlatego nie działały :baffled: daj znać co u lekarza.

ewcik ja dla urozmaicenia codzienności wymyślam jakieś oryginalne obiady ku radości M:-D

ewelad o jak fajnie, koleżanki, winko eh:-p Gnida no no to Cię naprawdę zjeżył:-D
Jak macie taki fajny rytm to faktycznie po co go burzyć.Dla mojego M kara to jak się nie może wygadać, kiedy się boczymy cały dzień to potem się nie może nagadać:-D bo zazwyczaj od razu dzwoni i mi newsy sprzedaje:-p Ale dla mnie to też niestety najgorsza kara i jeszcze to gorzej znoszę niż on i on o tym wie :-DNie wiem czemu nie dawać vit C, tak powiedziała a ja nie pytałam już:baffled:

tweenie u mnie już się becikowe rozeszło:dry:

ewcik moja też śpi dziś ładnie ale u mnie na kolankach:-D Co ją odłoże niestety pobudka po 3 minutach, właśnie ja odłozyłam drugi raz i zobaczymy ile pośpi:-p Nauka eh podziwiam, nie miałabym chyba teraz głowy:baffled:

mysza współczuję, mój 2 dni w tygodniu wraca o 20ej i mi źle:-( A czasem wpadnie w te dni po pracy o 17ej i na 18 idzie dopiero na ten angielski więc nie jest tak tragicznie. A ja się boję malować pazurów żeby coś małej nie odprysnęło do oczka, chyba przesadzam:-p Ja się przy mojej kapię codziennie, ona w foteliku a ja taniec w deszczu uskuteczniam:-D

ashika a właśnie że ogarniasz wszystko świetnie;-) tylko za mało wypoczywasz, remonty itd.:-p Walnij się do wyrka z synkami i odpocznij, mnie bardzo taki relaks pomaga z małą na brzuszku np. jak ona drzemie a ja sobie czytam;-)

ania oj biedny z tymi zastrzykami:baffled:

Ashika no to takich niestety nie było :( Były właśnie z żurawiną i jeszcze jakieś. Ale zobaczę w selgrosie bo coś mi się wydaje że tam widziałam produkty tej firmy. I dziękuję bardzo za linka :) Teraz wiem czego szukać.
Jedyneczka niestety masło roślinne ma w składzie serwatkę... więc odpada. Pozostaje mi Flora Light .

ania pestka :sad: duuuzzzooo zdrowka

jedyneczka ja to sie relaksuje solo :zawstydzona/y: jakos w tlumie nie potrafie a wybacz ale 3 facetow w lozku to spory tlum a lozko male :-) i wszystkie moje chlopaki sie rozpychaja zawsze, chociaz nie powiem marzy mi sie taki "filmowy rodzinny poranek" jak na filmach w tym sensie ze wszyscy razem i blogo niestety u mnie nie wypala bo m do pracy a jak nie to starszy cos wymysli teraz jeszcze mlody kmini co by wymyslic na szczescie mozliwosci ma okrojone ;-)

MMmmMM musze sie za ta flora rozejrzec w takim razie dzis jak bede w tesco (o zgrozo jeszcze zakupy :baffled:) dobre ze 24h otwarte szkoda ze mi baterie na tak dlugo nie starczaja :-D

Na obiad indyk bede miala opracowany udziec indyczy z rekawa do perfekcji :tak:

takie male pytanko czy mozna jesc dziczyzne:confused:??? zapomnialam zapytac pediatry ale w sumie pewnie rzadna porzadna marynata nie wchodzi w gre wiec nic nie trace, bo nie marynowane smierdzi :zawstydzona/y: ehh co ja mam z tymi smrodami mnie w ogole kazde mieso smierdzi jak jest surowe glownie ale po ugotowaniu wiekszosc tez :zawstydzona/y::-( moglabym sie samymi korzonkami zywic chyba do konca nie zeszlam z drzewa :-D:-D:-D

Kupilam mlodemu ochraniacz do lozeczka na allegro http://allegro.pl/ochraniacz-w-krate-z-panelem-ozdobnym-kocyk-i1224114915.html odebralam przed chwila i wlasnie sie wala po pralce wyglada lepiej niz na zdjeciach co rzadko sie zdarza wiec mam dobry humor

Ostatnia edycja:
Hejka!:-)
K... Od godziny pisałam do Was już było tak dużo i wszystko diabli wzięli.:wściekła/y:
Nie mam już czasu od początku. Pierwszy dzieć w tym tyg. w domu, więc ogarniam co się da, pralka chodzi od rana. Jutro lekarz Bartka, zobaczymy co dały ćwiczenia, a w sobotę wesele.:-)

cześć dziewczynki, u mnie dzisiaj Hanysek mega spokojny, sporo nawet śpi jak na nią, byłyśmy już na jednym spacerku i wybieramy się za jakąś godzinkę na drugi.

A sukienkę na chrzciny będę oddawać, bo M powiedział, że za mała raczej, no i kurcze mam rację, bo jak usiądę w niej to czuję się jak pozlepiana taśmą klejącą:-( Więc nadal nie mam co założyć na chrzciny...

Dzisiaj też odwiedza nas moja ukochana ciocia:-) Najbardziej z tej wizyty cieszy się Maja, bo ciocia ja pilnowała 3 lata i są bardzo zżyte.

Mruczka
, ja raczej na Miss też się nie szykuję, bo ostatnio jedyny argument przy kupowaniu ciuchów, to żeby były wygodne i ciepłe na spacery:-)

Tiffi
, a co z tymi spacerami? mają być czy ma ich nie być przy katarze?

Jedyneczka
, no jasne, że nie możesz mu racji przyznać, jeszcze tego brakowałoby:-D:-D:-D

Gregorka, no przepłaciłaś, przepłaciłaś:-)

Ania_pestka
, to współczucia z chorobą...
Ewcik, u mnie też dzień świstaka, staram się codziennie jakąś atrakcję wynajdywać, a to do koleżanki, a to kogoś zaproszę, a to pojadę na zakupy i jakoś leci, a jak jeden dziń nie mam żadnej "atrakcji" to dostaję świra....Od przyszłej środy będę jeździć do Multi Baby kino bo mi brakuje filmów aktualnych.

Jedyneczka,
ja tez moczu nie badałam...

reklama
Moje drogie znalazlam odpowiedz na meczace pytanie co sie dzieje z naszymi emkami :-D:-D:-D

2hdv7l1.jpg

odpowiedz banalna: EWOLUCJA
:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry